تاریخ: ۲۴ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۵۲
بازدید: ۷۳
کد خبر: ۳۵۵۵۸۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در دو روز اخیر ۶۲۲‌ میلیارد تومان پول از بورس خارج شد

تب داغ فروش در بورس

تب داغ فروش در بورس
‌می‌متالز - تیره‌روزی‌های بورس تهران همچنان ادامه دارد و بازار به حرکت خود در مسیر نزولی ادامه می‌دهد. در معاملات دیروز، ۳۹۳‌ میلیارد‌ تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد و مجموع خروج پول در دو روز اخیر به ۶۲۲‌ میلیارد‌ تومان رسید. ارزش معاملات خرد نیز که شامل سهام و حق‌ تقدم می‌شود، رقم ۲‌ هزار و ۲۱۸‌ میلیارد‌ تومان را ثبت کرد. از ابتدای هفته دامنه‌نوسان با افزایش ۲‌ درصدی همراه شد و به مثبت و منفی ۳‌ درصد رسید.

به گزارش می‌متالز، در جریان معاملات روز گذشته بورس تهران شاخص‌های سهامی در مدار نزولی قرارگرفتند. شاخص‌کل بورس، با افت ۱.۱۳ درصدی همراه شد و مجددا کانال ۲‌ میلیون و ۱۰۰‌ هزار‌ واحدی را از دست داد. شاخص هموزن نیز با افت ۰.۸۹‌ درصدی همراه شد و به ۶۹۰‌ هزار و ۲۵۹ واحد رسید. شاخص‌کل فرابورس نیز با افت ۰.۶۵‌ درصدی همراه شد. به‌رغم رشد قیمت‌ها در بازار‌های موازی، بازدهی شاخص‌های سهامی از ابتدای سال‌ همچنان در محدوده منفی قرار دارد و بورس جاماندگی عجیبی را نسبت به دیگر بازار‌ها تجربه می‌کند. در سال‌ ۹۷ نیز بورس نسبت به دیگر بازار‌ها دچار جاماندگی شبیه به دوره کنونی شد که بعدا با رشد بازار در سال‌های ۹۸ و ۹۹ این جاماندگی جبران شد. در نیمه دوم سال‌ ۱۴۰۱ نیز بازار نسبت به دلار و تورم عمومی جامعه دچار جاماندگی شده بود که در ادامه مسیر و با افزایش قیمت‌ها از آبان ۱۴۰۱ تا اردیبهشت ۱۴۰۲، جاماندگی بازار جبران شد.

خطای سیاست‌گذار بورسی؟

در گزارش پانزدهم مهرماه «دنیای‌اقتصاد» تحت‌عنوان مرهم زخم‌های بورس اشاره‌ شده بود که در حال‌حاضر فعالان بازار سهام راهکار‌های مختلفی را برای برون رفت بورس از شرایط قمر در عقرب فعلی عنوان می‌کنند. واقعیت امر این است که فارغ از همه این راهکار‌ها و نحوه اعمال آنها، بازار سهام در شرایط خطیر فعلی تحت‌فشار ریسک حوادث منطقه‌ای و خاورمیانه قرار دارد و انتظار صعود قیمت‌ها در بورس تهران در شرایط فعلی دور از ذهن به‌نظر می‌رسد و با منطق شرایط کنونی تطابق و همخوانی ندارد. به‌نظر می‌رسد که دامنه‌نوسان یک‌ درصدی کنونی، بهترین نسخه برای بازار کم رمق و پرریسک این روز‌ها محسوب می‌شود.

بازار فعلا می‌تواند با این دامنه محدود ادامه دهد تا سرنوشت ریسک‌های ملال آور آن مشخص شود. طبیعتا اگر در شرایط فعلی دامنه‌نوسان به بهانه‌هایی نظیر افزایش نقدشوندگی سهام یا روان شدن معاملات و سایر دلایل، با افزایش همراه شود، نتیجه‌ای جز کاهش بیشتر قیمت سهام را در پی نخواهد داشت. پیش‌بینی «دنیای‌اقتصاد» در گزارش پانزدهم مهرماه رنگ واقعیت به خود گرفت و در معاملات دیروز دقیقا همان رویداد‌هایی که در گزارش فوق‌الذکر نسبت به عواقب آن هشدار داده‌شده بود، به‌وقوع پیوست. واقعیت امر این است که در حال‌حاضر بازار از ضعف در حوزه سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری رنج می‌برد و حتی با وجود تغییر در راس هرم سازمان بورس نیز بازار نتوانسته به نحواحسن از تبعات این موضوع بهره‌مند شود.

وضعیت نرخ‌های ارز

دلار نیز که در معاملات روز یکشنبه در قیمت ۶۳‌ هزار و ۱۵۰‌تومان بسته شده بود، در معاملات دیروز با رشد همراه شد و در هنگام تنظیم این گزارش، دلار در میانه‌های کانال ۶۳‌ هزار‌تومان معامله شد. ریسک‌های پابرجای حاکم بر خاورمیانه‌بار دیگر، تنور تقاضا را در بازار‌های سفته‌بازانه داغ کرده‌است و در این میان بازار طلا و سکه و بازار ارز در اولویت نخست سرمایه‌گذاران قرارگرفته‌اند. دلار حواله نیز به رشد خود ادامه داد و به ۴۸‌ هزار و ۴۷‌تومان رسید. گفتنی است که این نرخ از ابتدای سال‌رشد بیش از ۱۸‌ درصدی را تجربه کرده‌است.

روند روبه‌رشد بازار طلا و سکه

در جریان معاملات روز گذشته، سکه رفاه در بورس‌ کالا با وجود دامنه‌نوسان ۲‌ درصدی، به حوالی ۵۰‌ میلیون‌ تومان رسید. قیمت پایانی سکه با رشد ۱.۹۴‌ درصدی همراه شد و در قیمت ۴۹‌ میلیون و ۹۷۲‌ هزار‌تومان میان خریداران و فروشندگان دست به‌دست شد. سکه امامی نیز در بازار آزاد که دامنه‌نوسان ندارد، توانست از مرز ۵۰‌ میلیون‌ تومان عبور کند. نیم‌سکه نیز در بازار آزاد در قیمت ۲۷‌ میلیون‌ تومان میان خریداران و فروشندگان دست به‌دست شد. ربع سکه نیز به ۱۷‌ میلیون و ۸۰۰‌ هزار‌تومان رسید. هر‌گرم طلای ۱۸ عیار نیز به ۴‌ میلیون و ۱۴۰‌ هزار‌تومان رسید. صندوق‌های طلا نیز به‌صورت یکدست سبزپوش بازگشایی شدند و با رشد قیمت همراه شدند. مجموع ارزش معاملات ۱۳ صندوق طلای حاضر در بازار به‌ هزار و ۵۸۹‌ میلیارد‌ تومان رسید. همچنین ۴۲۶‌ میلیارد تومان پول حقیقی وارد صندوق‌های طلا شد.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده