به گزارش میمتالز، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد خوزستان ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ با حضور ۷۰.۱۶ درصد از سهامداران در مجتمع فجر اهواز برگزار شد.
در این مجمع اعلام شد که فولاد خوزستان در فولاد اکسین سهامدار عمده نیست و برنامه عرضه آن در بازار سرمایه بر عهده فخوز نیست.
همچنین اعلام شد در فولادسازی شادگان فقط مرحله واحد تولید شمش و ریختهگری باقی مانده است نرخ رشد پیشرفت پروژه طی سه سال گذشته معادل ۱۰ سال گذشته آن است.
مدیرعامل فولاد خوزستان گفت: ما تا الان چیزی در حدود ۲.۵ برابر سال گذشته کاهش تولید به دلیل عدم تامین برق داریم. تامین برق امسال نسبت به سال قبل دشوارتر و کمتر شده است.
وی گفت: ۹۰ هزار مگاوات ظرفیت برقی کشور است طی دو سال اخیر طرح تاسیس نیروگاه توجیه پیدا کرد، اما نیروگاهها نیاز به گاز دارند و ممکن است در زمان، پیک نیروگاه نتوانند کار کنند.
او ادامه داد: نرخ بازده نیروگاه ما ۳۴ درصد که پایینترین میزان بازدهی جهانی است علی رغم تمام این موضوعات ما نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی را در دستور کار قرار دادیم، اما به دلیل شرایط ارزی و تغییرات قوانین برای ثبت سفارش مانع از شروع کار ما شده است. امیدواریم در سال ۴۰۴ فاز اول نیروگاه خود را راه اندازی کنیم.
مدیرعامل فولاد خوزستان گفت: نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی در دستور کار قرار دارد. ما تقریبا ۱۵۰۰ مگاوات پروژه نیروگاهی را در دستور کار قرار دادیم وی همچنین گفت: فعلا برنامهای برای افزایش سرمایه در شرکت نیست.
مهمترین موارد ذکر شده در این مجمع به این شرح است:
فولاد شادگان در مرحله آخر راهاندازی بوده و بالای ۹۴درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. در حال حاضر واحد تولید شمش و ریختهگری این شرکت در حال راهاندازی است.
انتظار داریم که در حوزه برق، امسال فاز اول نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی سیکل ترکیبی را داشته باشیم و تا اوایل سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد که تا سال ۱۴۰۵ بتوانیم بهطور کامل از این نیروگاه استفاده کنیم.
برای نیروگاه خورشیدی هم برنامه داریم که تا پایان ۱۴۰۴ وارد مدار شود.
تمامی برنامههایی که در حوزه نیروگاهی داریم برای این است که در حوزه برق ۴۰ تا ۵۰درصد به خود تأمینی برسیم.
فعلاً برنامهای برای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی و یا مطالبات و آورده نقدی در دستور کار نیست. اگر برای این موضوع برنامهای در شرکت تعریف شد، حتماً از طریق کدال اطلاعرسانی میشود.
در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۶.۶ همت درآمد شرکت به دلیل محدودیتهای انرژی و چالشهای ارزی از دست رفت.
در برنامه توسعه دستیابی به ظرفیت حداقل ۱۳/۶ میلیون تن تولید پایدار در چشمانداز ۱۴۱۰ دیده شده، اما به دلیل محدودیتهای انرژی در این برنامه بازنگری و آن را اصلاح خواهیم کرد.
تعداد ۶۴ پروژه با ارزش ۳۰هزار و ۴۳۸ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ شروع میشود.
تولید سه میلیون و ۸۰۰هزار تن شمش فولادی از برنامههای فخوز برای سال ۱۴۰۳ است.
تولید ۲/۶ میلیون تن کنسانتره سنگ آهن در شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد از برنامههای آتی شرکت است.
همچنین برای شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد، تولید ۱/۸ میلیون تن گندله در دستور کار است.
برنامه داریم در سال ۱۴۰۳ پیشرفت پروژه نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی سیکل ترکیبی به ۳۰درصد برسد.
در پنج سال اخیر به دلیل ناترازی برق، ۱ میلیون و ۶۶۸هزار تن و ۲۵هزار و ۹۷۳ میلیارد تومان از دست رفته است.
همچنین در پنج سال اخیر به دلیل ناترازی گاز، ۱۳۴هزار تن محصول و ۱هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان درآمد از دست رفته است.
قراردادهای دو جانبه برق منعقد شده و همچنین قرار است در میادین گازی ایمیدرو مشارکت داشته باشیم که تا سال ۱۴۰۵ به بهرهبرداری میرسد.
برای کاهش وابستگی به انرژی قرار است در مناقصه استفاده از گازهای فلر حضور پیدا کنیم.
بر اساس پیشبینیهای انجام شده، تولید فولاد میانی از ۱/۸۶۷ میلیارد تن در سال ۲۰۲۰ به میزان ۲/۱۸۷ میلیارد تن در سال ۲۰۵۰ خواهد رسید.
تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد میانی در افق ۱۴۰۴ صنعت فولاد دیده شده است. در نظر است بتوان ۳۶ میلیون تن محصول فولادی را عرضه و ۱۹ میلیون تن هم صادر کرد.
کلیدیترین چالش فخوز، تأمین سنگ آهن بوده و برای تولید ۶۵ میلیون تن فولاد به ۱۸۳ میلیون تن سنگ آهن نیاز داریم.
برای تأمین سنگ آهن مورد نیاز، معدن سنگ آهن گوزل دره در زنجان و معدن سنگ آهن شهدای فولاد خوزستان در تکاپ را تملک کردیم.
پروانه اکتشاف محدوده آباده جازموریان اخذ شده و میتوانیم با ذخیره ۱۰۰ میلیون تنی، سنگ آهن را از آنجا بهرهبرداری کنیم.
جواز تأسیس ۲.۵ میلیون تن گندله و ۲.۵ میلیون تن کنسانتره شرکت سیمیدکو صادر شده است.
معادن و پتانسیلهای معدنی غیر فلزی در دست بررسی است و از محدوده معدنی به ظرفیت اقتصادی ۲۵۰ میلیون تن بازدید شده است.
در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد خوزستان که ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ با حضور ۷۰.۱۶ درصدی سهامداران در مجتمع فرهنگی رفاهی فجر اهواز برگزار شد، پس از استماع گزارش هیات مدیره و گزارش حسابرس، از محل سود ۴۳۰ ریالی، به ازای هر سهم پرداخت ۲۵۵ ریال معادل پنجاه و هشت درصد سود خالص به تصویب رسید.
منبع: چیلان