تاریخ: ۰۲ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۱:۵۴
بازدید: ۴۷
کد خبر: ۳۵۲۹۷۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاونت توسعه و نوآوری بیمه مرکزی منتشر کرد

کارنامه عملکرد ۵ ماهه صنعت بیمه

کارنامه عملکرد ۵ ماهه صنعت بیمه
‌می‌متالز - معاونت توسعه و نوآوری بیمه مرکزی آمار ۵ ماهه عملکرد بازار بیمه را منتشر کرد.

به گزارش می‌متالز، بر اساس گزارش معاونت توسعه و نوآوری بیمه مرکزی، در ۵ ماه اول سال ۱۴۰۳ (بر اساس ارقام خوداظهاری شرکت‌های بیمه در سامانه سنهاب) به ترتیب حدود ۱۸۴.۵ و ۸۰.۱همت حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی داشته است.

حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی

بر اساس این گزارش، حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی به ترتیب حدود ۱۸۴.۵ و ۸۰.۱ همت (هزار میلیارد تومان) است. مبالغ حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی نسبت به ۵ ماه اول سال گذشته به ترتیب ۶۵.۵ و ۵۰.۸ درصد رشد دارد.

همچنین، رشته‌های بیمه درمان و زندگی با ۴۶.۵ و ۱۱.۸ درصد سهم از حق بیمه و رشد حق بیمه معادل ۹۲.۹ و ۶۸.۶ درصد، موجبات رشد ۶۵.۵ درصدی حق بیمه تولیدی بازار در این مدت را فراهم آورده است. رشد ۶۵.۵ درصدی حق بیمه تولیدی بازار بیشتر متأثر از عملکرد شرکت‌های بیمه دی، ملت، کوثر و سینا به ترتیب با ۱۲.۷، ۷.۷، ۵.۶ و ۳.۲ درصد سهم از حق بیمه و رشد حق بیمه آنها بین ۹۱۲.۷ و ۶۹.۱ درصد بوده است.

در عین حال، رشد بالای ۵۰.۸ درصدی خسارت پرداختی، بیشتر ناشی از عملکرد رشته‌های درمان، بدنه اتومبیل، حوادث راننده و آتش‌سوزی با سهم عمده در بازار (به ترتیب ۴۳.۴، ۹.۴، ۳.۶ و ۲.۵ درصد و در مجموع با ۵۸.۹ درصد سهم) و رشد بالای خسارت پرداختی در آنها معادل ۵۶.۵، ۵۰.۳، ۶۱.۴ و ۸۱ درصد بوده است.

نسبت خسارت

این گزارش می‌افزاید؛ نسبت خسارت بازار با ۴.۲ واحد کاهش در مقایسه با ۵ ماهه اول سال قبل به ۴۳.۴ درصد رسیده است. البته در محاسبه این نسبت (حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حق‌بیمه تولیدی ضربدر ۱۰۰) مبالغ خسارت‌های معوق، ذخایر حق‌بیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینه‌های اداری- عمومی شرکت‌های بیمه در نظر گرفته نمی‌شود.

رشته بدنه اتومبیل (با ۸۴.۱%)، اعتبار (با ۸۲.۴%)، شخص ثالث و مازاد (با ۵۳.۵%) و حوادث راننده (با ۴۶.۳%) نسبت خسارتی بالاتر از بازار بیمه (با ۴۳.۴%) داشتند.

به طور ویژه، نسبت خسارت ۶ شرکت بیمه: نوین (۷۵.۲%)، زندگی باران (۷۲.۲%)، معلم (۶۸.۲ %)، آسماری (۶۴.۹%)، رازی (۶۳.۸%) و سینا (۶۰%) به مراتب بالاتر از سطح بازار بیمه (با ۴۳.۴ %) است.

سهم شرکت‌ها و رشته‌های بیمه در بازار

بر پایه این گزارش، سهم بخش غیردولتی از حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی صنعت بیمه، به ترتیب ۸۱.۷ و ۷۶.۵ درصد است. البته سهم شرکت‌ها (بخش دولتی و غیردولتی) و رشته‌های بیمه در دوره‌های زمانی کم‌تر از یک سال معمولاً با تغییرات زیادی همراه است.

همچنین، سهم ۴ رشته بیمه درمان، شخص ثالث-مازاد، زندگی و بدنه اتومبیل به ترتیب ۴۶.۵، ۲۱.۹، ۱۱.۸ و ۴.۹ درصد (در مجموع ۸۵.۱%) از پرتفوی حق بیمه تولیدی در بازار است (۱۴.۹ درصد مابقی حق بیمه به ۱۲ رشته دیگر اختصاص دارد).

