تاریخ: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۴۶
بازدید: ۵۴
کد خبر: ۳۵۷۷۴۵
سرویس خبر : انرژی
وزیر نیرو:

بد مصرفی ناشی از سیاست‌گذاری و اقدام‌های گذشته است

بد مصرفی ناشی از سیاست‌گذاری و اقدام‌های گذشته است
‌می‌متالز - وزیر نیرو گفت: امروز در کشور با مساله بد مصرفی منابع آب و برق روبه‌رو هستیم که این امر نتیجه سیاست‌گذاری و اقدام‌هایی است که در سال‌های گذشته انجام شده است.

به گزارش می‌متالز، عباس علی‌آبادی امروز (سه‌شنبه) در نشست با مدیران ارشد صنعت آب و برق و همکاران حوزه ستادی با حضور سید حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه، با تأکید بر اهمیت ایجاد تحول بنیادین در اقدم‌ها و برنامه‌های صنعت آب و برق برای جبران ناترازی‌های موجود در این بخش، به پشتیبانی همه‌جانبه سازمان برنامه‌وبودجه کشور برای بهبود شرایط موجود اشاره کرد.

وی با ابراز امیدواری نسبت به بهبود ناترازی آب و برق در دو سال پیش‌رو با انجام پشتیبانی‌های لازم، افزود: وزارت نیرو در تابستان همواره تحت‌فشار تأمین آب و برق برای همه بخش‌ها از جمله خانگی، صنعت، کشاورزی و ... است.

وزیر نیرو با اشاره به جایگاه ایران در دارابودن ذخایر انرژی در میان کشور‌های جهان، ادامه داد: ایران در جایگاه دوم ذخایر گازی و چهارم ذخایر نفتی و در مجموع در رتبه نخست ذخایر انرژی دنیا قرار دارد، اما نگران تأمین سوخت برای تولید برق در تابستان و زمستان هستیم و این امر نشان از بد مصرفی انرژی در کشور است.

علی‌آبادی با تأکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی مصرف آب و برق در کشور، بر ضرورت گفتمان‌سازی درست به‌منظور تغییر و بهبود رفتار مصرفی مردم در همه بخش‌ها تأکید کرد.

وی گفت: شدت بالای انرژی در ایران در این زمینه یک شاهد و علامت مصرف بالای انرژی و آب در کشور محسوب می‌شود؛ مقدار برق مصرف شده در شدت انرژی به‌اندازه هر واحد GDP نشان می‌دهد که یا GDP خیلی کم است یا اینکه در کشور برق بیشتری مصرف می‌شود.

وزیر نیرو اضافه‌ کرد: قیاس مصرف برق در ایران با کشورهایی، چون کویت و عربستان سعودی که فقط در بخش خانگی برق مصرف می‌کنند، کاملاً اشتباه است.

علی‌آبادی با اشاره به عرضه توانمندی و دستاورد‌های صنعت برق کشور در بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق افزود: نمایشگاه صنعت برق به جهت ارائه دستاورد‌های بزرگ توسط جوانان این سرزمین افتخارآمیز بود. امروز اغلب تجهیزات الکتریکی در کشور بومی‌سازی شده است که این پیشرفت بزرگ را مرهون تلاش و مجاهدت جوانان و نخبگان این صنعت هستیم به‌طوری‌که ایران علاوه بر اینکه سازنده اول تجهیزات الکتریکی است، این تجهیزات پیچیده را به دنیا نیز صادر می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: جمعیت کشور از ۳۶.۲ میلیون نفر در سال ۱۳۵۷ به ۸۲ میلیون نفر در سال ۱۴۰۳ رسیده است این در حالی است که در همین مدت ظرفیت برق کشور از ۷۰۲۷ مگاوات به ۹۲ هزار و ۳۹۲ مگاوات افزایش‌یافته؛ به عبارتی ظرفیت تولید برق کشور بیش از ۱۳ برابر رشد یافته است.

وزیر نیرو افزود: مصرف برق در سال ۱۳۵۷ حدود ۱۴ میلیارد کیلووات‌ساعت بود و این عدد امروز به ۳۰۳ میلیارد کیلووات‌ساعت رسیده است.

علی‌آبادی به مقایسه مصرف آب در دهه‌های گذشته تا امروز اشاره کرد و گفت: مصرف آب شرب از ۱.۵ میلیارد مترمکعب به ۹ میلیارد مترمکعب افزایش‌یافته است؛ همچنین مصرف آب در بخش کشاورزی نیز از ۴۹.۸ میلیارد مترمکعب به ۸۲ میلیارد مترمکعب رسیده است.

وی ادامه‌ داد: مصرف آب در بخش صنعت از ۸۰۰ میلیون مترمکعب در سال ۱۳۵۷ به ۳.۷ میلیارد مترمکعب امروز و در حوزه ذخیره‌سازی و تأمین آب در همین بازه زمانی از ۱۳.۴ میلیارد مترمکعب به ۵۶.۳ رسیده است.

وزیر نیرو عدم توازن در آمار‌های اعلام شده را آدرس خوبی به‌ منظور بررسی اشتباهات و اشکالات موجود در بروز این ناترازی عنوان و خاطرنشان کرد: براین‌اساس معتقد هستم وقت آن رسیده است که یک بازنگری در اقدام‌ها صورت گیرد.

علی‌آبادی با اشاره به روند تغییروتحول در جهان کنونی، گفت: ایران باید خود را آماده تحولات بزرگ کند؛ امروز انقلاب صنعتی پنجم ازراه‌رسیده است که ناشی از پیشرفت‌های بشر است و چنانچه خود را همراه با این تحولات نکنیم بی‌تردید از بسیاری از پیشرفت‌ها جا خواهیم ماند.

وی با بیان اینکه برای ایجاد تحولات بزرگ نسخه واحدی در دنیا وجود ندارد، گفت: لازم و ضروری است که هر کشور نسخه بومی خود را در این زمینه تهیه کند، چرا که این امر باید متناسب و به فراخور وضعیت خاص هر کشور تدوین شود.

وزیر نیرو کیفیت اجرای طرح‌های صنعت آب و برق را بسیار مهم دانست و افزود: در این زمینه نخستین نکته استفاده از ظرفیت‌های موجود است به‌عنوان‌مثال ۹۳ هزار مگاوات نیروگاه در کشور وجود دارد که حدود ۶۰ هزار مگاوات تأمین برق دارد. همچنین توجه به نیروگاه‌های ناتمام مقوله مهم دیگری است.

علی‌آبادی با تأکید بر اهمیت جلب سرمایه بخش خصوصی در صنعت آب و برق، خاطرنشان کرد: این امر می‌تواند فرصت بسیار خوبی باشد و با اتکا به «جهش تولید با مشارکت مردم» تغییر رفتار مناسبی در وزارت نیرو صورت گیرد تا مدل کسب‌وکار تغییر باید و سرمایه‌گذاری در این صنعت برای بخش خصوصی جذاب و ظرفیت‎های صنعت آب و برق در تولید، توزیع و انتقال تکمیل شود.

منبع: اگزیم نیوز

عناوین برگزیده