تاریخ: ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۰۲
بازدید: ۳۳
کد خبر: ۳۴۶۸۴۵
سرویس خبر : انرژی
گامی بزرگ در خودکفایی صنعت نفت کشور

ساخت دستگاه جریان‌سنج چندفازی نفت و گاز اروندان وارد مرحله اجرا شد

ساخت دستگاه جریان‌سنج چندفازی نفت و گاز اروندان وارد مرحله اجرا شد
‌می‌متالز - پروژه ساخت بار اول دستگاه جریان‌سنج چندفازی (MPFM) در شرکت نفت و گاز اروندان، با استفاده از دانش و توان داخلی از طریق یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی وارد فاز اجرایی شد.

به گزارش می‌متالز به نقل از شرکت نفت و گاز اروندان، نشست هماهنگی عملیاتی پروژه ساخت بار اول دستگاه جریان‌سنج چندفازی (MPFM) روز سه‌شنبه (دوم مرداد) در شرکت نفت و گاز اروندان برگزار شد.

عیسی نویری، رئیس پژوهش و توسعه شرکت نفت و گاز اروندان و مجری این طرح گفت: نخستین دستگاه MPFM سیار ساخته‌شده در ایران، با همکاری شرکت نفت و گاز اروندان و یک شرکت دانش‌بنیان در بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران رونمایی شده بود.

وی افزود: در ادامه پروژه ساخت بار اول دستگاه جریان‌سنج چندفازی، ساخت دستگاه مرجع چهار اینچ، تعمیر و بازسازی هشت دستگاه MPFM موجود در منطقه نفتی دارخوین و تغییر کاربری دو دستگاه به‌صورت سیار در دستورکار قرار گرفت که ایده ساخت سیار این دستگاه در دنیا بسیار نوآورانه و بدون مشابه است.

رئیس پژوهش و توسعه شرکت نفت و گاز اروندان درباره اهمیت این پروژه گفت: این دستگاه به‌علت فناوری بالا و استفاده از فناوری هسته‌ای در آشکارساز‌های آن، ۱۰۰درصد کالای تحریمی و غیرقابل واردات بود و پس از توقف خدمات کالیبراسیون، تعمیرات و روزآمدکردن نرم‌افزاری این تجهیزات از سوی شرکت‌های تولیدکننده خارجی، دستگاه‌های موجود یک‌به‌یک از رده خارج و غیرقابل استفاده شدند. همچنین به‌واسطه تأثیر خروجی داده‌های دستگاه MPFM در پیش‌بینی تولید، افزایش تولید بهینه‌سازی فرآیند فرآورش بومی‌سازی این تجهیز در صنعت نفت ایران بسیار حائز اهمیت است.

براساس این گزارش، در پایان این نشست که چند نفر از رؤسای هر دو شرکت حضور داشتند، طی بازدید میدانی از تجهیزات، عملیات جدایش دو دستگاه نخست به‌منظور تعمیر و بازسازی آغاز شد.

این پروژه گامی مهم به‌منظور خودکفایی و تحریم‌زدایی در صنعت نفت ایران است. بومی‌سازی این دستگاه افزون بر صرفه‌جویی ارزی، امکان تعمیر و نگهداری و روزآمدکردن نرم‌افزاری آن در داخل کشور را فراهم می‌کند.

این پروژه می‌تواند به افزایش تولید، بهینه‌سازی فرآیند فرآورش و صرفه‌جویی در هزینه‌ها در صنعت نفت کمک کند.

منبع: شانا

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین