به گزارش میمتالز، وی گفت: با توجه به اینکه شرکت فولاد مبارکه حدود ۲ میلیارد دلار طرح توسعه در دستور کار دارد، امروز به این شرکت آمدیم تا ضمن مشاهده روند پیشرفت و توسعه آن، راهکارهای تأمین مالی حداکثری ارز موردنیاز اجرای پروژههای بسیار بزرگ در گروه فولاد مبارکه را مورد بررسی قرار دهیم.
صالح با تأکید بر اینکه طرحهای توسعه فولاد مبارکه صادراتمحورند، گفت: تلاش خواهیم کرد بهمنظور تکمیل زنجیره ارزشافزوده فولاد مبارکه، اقدامات مؤثری انجام دهیم و شرایطی فراهم کنیم که این شرکت بتواند از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کند.
عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی ایران در ادامه تصریح کرد: پیشازاین نیز به فولاد مبارکه آمده و از خطوط تولید این شرکت بازدید کرده بودم و باید اذعان داشته باشم که این مجموعه همچنان پویا و فعال است و میکوشد در زنجیره تولید بههمپیوسته خود ارزشافزوده بیشتری برای ذینفعان شرکت به ارمغان آورد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از نکات ویژه این مجتمع بزرگ فولادسازی این است که مصرف آب در این کارخانه بزرگ در کمترین حد ممکن خود است، دستاوردی که از محل جمعآوری پسابهای شهری و صنعتی و تصفیه و بازچرخانی آنها در خطوط تولید حاصل شده و مجموع این اقدامات شرایطی فراهم کرده که از منابع آبی به بهترین شکل ممکن در این کارخانه استفاده شود. درعینحال سیستمهای بهکاررفته در این شرکت برای کنترل آلایندههای زیستمحیطی نیز به بهترین شکل ممکن در مدار قرار دارد و مشاهده میکنیم که هیچگونه غبار و ناخالصی در جریان تولید در فضای این شرکت پراکنده نمیشود.
مهدی کویتی، معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه نیز در جریان این بازدید گفت: طی سه سال اخیر، گروه فولاد مبارکه اقدامات بسیار خوبی برای اجرا و تکمیل طرحهای توسعه انجام داده و امروز شاهد پیشرفت این طرحها هستیم. به عنوان مثال میتوان به تکمیل فازهای اول و دوم نیروگاه سیکل ترکیبی که یکی از مهمترین طرحهای توسعه در سه سال اخیر بوده است اشاره کرد که در شرایط ناترازی انرژی، باعث شده سودآوری و تولید فولاد مبارکه نهتنها حفظ شود، بلکه افزایش یابد.
وی با بیان اینکه معاونت اقتصادی و مالی فولاد مبارکه تأمین بهموقع منابع مالی و با حداقل هزینه را در رأس اهداف خود قرار داده است افزود: بر این اساس، در سال جاری بهگونهای برنامهریزی کردهایم که بیش از ۳۳۰ میلیون یورو منابع مالی موردنیاز طرحهای توسعه را با انتشار اوراق مرابحه ارزی با همکاری بانک ملت و همچنین تسهیلات بانکی با همکاری بانک تجارت تأمین کنیم. در این زمینه، جلسات بسیار خوبی با همکاران صندوق توسعه ارزی، بانک مرکزی، شرکت تأمین سرمایه ملت و بانکهای عامل (ملت و تجارت) داشتیم و تلاش خواهیم کرد که هرچه سریعتر این منابع در اختیار فولاد مبارکه قرار گیرد.
کویتی با اشاره به بازدید عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی ایران از طرحهای توسعه در دست اجرای فولاد مبارکه تصریح کرد: انشاءالله در نظر داریم تا با همکاری صندوق توسعه ارزی، مدل تأمین مالی پروژههای گروه فولاد مبارکه را بهگونهای تدوین کنیم که بخشی از منابع مالی طرحهای توسعه گروه فولاد مبارکه از محل منابع صندوق توسعه ارزی تأمین گردد.
منبع: فولاد مبارکه اصفهان