به گزارش میمتالز، مدیر بازارهای مالی بورس کالای ایران با اشاره به روند مطلوب معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا گفت: هر گواهی سپرده شمش طلا اندازه ۰.۱ گرم شمش طلا یا ۱۰۰ سوت طلا با عیار ۹۹۵ است و این معاملات با استقبال اشخاص حقیقی و حقوقی روبه رو شده است.
جواد فلاح مدیر بازارهای مالی بورس کالای ایران گفت: معاملات گواهی سپرده کالایی شمش طلا اواخر زمستان دو سال گذشته در بورس کالا آغاز شد و تا شنبه ۲۳ تیرماه امسال، بالغ بر ۶ تن و ۷۷۸ کیلوگرم گواهی سپرده کالایی شمش طلا مورد معامله قرار گرفته است.
این مقام مسوول در ادامه اظهار کرد: عرضهکنندگان شمش طلا در بورس کالا عمدتا معادن داخلی کشور هستند؛ امسال نیز در فروردین ماه ۴۴۶ کیلوگرم، اردیبهشتماه ۷۵۵ کیلوگرم، خردادماه ۶۹۱ کیلوگرم و تا بیست و سوم تیرماه ۶۶۱ کیلوگرم گواهی سپرده کالایی شمش طلا در بورس کالا معامله شده است.
رکورد ماهانه حجم معاملات گواهی سپرده شمش طلا از ابتدای سال جاری تاکنون با استقبال بالای سرمایهگذاران و ثبت معامله ۸۰۰ کیلوگرم شمش طلا در تیرماه شکسته شد؛ هم اکنون ۶۰۰ هزار مشتری به طور مستقیم یا از طریق صندوقهای طلا در معاملات گواهی سپرده شمش طلا فعال بوده و این رویه نشان میدهد عموم مردم نیز در حال آشنایی با ابزارهای مالی طلا در بازار سرمایه هستند. امروز هر فردی میتواند با حداقل سرمایه و از مسیر صندوقهای طلا یا گواهی طلا در این بازار جذاب سرمایه گذاری کند و دیگر ریسکهای سنتی و قدیمی سرمایه گذاری در بازار فیزیکی طلا همچون ریسک سرقت و نگهداری، کیفیت و عیار، مراجعه به بازار و ... را نداشته باشد.
در تیرماه امسال شاهد ثبت رکورد تازهای در بازار گواهی سپرده شمش طلا طی سال جاری بودیم به گونهای که در این ماه ۸۰۰ کیلوگرم طلا به ارزش ۳ هزار و ۶۵۵ میلیارد تومان داد و ستد شد. به این ترتیب با ثبت معامله ۸ میلیون و ۳ هزار و ۳۴۲ گواهی به ارزش ۳۶ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال دومین رکوردشکنی تاریخی معاملات گواهی سپرده شمش طلا از ابتدای راهاندازی این ابزار (اسفندماه ۱۴۰۱) تاکنون شکسته شد.
این دومین رکوردشکنی حجم معاملات گواهی سپرده شمش طلا از زمان راهاندازی تاکنون بوده و اولین رکوردشکنی آن مربوط به اسفند ماه ۱۴۰۲ و با معامله ۸۴۳ کیلوگرم شمش طلا است. لازم به ذکر است در فروردین ماه ۴۴۶ کیلوگرم، اردیبهشتماه ۷۵۵ کیلوگرم، خردادماه ۶۹۱ کیلوگرم گواهی سپرده کالایی شمش طلا در بورس کالا معامله شد.
در هفته گذشته نشست هماندیشی «وضعیت عمومی بازار محصولات پتروشیمی» با حضور مسوولان بخش دولتی و خصوصی در بورس کالای ایران برگزار شد.
این نشست با حضور حسین فرهیدزاده رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، پروین نباتی سرپرست دفتر کل صنایع شیمیایی و پلیمری وزارت صمت، مرضیه طهماسبی مدیر گروه مطالعات اقتصادی و بازار انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی و سعید ترکمان رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران به میزبانی سید جواد جهرمی مدیرعامل بورس کالای ایران برگزار شد. مدیران ارشد وزارت صمت، انجمن صنایع پلیمر و بورس کالای ایران از دیگر حاضران این نشست بودند.
آمار معاملات بورس کالای ایران در چهارمین ماه از سال ۱۴۰۳ نشان میدهد که در این ماه ۱۱ میلیون و ۸۷ هزار و ۲۱۷ تن انواع کالا به ارزش ۱۱۸ هزار و ۷۵۵ میلیارد تومان در بازار فیزیکی دادوستد شد.
تالار محصولات صنعتی و معدنی در خرداد ۱۴۰۳ میزبان معامله بالغ بر ۸ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۵۶۰ تن انواع کالا به ارزش ۷۰ هزار میلیارد تومان بود. در تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی نیز در تیر ۱۴۰۳، ۲ میلیون و ۴ هزار و ۶۹۹ تن انواع کالا و محصول به ارزش بیش از ۴۴.۴ هزار میلیارد تومان در دو بخش داخلی و صادراتی معامله شد.
منبع: کالاخبر