به گزارش میمتالز، «سینا زینلی» با اشاره به نقش معادن در توسعه کشور گفت: معادن پیشران اقتصاد کشور محسوب میشوند و استان کرمان با دارا بودن ۴۰ درصد ذخایر معدنی کشور نقش تأثیرگذاری در زمینه توسعه پایدار کشور و همچنین اقتصاد غیرنفتی دارد.
وی گفت: معادن زیر بنای صنعت محسوب میشود و ۸ میلیارد تن ذخایر معدنی استان کرمان در حالی پشتوانهای انکارناپذیر برای اقتصاد کشور محسوب میشود که تنها در بخشی از پهنههای این استان بزرگ اکتشافات معدنی صورت پذیرفته و از سوی دیگر بخش قابل توجهی از پروانههای اکتشاف و حتی پروانههای بهرهبرداری معادن استان راکد هستند و نیاز به تعیین تکلیف فوری دارند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص لزوم توجه به بحث اکتشافات معدنی و اقتصاد مقاومتی گفت: اکتشاف و باز اکتشاف معادن باید جدیتر انجام شود و در دنیایی که در حال چند قطبی شدن است و تحریم اقتصادی نیز ابزاری تأثیرگذار در دست کشورهای مستکبر قرار دارد، پشتوانهسازی بیشتر برای توسعه امری ضروری است.
وی با تاکید بر نقش مؤثر معادن در زمینه توسعه اقتصاد مقاومتی و همچنین لزوم ایجاد تراز مثبت و پایدار تولید محصولات اولیه معدنی برای توسعه صنایع گفت: نباید اجازه دهیم آن چه در خصوص بحران انرژی و ناترازی در این بخش روی داد در بخش معادن کشور نیز روی دهد، ذخایر معدنی در حال استفاده و تمام شدن است و باید معادن استراتژیک جدید را اکتشاف و برای آیندگان آماده کنیم تا روند پیشرفت کشور متوقف نشود.
زینلی، همچنین بر تکمیل زنجیره محصولات معدنی تاکید کرد و افزود: توجه به صنایع پاییندستی و توسعه متوازن زنجیره محصولات فلزی باید سرلوحه برنامههای توسعه معدنی کشور قرار گیرد. از سوی دیگر پرورش نیروهای معدنی متخصص در استان کرمان علیالخصوص در گرایش اکتشافات امری بسیار مهم است و در این زمینه باید با اهتمام بیشتر نسبت به آموزش نیروهای متخصص و ماهر در مقاطع مختلف دانشگاهی علیالخصوص در گرایش اکتشافات معدنی سرمایهگذاری نمود. در رشته اکتشاف معدن با دانش زمینشناسی و شبیهسازی رایانهای حجم و منابع داخل زمین مدلسازی میشود و پس از ارزیابی میزان ذخایر و ارزش اقتصادی، بهترین روش استخراج مشخص میشود. در حال حاضر در توسعه و آموزش نیروهای متخصص معدنی کمبودهایی در استان وجود دارد و این نشان از عدم برنامهریزی صحیح در بخش آموزش دارد، لذا جهت حل این مساله و پیشبرد برنامههای این حوزه بایستی با تکیه بر پرورش متخصصین حاذق زمینه لازم برای جذب جوانان با استعداد در رشتهها و گرایشهای معدنی در دانشگاههای استان مهیا شود. خوشبختانه طی چند سال اخیر توجه به این امر سرعت گرفته و امیدواریم در آینده نزدیک این مساله به طور کامل مرتفع شود.
وی بیان کرد: افزایش سرعت فعالیتهای سیستماتیک و تعریف تخصصی پروژههای معدنی، رفع موانع پیش روی اکتشافات، استفاده از روشهای نوین معدنی و بالا بردن بهرهوری در بخش معدن بسیار حائز اهمیت است.
وی به وجود بخش عمدهای از ذخایر معدنی در کرمان اشاره کرد و گفت: در ذخایر معدنی کشور، کرمان نقش غیرقابل انکاری دارد و ۴۲ ماده معدنی در استان کرمان وجود دارد که میتواند کشور را در این زمینه بینیاز کند.
وی همچنین به وجود حدود ۵۵۰ معدن در استان کرمان اشاره کرد و گفت: باید این معادن وارد چرخه استخراج و بهرهبرداری شوند و برنامهریزی برای خارج کردن آنها از رکود بسیار ارزشمند است.
این استاد دانشگاه افزود: باید برای تأمین نیاز آیندگان به مواد معدنی از هم اکنون برنامهریزی کنیم و این مساله تنها از مسیر اکتشاف و بهرهبرداری بهینه از مواد معدنی و ایجاد یک ساختار سیستماتیک در خصوص اکتشافات اصولی و هدفمند در کشور میگذرد.
وی بر لزوم سرمایهگذاری بخش خصوصی و حمایتهای جدی دولت در این زمینه تاکید کرد و گفت: در حالی که جهان خود را برای رقابتهای اقتصاد بلوکهای شرق و غرب آماده میکند و کشور ما به یکی از تاثیرگذارترین کشورهای جهان در ابعاد مختلف تبدیل شده است باید برای آینده اقتصاد کشور برنامهریزی عملی و جدی انجام شود و این امر با توجه بیشتر به مسائل و اصول زیربنایی اقتصاد همراه خواهد بود.
منبع: خبرگزاری مهر