بیش‌ترین سهم از خسارت پرداختی در بازار بیمه همچنان به ۴ رشته درمان، شخص ثالث-مازاد، زندگی و بدنه اتومبیل به ترتیب با ۴۳.۴، ۲۷، ۹.۹ و ۹.۴ درصد (در مجموع ۸۹.۷%) اختصاص دارد (۱۰.۳ درصد مابقی خسارت در ۱۲ رشته دیگر پرداخت شده است).

پوشش ریسک‌های مرتبط با وسایل نقلیه (با صدور بیمه‌نامه‌های شخص ثالث-مازاد، بدنه اتومبیل و حوادث راننده) موجبات اختصاص ۳۰.۲ درصد از حق بیمه تولیدی و ۴۰.۱ درصد از خسارت پرداختی بازار را فراهم آورده است.

کارنامه عملکرد ۵ ماهه صنعت بیمه

تعداد بیمه‌نامه صادره و تعداد (موارد) خسارت پرداختی

در بخش دیگری از این گزارش آمده است؛ در پنج ماهه اول سال، بیش از ۳۱.۷ میلیون بیمه‌نامه صادر و ۳۲.۸ میلیون فقره خسارت پرداخت شده است. همچنین، تعداد بیمه‌نامه‌های صادره و تعداد موارد خسارت پرداختی نسبت به ۵ ماهه اول سال قبل، به ترتیب ۱۱.۱ و ۱۴.۷ درصد رشد داشته است.

علت اصلی رشد ۱۱.۱ درصدی تعداد بیمه‌نامه‌های صادره در بازار، متأثر از رشد این تعداد در رشته‌های درمان و حوادث در مجموع با ۹.۲ درصد سهم (هر یک به ترتیب با سهم ۴.۹ و ۴.۳ درصد) از کل بیمه‌نامه‌ها و نرخ رشد ۳۱۹.۸ درصدی در رشته درمان و نرخ رشد ۳۱.۴ درصدی در رشته حوادث بوده است. همچنین، رشد ۱۴.۷ درصدی تعداد موارد خسارت پرداختی بازار، در اصل به دلیل افزایش ۱۵ درصدی این تعداد در بیمه‌های درمان با سهم ۹۲.۸ درصد و رشد ۲۲.۲ درصدی رشته بیمه زندگی با سهم ۳.۵ درصدی از کل تعداد موارد خسارت پرداختی بازار است.

در رشته درمان نیز بیشتر متأثر از فعالیت بیمه دی (با سهم ۸.۴۱ درصدی از تعداد موارد خسارت بیمه درمان) است، به نحوی که رشته درمان این شرکت با ۹۹.۷ درصد سهم از کل تعداد موارد خسارت، در مقایسه با سال قبل، ۱۰.۱ درصد رشد داشته است.

ارزش بیمه‌نامه، سرانه خسارت پرداختی و سرانه تعداد خسارت

بر اساس این گزارش، در ۵ ماهه اول سال ۱۴۰۳، ارزش بیمه‌نامه در بازار بیمه ۵۸.۲ میلیون ریال است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۹ درصد رشد نشان می‌دهد.

همچنین طی این دوره، «ارزش بیمه نامه» در رشته‌های بیمه نفت و انرژی، هواپیما و کشتی به ترتیب حدود ۲۳.۱، ۱۵.۸ و ۲.۸ میلیارد ریال و در سایر رشته‌ها به مراتب کم‌تر است.

سرانه خسارت پرداختی در ۵ ماهه اول سال ۱۴۰۳، معادل ۲۴.۴ میلیون ریال است که ۳۱.۵ درصد در مقایسه با دوره مشابه سال قبل افزایش نشان می‌دهد. همچنین، در این مدت، سرانه خسارت پرداختی در رشته‌های بیمه نفت و انرژی، هواپیما، کشتی، باربری، آتش‌سوزی و حوادث راننده به ترتیب حدود ۱۴.۸، ۱۰، ۶.۵، ۲.۴، ۱.۲ و ۱.۲ میلیارد ریال و در سایر رشته‌ها به مراتب پایین‌تر است.

بر این اساس، طی ۵ ماهه اول سال ۱۴۰۳، سرانه تعداد خسارت در بازار بیمه معادل ۱ واحد است (نسبت به دوره مشابه سال قبل تقریباً ثابت مانده است). اما در رشته بیمه درمان حدود ۱۹.۶ واحد بوده و در سایر رشته‌های بیمه به مراتب کم‌تر از یک واحد است.

کارنامه عملکرد ۵ ماهه صنعت بیمه

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده