به گزارش میمتالز، هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۰.۶۲ درصد افزایش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۹۷ هزار واحدی ایستاد و شاخص کل هموزن با افزایش ۲.۰۹ درصدی در پله ۶۸۷ هزار و ۶۰۵ واحدی قرار گرفت. شاخص کل فرابورس نیز با افزایش ۱.۵۷ درصدی در ارتفاع ۲۱ هزار و ۸۴۷ واحدی ایستاد.
در ادامه کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری، صنعت فنی مهندسی با افزایش ۱۳.۵۶ درصدی بیشترین رشد را بین صنایع بورسی داشت و صنعت محصولات چرمی هم در جایگاه بعدی قرار گرفت. همچنین صنعت سایر معادن با افت ۸.۲۸ درصدی در بین صنایع بیشترین کاهش را تجربه کرد.
او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۱۹ هزار و ۲۱۲ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۳ هزار و ۷۳۱ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۲۱۰ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۳۷۸ میلیارد تومان، سهشنبه ۴ هزار و ۶۴۳ میلیارد تومان و چهارشنبه ۴ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.
او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۳۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۳۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده است.
در ادامه هم رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه گفت: بعد از مدتها هفته متفاوتی برای بازار سرمایه پشت سرگذاشتیم، دو نیمه متفاوت و جالب ۲ روز اول هفته، بزرگان بازار افت قیمتی ناشی از افزایش عرضهها و حتی صف فروش را تجربه کردند، از سویی شاهد جمع آوری در منفیها بودیم. از میانه هفته چرخش به نفع خریدار بود، جدال جالبی از خریدار و فروشنده به چشم میخورد.
این کارشناس بازار سرمایه میگوید: جلسه معارفه آقای صیدی انجام و موضوعات قابل تامل و خوبی مطرح شد که با واکنش مثبت بازار همراه بود. جو ترس کم کم در میان بازیگران بازار در حال از بین رفتن است و سهمهای کوچک و متوسطی زیادی بارها صف خرید را تجربه و حتی موفق به گذر محدودههای مقاومتی شدند.
او افزود: پشیمانی فروشندگان مهمترین محرک حرکت قیمت این روزهاست، با رشد قیمت سهام به صورت مرحلهای دوباره میتوان انتظار روزهای خوب را داشت. جالبترین روز هفته چهارشنبه بود که با توجه به تعطیلیهای پیش رو و اتفاقات منطقه، بیشتر انتظارات برسنگینی سمت فروش بود که بازار نشان داد مدل پول دو روزآخر متفاوت است و به راحتی فرصت خرید در قیمتهای پایین را نخواهد داد.
این کارشناس بازار سرمایه میگوید: کاهش نرخ اخزا به ۲۸ درصد سالانه در کنار رسیدن نرخ دلار نیمایی به ۴۶ هزار تومان و تغییراتی که در سازمان در حال روی دادن است، متغییرها را به نفع سرمایهگذار میچرخاند. مدیریت بازار پول و بدهی جهت کنترل نرخ بهره، به مرور باعث تبدیل این حرکات کوتاه به روند صعودی میشود. تجدید ارزیابی ۴۵۷ درصد وبصادر مورد تایید حسابرس قرار گرفت و نگاهها را به این بخش از بازار جلب کرد. پتروشیمیها افشاهای خود را در خصوص اثر تغییر نرخ خوراک و سوخت در ۵ ماهه ابتدایی سال گذشته در سامانه کدال منتشر کردند. مجموع اتفاقات تابلوی معاملات این هفته را مثبت ارزیابی میکنیم.
حالا باید منتظر ماند و دید باتوجه به تغییراتی که در سازمان بورس رخ داد و باتوجه به شرایط روند حرکتی بازار در هفته کاری پیش رو چگونه خواهد بود؟
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان