تاریخ: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۴۰
بازدید: ۲۹۷
کد خبر: ۳۵۲۲۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

تکاب، پیشران توسعه آذربایجان غربی می‌شود

می متالز - تکاب به عنوان ثروتمندترین شهر آذربایجان غربی و با داشتن معادن طلا و آثار ثبت شده جهانی جزو محروم‌ترین شهرهای این استان است اما به گفته مسئولان، امسال با شروع پروژه‌های مختلف، این شهر به پیشران توسعه در استان تبدیل می‌شود.
تکاب، پیشران توسعه آذربایجان غربی می‌شود

به گزارش می متالز، آذربایجان غربی به دلیل هم‌مرزی با ۳ کشور و مجاورت با ۵ کشور، نخستین معبر ورود زمینی مسافران از سمت آسیای غربی، اروپا و قفقاز است، به طوری که این استان ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای همسایه دارد.
از سوی دیگر، داشتن معادن طلا، طبیعت بکر و زیبا، صدها اثر تاریخی ثبت شده، داشتن موقعیت استثنایی و اماکن قدیمی با سبک معماری بی‌نظیر که در کمتر جایی قابل مشاهده است در کنار ۲ اثر ثبت شده جهانی در فهرست یونسکو به همراه وجود ۵ پایانه مرزی مشترک و بازارچه‌های متعدد مرزی، ظرفیت بالقوه‌ای برای توسعه اقتصاد این استان به شمار می‌آید.
آذربایجان غربی با وجود داشتن منابع طبیعی که به نوعی ثروت این سرزمین به شمار می‌رود و نیز زمینه لازم برای پیشرفت اقتصادی و اجتماعی، به دلیل کمبود توجه مسئولان مغفول مانده و فقط گردن کج کرده و منتظر عزم و اراده مدیران مربوط است.
تکاب یکی از ثروتمندترین شهرهای آذربایجان غربی است که اگر به طور درست از معادن طلا و سنگ‌های صنعتی و آثار ثبت شده آن بهره‌برداری شود، شاهد آثار مثبت فراوانی مانند رونق کسب وکار، ایجاد فرصت شغلی جدید، توسعه زیرساخت‌ها و بهبود خدمات خواهد بود.
 

معادن طلا هم سبب پیشرفت تکاب نشد

۳۰ سال پیش که خبر آغاز اکتشاف معادن طلای این شهرستان بر سر زبان‌ها افتاد، خیلی از اهالی تکاب به عنوان دورافتاده‌ترین شهر آذربایجان غربی از مرکز استان به این فکر می‌کردند که دوران رنج و محرومیت به پایان رسیده و معضل بیکاری با این اتفاق حل می‌شود.
معدن طلای زر‌شوران فقط ۳۵ کیلومتر با تکاب فاصله دارد بنابراین کمترین بهره‌ای که مردم انتظار داشتند از این موقعیت ببرند، اشتغال جوانان و نقش‌آفرینی آنها در استخراج طلا بوده که این انتظار نیز پس از ۳۰ سال آن گونه که باید برآورده نشده است.
آن زمان قرار بود هر سال یک تن طلا از این معدن استحصال شود و در کنار آن استحصال صدها کیلو جیوه و نقره هم در دستور کار بود.
برآوردهای اولیه از این معدن نشان می‌داد ۵۵ تن طلا در آن وجود دارد اما بعدها بررسی‌ها نشان داد ذخیره قطعی آن ۲ برابر این رقم و افزون بر ۱۱۰ تن است.
البته بررسی‌های دیگر نیز نشان می‌دهد در گستره حدود ۴۰ کیلومتری این معدن می‌توان ۲۰۰ تن طلای خالص استحصال کرد.
همه این بررسی‌ها و گفته‌های این گزارش نشان می‌دهد چه ثروت هنگفت و بی‌نظیری در این شهر وجود دارد.
 

راه‌اندازی واحدهای پایین‌دست معادن طلای تکاب

استاندار آذربایجان غربی که به تازگی شورای برنامه‌ریزی تکاب را در فرمانداری این شهر برگزار کرد، می‌گوید: تکاب ظرفیت‌های کم‌نظیر و بی‌نظیری برای توسعه و پیشرفت در ابعاد گوناگون دارد اما تاکنون به این ظرفیت‌ها بی‌توجهی شده است.
محمدمهدی شهریاری می‌افزاید: تکاب با داشتن این همه فرصت و ظرفیت نباید به یکی از محروم‌ترین شهرستان‌های آذربایجان غربی تبدیل می‌شد بلکه باید این شهرستان پیشران توسعه استان می‌بود و سرمایه‌های معدنی آن برای توسعه کل کشور مورد بهره‌برداری قرار می‌گرفت.
شهریاری از متقاضی شدن سازمان ایمیدرو برای سرمایه‌گذاری در راه‌اندازی صنایع پایین‌دست معادن طلای تکاب خبر داده و می‌گوید: چندی پیش با مدیران این شرکت دیدارهایی انجام شد که امید داریم نتایج آن در آغاز برنامه‌های اجرایی مشاهده شود.
وی تصریح می‌کند: مقرر شده که کارگروه اجرایی ویژه‌ای متشکل از یکی از معاونان استاندار، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و فرماندار شهرستان تشکیل شود و به صورت ماهانه گزارشی از روند اجرای مصوبه‌های توسعه‌ای شهرستان تکاب ارائه کند.
 

تدوین سند توسعه شهرستان تکاب

به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی، تکاب ظرفیت‌های متنوعی برای توسعه، رشد و پیشرفت دارد و دولت مصمم است از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری بیشینه کند.
رضا حسینی تصریح می‌کند: به تازگی سند توسعه شهرستان تکاب، تدوین و به وزارت کشور ارائه شده که پس از مصوب شدن آن عملیات اجرایی توسعه‌ای شهرستان وارد فاز جدی‌تری خواهد شد.
وی می‌افزاید: بر اساس برنامه دولت و توانایی دستگاه‌های دولتی و بنا به نیاز هر منطقه تلاش خواهد شد در سال ۹۸ ابرپروژه‌هایی برای شهرهای مختلف پیاده‌سازی شود تا روند توسعه استان بیش از پیش افزایش یابد.

عناوین برگزیده