تاریخ: ۱۲ تير ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۴۵
بازدید: ۲۳
کد خبر: ۳۴۴۸۸۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

افزایش ذخایر ارز و طلای کشور

‌می‌متالز - رئیس کل بانک مرکزی از افزایش ذخایر ارز و طلای این بانک خبر داد و گفت: تخصیص و تامین ارز متناسب با تولید هر سال صعودی شده است.

به گزارش می‌متالز، محمدرضا فرزین با بیان اینکه بدون کنترل قیمت ارز، کاهش تورم، افزایش رشد اقتصادی و رشد تشکیل سرمایه محقق نمی‌شد، گفت: یکی از اهداف اصلی بانک مرکزی افزایش ذخایر ارزی است و با اطمینان می‌توان گفت که ذخایر آزاد ارزی و ذخایر طلا در حال افزایش است. او با تاکید بر اینکه سیاست ارزی باید به‌گونه‌ای طراحی شود که تعادل بنگاه‌های اقتصادی به هم نریزد، خاطرنشان کرد: با ایجاد مرکز مبادله هم به کالا‌های اساسی با نرخ مصوب مجلس یعنی ۲۸۵۰۰تومان ارز تخصیص می‌یابد و هم ارز مورد نیاز بنگاه‌ها برای واردات کالا‌های مورد نیاز تخصیص می‌یابد.

فرزین با بیان اینکه با راه‌اندازی مرکز مبادله تسلط بانک مرکزی بر بازار ارز بیشتر شده است، گفت: هم اکنون ارز بنگاه‌ها در مرکز مبادله تخصیص می‌یابد و نرخ مرکز مبادله در یک کانال شناور و متغیر قرار دارد و می‌توان بازار را از این طریق رصد کرد و همین امر باعث شد که علاوه بر تخصیص ارز بیشتر، قیمت ارز نیز کنترل شود. رئیس کل بانک مرکزی گفت: آمار‌های رسمی نشان می‌دهد، هر سال میزان ارزی که به تولید تخصیص داده می‌شود نسبت به سال قبل افزایش داشته است؛ چراکه بخش عمده ارز از تولید کننده‌ها و بابت صادرات خریداری می‌شود. او با اشاره به ارتباط مستقیم کنترل قیمت ارز و کاهش تورم تصریح کرد: کنترل قیمت ارز با هدف نهایی کنترل تورم صورت گرفت. در واقع سیاست‌های ارزی بانک مرکزی منجر به کنترل تورم شد. اگر قیمت ارز دائما رشد پیدا می‌کرد، قطعا کنترل تورم امکان‌پذیر نبود؛ بنابراین اگر سیاست تورمی موفق بوده به‌خاطر به‌کارگیری سیاست ارزی موفق بوده است. رئیس کل بانک مرکزی علت تحقق رشد اقتصادی و تشکیل سرمایه را تخصیص ارز مورد نیاز برای تشکیل سرمایه عنوان و تاکید کرد: آمار رسمی نرخ تورم و نرخ ارز بیانگر آن است که نوسانات نرخ ارز در تمام بازار‌ها در سال گذشته به حداقل خود رسیده است.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد