تاریخ: ۱۱ شهريور ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۱۸
بازدید: ۲۲
کد خبر: ۳۵۰۹۳۸
سرویس خبر : انرژی
مراسم معارفه وزیر نیرو برگزار شد

۳ درصد از آب کشور در بخش صنعت مصرف می‌شود

۳ درصد از آب کشور در بخش صنعت مصرف می‌شود
‌می‌متالز - وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو در دولت چهاردهم متعهد به اجرای برنامه هفتم توسعه است، گفت: حل چالش‌های صنعت آب و برق نیازمند وفاق ملی و تعامل همه‌جانبه وزارت نیرو با سایر دستگاه‌های دولتی و فرادولتی است که امیدواریم با حمایت ویژه رئیس‌جمهور محترم در تحقق این مهم موفق باشیم.

به گزارش می‌متالز، عباس علی‌آبادی در مراسم تکریم و معارفه وزرای نیرو دولت‌های سیزدهم و چهاردهم که با حضور علی‌اکبر محرابیان و محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، ضمن تشکر از مقام معظم رهبری برای حمایت‌های مستمر از تمامی دولت‌ها به‌ویژه دولت سیزدهم گفت: آب و برق دو عنصر حیاتی زندگی جوامع بشری محسوب می‌شوند و وزارت نیرو به‌عنوان متولی تامین این دو عنصر حیاتی وظایف مهمی را در قبال مردم ایران برعهده دارد.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی پیشرفت‌های ارزشمندی در دو صنعت آب و برق در کشور محقق شده است، ادامه داد: در دهه‌های گذشته، چه در صنعت آب و چه در صنعت برق، جوانان و مهندسان ایرانی پیشرفت‌های چشمگیری داشته اند و شرایط این دو صنعت به لحاظ بهره مندی از فناوری‌های نوین مثبت ارزیابی می‌شود.

علی‌آبادی اضافه کرد: وزارت نیرو در دوره جدید، خود را متعهد به اجرای برنامه هفتم توسعه می‌داند و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته متعهد هستیم متناسب با آنچه قانون بر ما تکلیف کرده است تا پایان دوره نسبت به رفع ناترازی ها، چه در بخش آب و چه در بخش برق اقدام کنیم.

وی با تاکید بر صداقت، تعهد کاری و اخلاق‌مداری در اجرای وظایف و تعهدات در قبال ملت بزرگ ایران خاطرنشان کرد: از تمامی همکارانم در صنعت آب و برق می‌خواهم تمام توان و انرژی خود را بر روی اصل کار‌ها متمرکز کنند و با بهره گیری حداکثری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان به دنبال حل چالش‌های آب و برق کشور باشند.

علی‌آبادی با دعوت از جامعه دانشگاهی کشور برای عرضه ایده‌ها و نوآوری‌های خود به منظور کمک به حل مشکلات آب و برق کشور ادامه داد: در دوره جدید تلاش می‌کنیم ضمن هماهنگی کامل با سایر دستگاه‌های دولتی، قوه قضائیه و مقننه نهایت تلاش خود را برای پیشبرد طرح و برنامه‌های آب و برق کشور منطبق بر برنامه هفتم توسعه به کار بگیریم.

افزایش ۳۵‌هزار مگاواتی ظرفیت منصوبه نیروگاهی تا پایان برنامه هفتم

وزیر نیرو با بیان اینکه لازم است تا پایان برنامه هفتم توسعه به ظرفیت تولید برق کشور ۳۵‌هزار مگاوات افزوده شود، اضافه کرد: در حال حاضر ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های کشور ۹۲‌هزار مگاوات است که باید این رقم را به ۱۲۴‌هزار مگاوات برسانیم.

عضو کابینه دولت چهاردهم در خصوص ضرورت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر نیز بیان کرد: در حال حاضر ظرفیت منصوبه انرژی‌های تجدیدپذیر کشور ۱۱۶۳مگاوات است که براساس برنامه ریزی‌ها و تکالیف قانونی این رقم را باید به ۱۲‌هزار مگاوات برسانیم.

وی با بیان اینکه راندمان نیروگاه‌های کشور در حال حاضر ۳۹‌درصد است، افزود: برنامه ریزی ویژه‌ای را برای ارتقای راندمان نیروگاه‌های کشور به ۴۴‌درصد در دستور کار قرار می‌دهیم که شامل نوسازی نیروگاه‌های فرسوده و احداث نیروگاه‌های مدرن خواهد بود.

علی‌آبادی با تاکید بر اینکه تحقق همه این اهداف به حمایت‌های ویژه دولت و مجلس نیاز دارد، بیان کرد: سیاستگذاری برای رفع ناترازی برق و بهبود محیط کسب‌وکار این صنعت و افزایش رقابت‌پذیری با مشارکت بخش خصوصی و مردم از مهم‌ترین سیاست‌های وزارت نیرو در بخش برق است.

وزیر نیرو اضافه کرد: پرداخت بدهی بانک‌ها و سرمایه‌گذاران در کنار جذاب کردن محیط اقتصادی صنعت برق و اصلاح ساختار اقتصادی این صنعت از دیگر برنامه‌هایی است که وزارت نیرو در دولت جدید پیگیری خواهد کرد.

وی با تاکید بر پرداخت یارانه برق تنها در چارچوب الگو به مصرف‌کنندگان ادامه داد: یکی از اقدامات مهمی که با هدف جذاب کردن محیط اقتصادی صنعت برق باید در دستور کار قرار گیرد، پرداخت یارانه برق در چارچوب الگو و الزام مشترکان پرمصرف برای تامین برق مازاد خود از طریق بورس است.

علی آبادی در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم خوداتکا شدن صنایع در تامین برق اشاره کرد و در این خصوص گفت: با توجه به ناترازی موجود در صنعت برق و با هدف حل چالش تامین برق صنایع، لازم است صنایع نسبت به تامین برق مصرفی خود به صورت خوداتکا اقدامات لازم را انجام دهند.

علی‌آبادی با بیان اینکه بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش شدت مصرف از دیگر سیاست‌های مورد تاکید دولت چهاردهم است، توسعه تبادل انرژی برق با کشور‌های همسایه متناسب با شرایط اقلیمی را نیازمند تاکید بر ضرورت نظارت و کنترل مصرف آب در بخش کشاورزی و برداشت آب از منابع آب زیرزمینی دانست و گفت: کشاورزان عزیز باید بدانند که برداشت بی رویه آب از منابع آب زیرزمینی بدون در نظر گرفتن ملاحظات اقلیمی و ظرفیت‌های اکولوژیکی، در آینده به بحران‌هایی مانند فرونشست منجر خواهد شد که عملا قابلیت کشاورزی در بسیاری از دشت‌های بزرگ کشور را از بین خواهد برد.

وی با اشاره به اینکه سرانه آب تجدیدپذیر کشور طی دهه‌های اخیر از ۶‌هزار مترمکعب به کمتر از ۱۲۰۰مترمکعب رسیده است، اضافه کرد: این رقم در حالی است که میانگین سرانه آب تجدیدپذیر جهان ۴‌هزار مترمکعب است.

علی‌آبادی اضافه کرد: در حال حاضر ۸۶‌درصد از منابع آب کشور در بخش کشاورزی، ۹‌درصد در بخش شرب و تنها ۳‌درصد در بخش صنعت به مصرف می‌رسد و کشور با بیش از ۱۴۶میلیارد مترمکعب کسری آب روبه‌روست که جبران این کسری به همکاری و تعامل فرادستگاهی به‌ویژه با جهاد کشاورزی نیاز دارد.

وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت تقویت دیپلماسی آب اشاره کرد و افزود: در دوره جدید تلاش می‌کنیم با استفاده از ظرفیت‌های موجود در وزارت امور خارجه و سایر دستگاه ها، دیپلماسی آب را تقویت کنیم تا بتوانیم نسبت به احقاق حق‌آبه‌های قانونی کشور به‌ویژه در جنوب شرق کشور اقدامات موثری را اجرایی کنیم.

وی کاهش تلفات آب در شبکه‌های آبرسانی از ۳۰‌درصد به ۲۰‌درصد را یکی دیگر از اهداف وزارت نیرو در دولت چهاردهم عنوان و خاطرنشان کرد: تکمیل طرح‌های آبرسانی در قالب جهاد آبرسانی و سایر پروژه‌های بزرگ آبی و اصلاح نظام حاکمیت شرکتی از دیگر برنامه‌هایی است که در دولت چهاردهم مورد تاکید است.

علی‌آبادی در پایان ضمن تشکر از علی‌اکبر محرابیان به‌عنوان وزیر نیرو در دولت سیزدهم و سایر همکارانش در صنعت آب و برق تاکید کرد: حل چالش‌های صنعت آب و برق نیازمند وفاق ملی و تعامل همه‌جانبه وزارت نیرو با سایر دستگاه‌های دولتی و فرادولتی است که امیدواریم با حمایت ویژه رئیس‌جمهور محترم در تحقق این مهم موفق باشیم.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده
ماموریت کلیدی ICC
اتاق بازرگانی بین‌المللی چه نقشی در عبور از بحران‌های جهانی و تجارت پایدار دارد؟

ماموریت کلیدی ICC