تاریخ: ۲۶ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۱:۵۹
بازدید: ۱۲۳
کد خبر: ۳۵۸۷۵۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
استاندار کرمان تاکید کرد:

فعال‌سازی معادن کرمان با همکاری سازمان انرژی اتمی انجام می‌شود

فعال‌سازی معادن کرمان با همکاری سازمان انرژی اتمی انجام می‌شود
‌می‌متالز - استاندار کرمان ضمن اشاره به همکاری مشترک با سازمان انرژی اتمی در بخش‌های مختلف گفت: فعال‌سازی معادن در استان با مساعدت این سازمان دنبال می‌شود.

به گزارش می‌متالز، محمدعلی طالبی روز شنبه در آیین بهره‌برداری از نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای فناوری پلاسما در رفسنجان با حضور وزیر جهاد کشاورزی و نیز رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به مزیت‌های افتتاح این واحد تولید با استفاده از فناوری پلاسما افزود: این کار باید گسترش یابد تا مرکزی برای پوشش کشاورزی هسته‌ای در کرمان داشته باشیم.

وی اظهار داشت: باید اطمینان لازم برای تامین بازار صادرات محصولات کشاورزی هسته‌ای استان کرمان حاصل شود، زیرا لازمه صادرات به دنیا اطمینان بخشی در حوزه محصولات کشاورزی است.

استاندار کرمان گفت: ما استان نخست کشور در تولید محصولات کشاورزی هستیم و بالاترین اشتغال در استان مربوط به بخش کشاورزی است لذا در این حوزه نیازمند توجه مسوولان وزارت جهاد کشاورزی هستیم.

وی با بیان اینکه ستاد عالی پسته در نخستین فرصت تشکیل می‌شود افزود: تعهد ارزی، صادرکنندگان پسته را با مشکل مواجه کرده است که باید در این زمینه تمهیدات لازم به کار گرفته شود.
طالبی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های شمال کرمان به ویژه رفسنجان و ضرورت ارتقای پرواز‌های این شهرستان بیان کرد: امروز از فرودگاه رفسنجان بازدید داشتیم که سعی می‌کنیم هفته‌ای سه روز پرواز از این فرودگاه انجام شود و مسافران شهر‌های اطراف به این فرودگاه هدایت شوند.

از مشکل آب تا ضرورت استفاده از دانش‌بنیان‌ها

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: متاسفانه مدیریت صحیح برای آب در کشور وجود ندارد، اما برای نخستین مرتبه آب وارداتی کشور از خلیح فارس آغاز و عملیاتی شد.

احمد انارکی محمدی با اشاره به ضرورت جلوگیری از آفت‌ها و استفاده از سم آفلاتوکسین به عنوان مهم‌ترین اهداف عنوان کرد: بسیاری از محموله‌های ما در حال برگشت از اروپا است، کشاورزان ما هنوز از تکنیک‌ها و سموم قدیمی برای مقابله با آفات استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: بحث پلاسما در مقابله با آفات و تولید کود‌های نانو برای حفظ خاک، می‌تواند بسیار کمک کند.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به وجود یکی از بزرگ‌ترین معادن روباز جهان در معدن مس سرچشمه و آلودگی محیط زیست باید از فناوری‌های دانش‌بنیان مرتبط به انرژی هسته‌ای استفاده کنیم.

تدوین کاربرد انرژی هسته‌ای در کشاورزی

وی تصریح کرد: در استفاده از روش‌های نوآوری در استخراج و پردازش نیز برای کاهش هزینه ها، افزایش تولید و همچنین ارتقای ایمنی می‌تواند از انرژی هسته‌ای کمک بگیریم، همچنین بایستی نقشه راهی برای کاربرد انرژی هسته‌ای در بخش کشاورزی تدوین شود.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) کرمان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده