تاریخ: ۲۷ تير ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۲:۳۲
بازدید: ۴۷
کد خبر: ۳۴۶۰۰۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
باوجود برآورد‌های رشد ضعیف اقتصاد جهان

صندوق بین‌المللی پول چشم‌انداز اقتصادی هند و چین را افزایش داد

صندوق بین‌المللی پول چشم‌انداز اقتصادی هند و چین را افزایش داد
‌می‌متالز - صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی اقتصادی خود برای هند و چین در سال ۲۰۲۴ را ارتقا داده و درعین‌حال هشدار داده است که رشد در سال آینده کاهش خواهد یافت.

به گزارش می‌متالز، براساس چشم‌انداز جدید صندوق، هند، که صندوق بین‌المللی پول قبلاً آن را «سریع‌ترین اقتصاد بزرگ جهان» نامیده بود، در سال جاری ۷ درصد رشد خواهد کرد که بالاتر از پیش‌بینی ۶.۸ درصدی ماه آوریل است. در این گزارش آمده است که این امر را می‌توان تا حد زیادی به بهبود مصرف خصوصی، به‌ویژه در مناطق روستایی این کشور نسبت داد.

این تغییر، کاهشی بزرگ نسبت به رشد ۸٫۲ درصدی در سال مالی آوریل ۲۰۲۳ تا مارس ۲۰۲۴ بوده است. به گفته صندوق، رشد هند به کاهش ادامه خواهد داد و در سال ۲۰۲۵ به ۶٫۵ درصد خواهد رسید. پرجمعیت‌ترین کشور جهان که به گفته گلدمن ساکس قرار است تا سال ۲۰۷۵ دومین اقتصاد بزرگ جهان شود، در راستای تلاش‌هایش برای تبدیل‌شدن به یک‌قطب تولیدی اصلی، سرمایه‌گذارانی مانند غول‌های فناوری اپل و گوگل را به خود جذب کرده است.

به گفته اقتصاددانان، اقتصاد‌های بازار‌های نوظهور آسیا موتور اصلی اقتصاد جهانی هستند. رشد در هند و چین به سمت بالا بازنگری شده و تقریباً نیمی از رشد جهانی را تشکیل می‌دهد. بااین‌حال چشم‌انداز برای پنج سال آینده ضعیف است.

انتظارات از چین

پیش‌بینی می‌شود اقتصاد چین در سال جاری ۵ درصد رشد کند که نسبت به پیش‌بینی ماه می‌صندوق بین‌المللی پول تغییری نکرده است. صندوق بین‌المللی پول روز سه‌شنبه گفت که این رقم بالاتر از پیش‌بینی ۴.۶ درصدی ماه آوریل و کمتر از رشد ۵.۲ درصدی در سال ۲۰۲۳ است.

براساس آخرین چشم‌انداز اقتصاد جهانی صندوق بین‌المللی پول در ماه جولای، انتظار می‌رود تولید ناخالص داخلی دومین اقتصاد بزرگ جهان در سال ۲۰۲۵ کاهش بیشتری پیدا کند و به ۴٫۵ درصد برسد و تا سال ۲۰۲۹ در یک مسیر نزولی به ۳٫۳ درصد باشد.

گورینچاس اقتصاددان صندوق بین‌المللی پول می‌گوید: پیش‌بینی بهبودیافته برای اقتصاد چین برای سال ۲۰۲۴ تا حدی به دلیل بهبود فعالیت مصرف‌کننده و صادرات قوی‌تر در سه‌ماهه اول سال بوده است. اقتصاد چین در ۱۵ تا ۲۰ سال گذشته رشد فوق‌العاده‌ای داشته و به‌طورکلی نسبت به گذشته برای رشد خود به بخش خارجی بسیار کمتر وابسته است.

پیش از گزارش صندوق بین‌المللی پول در روز سه‌شنبه، داده‌های رسمی چین نشان داد که اقتصاد این کشور در سه‌ماهه دوم سالانه ۴٫۷ درصد رشد داشته است که کمتر از انتظارات اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز برای رشد ۵٫۱ درصدی است.

صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد: نسبت به بازگشت مصرف در چند سال آینده خوش‌بین است، اما کاهش نرخ زادوولد مانع از بهبود سطح بهره‌وری و درنتیجه کاهش سرعت اقتصاد خواهد شد. رشد هند و چین تقریباً نیمی از رشد جهانی را در سال جاری تشکیل خواهد داد.

رشد آمریکا و اروپا

صندوق بین‌المللی پول گفت که انتظار می‌رود رشد جهانی در سال ۲۰۲۴، بدون تغییر نسبت به پیش‌بینی ماه آوریل، به ۳٫۲ درصد برسد و احتمالاً در سال ۲۰۲۵ به ۳٫۳ درصد افزایش خواهد یافت. پیش‌بینی می‌شود که اقتصاد آمریکا در سال جاری نسبت به سال ۲۰۲۳ به ۲٫۶ درصد افزایش یابد که اندکی کمتر از پیش‌بینی ۲٫۷ درصدی در ماه آوریل است. نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در حال کاهش است و از ۳٫۳ درصد در ماه می‌به ۳ درصد در ژوئن کاهش‌یافته است.

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو روز دوشنبه گفت که بانک مرکزی برای کاهش نرخ بهره منتظر نخواهد ماند تا نرخ تورم به ۲ درصد برسد، و افزود که احتمال وقوع فرود سخت برای اقتصاد این کشور بعید است.

گورینچاس باور دارد که پویایی تورم، حداقل در آمریکا، در مسیر درستی حرکت می‌کند؛ اما اقتصاد این کشور شاهد دست‌انداز‌هایی هم بوده است و باید پیش‌بینی کرد که ممکن است این دست‌انداز‌ها بیشتر شوند و تأخیر‌هایی در سرعت رشد اقتصاد و کاهش تورم ایجاد شود. او تأکید کرد که بدهی عمومی آمریکا همچنان یک نگرانی جدی است.

ارتقای اقتصاد منطقه یورو

رشد منطقه یورو هم در سال جاری به ۰٫۹ درصد ارتقا یافته است، یعنی ۰٫۱ واحد درصد بیشتر از پیش‌بینی‌های ماه آوریل که ناشی از حرکت قوی‌تر بخش خدمات و صادرات خالص بیش از انتظار در نیمه اول سال ۲۰۲۴ است.

صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد: پیش‌بینی می‌شود رشد این منطقه در سال ۲۰۲۵ به دلیل افزایش دستمزد‌های واقعی و سرمایه‌گذاری‌های بیشتر به ۱٫۵ درصد افزایش یابد. اسپانیا ازنظر بازنگری‌ها نقطه روشنی در منطقه یورو است پیش‌بینی امسال این کشور به ۲٫۴ درصد ارتقا یافته است که بخش بزرگی از این بازنگری به دلیل نتایجی بود که در سه‌ماهه اول سال به‌واسطه قوی شدن بخش خدمات، صادرات و همچنین افزایش سرمایه‌گذاری مشاهده‌شده است.

منبع: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران

عناوین برگزیده