تاریخ: ۱۴ شهريور ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۲:۱۶
بازدید: ۹۹
کد خبر: ۳۵۱۱۳۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شیوه‌نامه جدید برگزاری حراج سکه طلای مرکز مبادله اعلام شد

شیوه‌نامه جدید برگزاری حراج سکه طلای مرکز مبادله اعلام شد
‌می‌متالز - در شیوه جدید حراج سکه در صورت فسخ معامله به دلیل عدم مراجعه، خریدار به مدت ۱۸۰ روز از ثبت هرگونه سفارش خرید در سامانه منع می‌شود.

به گزارش می‌متالز، شیوه‌نامه جدید نحوه برگزاری حراج سکه طلا در سامانه مرکز مبادله ایران منتشر شد و حسب مصوبه دوم اسفندماه ۱۴۰۲ کمیسیون ارز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تصویب «دستورالعمل اجرایی معاملات سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران» متقاضیان خرید می‌توانند مطابق شیوه‌نامه حراج (نسخه دوم) در سامانه حراج سکه طلای مرکز مبادله ارز و طلای ایران ثبت سفارش کنند.

متقاضی خرید

براساس شیوه‌نامه حراج سکه طلا در سامانه مرکز مبادله ایران، همه اشخاص حقیقی با تابعیت ایرانی و بالای ۱۸ سال تمام شمسی می‌توانند در حراج سکه طلای این مرکز شرکت کنند. دارایی موضوع حراج سکه طلای مورد تأیید بانک مرکزی نیز اعم از تمام، نیم و ربع بدون بسته‌بندی است.

سامانه حراج

متقاضیان شرکت در حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران باید ابتدا در سامانه معاملات مرکز مبادله ایران به آدرس market.ice.ir ثبت‌نام و احراز هویت کنند و سپس مطابق با شیوه‌نامه و آگهی از طریق سامانه مذکور در حراج شرکت کنند.

حداکثر حجم سفارش

حداکثر حجم سفارش در هر جلسه حراج، توسط بانک مرکزی تعیین و در آگهی حراج اعلام می‌شود. آگهی حراج نیز دو روز کاری پیش از روز حراج در تارنمای رسمی مرکز مبادله ارز و طلای ایران به نشانی www.ice.ir منتشر می‌شود. بازه زمانی برگزاری جلسه حراج در آگهی حراج اعلام می‌شود.

شیوه انجام معامله

متقاضی خرید موظف است پیش از ارسال سفارش خرید در سامانه، معادل ریالی ۱۰۰ درصد ارزش سفارش خرید به انضمام کارمزد را از طریق درگاه پرداخت اینترنتی در کیف پول خود تأمین کند. وجه مذکور در کیف پول کاربر تا پایان جلسه حراج مسدود می‌شود.

لازم به ذکر است وجه مسدود شده در کیف پول متقاضی خرید در صورت انجام معامله از کیف پول کسر و در صورت عدم انجام معامله ظرف مدت ۴۸ ساعت کاری باقی مانده وجوه در کیف پول کاربر، با شماره شبای ثبت شده در حساب کاربری به کاربر عودت داده می‌شود.

کارمزد و هزینه‌های عملیاتی

کارمزد معامله معادل یک در هزار (۰،۱ درصد) ارزش معامله است.

شایان ذکر است، خریدار موظف است در هنگام دریافت سکه طلای خریداری‌شده از شعبه انتخاب‏ شده در سامانه، به ازای هر قطعه سکه طلا (اعم از سکه تمام، نیم سکه و ربع سکه) مبلغ ۳۰۰ هزار ریال به عنوان هزینه تحویل به شعبه بانک عامل پرداخت کند.

در صورتی که خریدار در مهلت مشمول هزینه انبارداری (۱۴ تا ۲۱ روز کاری از زمان تخصیص سکه طلا) جهت دریافت سکه طلای خریداری‌شده به شعبه انتخاب‏ شده در سامانه مراجعه کند، باید علاوه بر هزینه تحویل، به ازای هر قطعه سکه طلا (اعم از سکه تمام، نیم سکه و ربع سکه) مبلغ ۵۰۰ هزار ریال به ازای هر روز به عنوان هزینه‌ی انبارداری به شعبه بانک عامل پرداخت کند. خریدار موظف است هزینه‌های عملیاتی مربوط به بانک عامل (هزینه تحویل و هزینه انبارداری) را به هنگام دریافت سکه طلای خریداری‌شده به بانک عامل پرداخت کند.

محل و مهلت تحویل

متقاضی جهت تحویل سکه طلای خریداری شده باید به شعبه منتخب خود مراجعه کند. گفتنی است، شعب منتخب بانک عامل پیش از ثبت سفارش توسط متقاضی خرید در سامانه انتخاب می‌شود.

خریدار سکه طلا پس از گذشت ۷ روز کاری و حداکثر تا ۱۴ روز کاری از زمان صدور کد رهگیری در سامانه، می‌تواند با مراجعه به شعبه انتخاب‏ شده در سامانه، سکه طلای خریداری شده را دریافت کند. در صورت گذشت مهلت مقرر، دریافت سکه طلا از شعبه مذکور به مدت ۷ روز کاری با احتساب هزینه انبارداری تحویل می‌شود.

شایان ذکر است، سکه طلای خریداری ‏شده توسط خریدار، صرفاً به شخص خریدار یا وکیل وی، منوط به ارائه وکالت‏نامه رسمی، تحویل می‌شود.

انفساخ معامله

در صورت عدم مراجعه خریدار ظرف مدت ۲۱ (بیست‌ویک) روز کاری از زمان تخصیص به شعبه انتخاب شده در سامانه جهت دریافت سکه طلا، معامله منفسخ شده (خود به خود خاتمه یافته) و وجه معامله پس از کسر کارمزد خرید و سایر هزینه‌های عملیاتی به کیف پول خریدار عودت داده می‌شود.

در صورت انفساخ معامله به دلیل عدم مراجعه خریدار به شعبه انتخاب ‏شده در سامانه جهت دریافت سکه طلا در مهلت مقرر، خریدار به مدت ۱۸۰ روز از ثبت هرگونه سفارش خرید در سامانه منع می‌شود.

می‌توانید نسخه دوم شیوه‌نامه برگزاری حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران از «اینجا» مشاهده کنید.

منبع: خبرگزاری مهر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده