تاریخ: ۳۰ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۲۲
بازدید: ۱۱۷
کد خبر: ۳۵۶۱۰۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
نگاهی به عملکرد ۶ ماهه «گهرزمین»

تامین پایدار مواد اولیه، استراتژی «کگهر» برای توسعه

تامین پایدار مواد اولیه، استراتژی «کگهر» برای توسعه
‌می‌متالز - شرکت گهرزمین در عملکرد ۶ ماهه خود افزایش ۲۴ درصدی تولید گندله را به ثبت رسانده است که حاکی از رشد عملیات معدنی در این مجموعه است.

به گزارش می‌متالز، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با انتشار گزارش عملکرد ۶ ماهه خود روند رو به رشد در تولید را به ثبت رسانده است.

این مجموعه یکی از بزرگ‌ترین معادن سنگ آهن را در اختیار دارد که بی‌شک افزایش بهره‌وری فعالیت‌های معدنی آن منجر به افزاش تولید در دیگر حلقه‌های زنجیره خواهد شد. از سویی دیگر افزایش تولید و فروش برای مجموعه‌ای که حالا به سمت تکمیل زنجیره در حال حرکت است می‌تواند پیامد‌های بسیار مهمی را دربرداشته باشد. 

این مجموعه در ۶ ماهه اول سال جاری به میزان ۵۹۷۷۹۳۱ تن تولید کنسانتره آهن داشته است که این عدد در سال گذشته ۵۳۲۷۲۸۳ بوده است. در واقع تولید با رشد ۱۲ درصد همراه بوده، اما میزان فروش در حجم با کاهش ۳۵ درصدی همراه شده است. این نشان می‌دهد بخش زیادی از مواد اولیه در همین مجموعه در حال استفاده است. 

در تولید گندله نیز میزان تولید در نیمه اول سال ۴۵۵۵۱۸۷ تن بوده است که نسبت به سال گذشته همین مدت با رشد ۲۴ درصدی همراه شده است. در این حلقه نیز میزان فروش و مبلغ فروش نیز با کاهش همراه شده است. 

افزایش فروش گندله در میان سایر محصولات شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین حاکی از آن است که تولید این محصول نیز افزایشی بوده و توان عملیات معدنی در این شرکت بالا است. این خود گامی مهم در راستای برنامه تکمیل زنجیره ارزش در مجموعه گهرزمین خواهد بود.

اما نکته مهم این است که گهرزمین در نیمه اول سال بیشترین رشد تولید را در واحد گندله به ثبت رسانده است. 

در میزان فروش داخلی نیز میزان فروش با رشد ۱۱ درصدی همراه بوده است. 

اما در حوزه صادرات نیز میزان صادرات گندله با کاهش ۴۱ درصدی همراه شده است. 

حجم فروش صادراتی کلی این مجموعه با کاهش ۳۶ درصدی همراه بوده است که می‌تواند ناشی از چند موضوع باشد. 

یکی از اصلی‌ترین دلایل برای کاهش فروش صادراتی می‌تواند سردرگمی تولیدکنندگان درباره موضوع وضع عوارض صادراتی باشد. بدون شک وضع عوارض در حلقه‌های کنسانتره و گندله بالاتر از حلقه‌های دیگر است و می‌تواند سوددهی یک مجموعه را تحت تاثیر قرار دهد.

این در حالی است که گهرزمین در حال اجرای پروژه‌های توسعه‌ای و رسیده به حلقه فولاد است به همین دلیل باید سوددهی مجموعه قابل توجه و به نحوی باشد که بتوان تامین مالی اجرای طرح‌ها را به صورت بخشی تامین کند. 

اما دلیل دیگری که می‌تواند به سیاست‌گذاری‌های بانک مرکزی باز گردد. بازگشت ۱۰۰ درصدی ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش درآمد‌های ارزی در واحد‌های تولیدی است. 

در کنار این موارد، کگهر تلاش کرده تا درآمد‌های عملیاتی خود را افزایش دهد. "کگهر" میزان درآمد تجمیعی که از فروش محصولات طی ۹ ماه نخست سال جاری توانست از خود بر جای بگذارد، افزایش نزدیک به ۲۲ درصدی را نسبت به دوره مشابه سال گذشته مشاهده کرد. بیشترین میزان درآمد تجمیعی در بازار داخلی با مبلغی نزدیک به ۳۳ همت به ثبت رسید که ۹۲ درصد از درآمد این شرکت معدنی را در ۶ ماه نخست دربرگرفته بود. 

این مجموعه همچنین این شرکت معدنی در شهریورماه ۸۰۳ هزارتن از محصولات خود را به فروش رساند و از ابتدای سال مالی که ۹ ماه از سپری‌شده مقدار محصولاتی که به فروش رسیده برابر با ۹ میلیون و ۶۵۰ هزارتن بوده است. این مقدار فروش تجمیعی در مقایسه با سال گذشته ۷ درصد افزایش فروش را به سهامداران نشان می‌دهد.

آن طور که عملکرد ۶ ماهه این مجموعه نشان می‌دهد، عمده تمرکز بر افزایش تولید مواد اولیه است که می‌تواند به تولید پایدار منجر شود که خود بستری برای افزایش تولید در حلقه‌های بعدی خواهد بود. 

منبع: تیتر ۲۰

عناوین برگزیده