به گزارش میمتالز، «شهریار شهمیری» رئیس هیات مدیره سبدگردان سهم آشنا، با اشاره به کاستیهای موجود در اساسنامه و امیدنامه قبلی صندوقهای سرمایهگذاری نیکوکاری، گفت: بر اساس آن اساسنامه، تعداد اندکی از صندوقهای نیکوکاری در بازار سرمایه تشکیل شد. برای توسعه فعالیت این نوع نهادها ضرورت داشت اصلاحاتی در ساختار صندوقهای مذکور صورت بگیرد. با ارائه پیشنهادی به سازمان بورس و در قالب اصلاح امیدنامه، ابتکاراتی برای اصلاح و تسهیل فعالیت این نوع صندوقها انجام شد. به نظر میرسد، حالا بیش از گذشته، ساختار صندوقها با شرایط بازار سرمایه متناسب شده است.
رئیس هیات مدیره سبدگردان سهم آشنا، با این توضیح که صندوقهای سرمایهگذاری نیکوکاری نوعی از صندوقهای با درآمد ثابت هستند، تاکید کرد: تفاوت اصلی صندوقهای سرمایهگذاری نیکوکاری با سایر صندوقهای با درآمد ثابت، داشتن یک مدیر اجرایی است که به عنوان ذینفع نیکوکاری تعریف میشود.
او توضیح داد: ۳ روش سرمایهگذاری برای این نوع صندوقها تعریف شده است؛ در روش نخست، افراد میتوانند اصل دارایی را ببخشند. در روش دوم، افراد اصل سرمایه و اصل دارایی را برای خود نگه داشته و سودی که از طریق این سرمایهگذاری حاصل میشود به امور نیکوکاری تعلق میگیرد. در نوع سوم که روی آن بیش از همه کار شده و ساختار آن بیش از پیش، متناسب با بازار سرمایه است، اصل سرمایه و بخشی از سود متعلق به سرمایه گذار و مازاد بخشی از آن سود، به ذینفع نیکوکاری اختصاص مییابد.
شهمیری تاکید کرد: در حال حاضر شرایط برای سرمایهگذاری در صندوقهای نیکوکاری ساده شده و همانند گذشته پیچیده نیست. به طوریکه در برخی صندوقهای نیکوکاری، رقم متناسبی، برابر با بیشترین سود سپرده بلندمدت بانکی، یعنی ۲۲.۵ درصد، برای امور مربوط به نیکوکاری تخصیص یافته است. البته شاید این رقم در مقایسه با سود سایر صندوقها، قابل توجه نباشد، اما با توجه به اینکه میتوان مازاد سود حاصل از بازار را به امور مربوط به نیکوکاری تخصیص داد، موضوع قابل توجهی است.
شهمیری که از بانیان تاسیس صندوق سرمایهگذاری نیکوکاری همیار است، درباره حیطه فعالیت این صندوق توضیح داد: مجموعه صندوق سرمایهگذاری نیکوکاری همیار تلاش دارد تا رقم مازاد سود قابل توجهی را به امور نیکوکاری، نظیر حمایت از تحصیل دانشآموز با استعداد، اما کمبرخوردار، تخصیص دهد، بر این اساس با بنیاد کودک وارد تعامل شده و از تحصیل دانشآموزان با استعداد، ولی کمبرخوردار، حمایت میکند، چنانکه بنیاد کودک در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار دانشآموز با استعداد کمبرخوردار را در سراسر ایران بورسیه کرده است.