تاریخ: ۱۹ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۴۹
بازدید: ۱۰۵
کد خبر: ۳۶۱۳۶۶
سرویس خبر : زمین شناسی
مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کرمان:

پی‌جویی عناصر گروه پلاتین، ذخایر سیلیس رسوبی و دولومیت در استان کرمان

پی‌جویی عناصر گروه پلاتین، ذخایر سیلیس رسوبی و دولومیت در استان کرمان
‌می‌متالز - پی‌جویی ذخایر سیلیس، دولومیت رسوبی، عناصر گروه پلاتین در معادن کرومیت در استان کرمان از برنامه‌های ویژه اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کرمان در سال ۱۴۰۳ بوده است.

به گزارش می‌متالز، مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کرمان گفت: امسال دو طرح اکتشافی از محل منابع استانی در استان کرمان به انجام رسیده که هر دو با طی کردن مراحل برداشت‌های میدانی و نمونه‌برداری و مطالعات آزمایشگاهی، در حال ارزیابی گزارش نهایی هستند.

علی رشیدی با بیان این‌که یکی از این طرح‌ها، پی‌جویی ذخایر سیلیس و دولومیت رسوبی در محدوده شهرستان‌های زرند، راور و کوه بنان است، تصریح کرد: طرح دیگر، شناسایی و پی‌جویی عناصر گروه پلاتین در معادن کرومیت در جنوب استان کرمان است که مراحل عملیات صحرایی و آزمایشگاهی هر دو به پایان رسیده و تا پایان سال گزارش نهایی آنها آماده می‌شود.

وی همچنین درباره ارزیابی مخاطرات زمین‌شناسی استان کرمان نیز توضیح داد: پایش فرونشست زمین در دشت‌های استان کرمان از جمله طرح‌های دائمی این اداره کل است که در سال جاری پروژه تهیه نقشه پهنه‌بندی فرونشست دشت‌های رفسنجان، زرند، سیرجان، فهرج، قلعه گنج و منوجان در دست انجام است.

به گفته مدیر کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کرمان، دشت‌های رفسنجان، جیرفت (عنبرآباد)، فاریاب و ارزوئیه از مهم‌ترین دشت‌های استان کرمان هستند که بالاترین نرخ فرونشست را دارند.

او افزود: گرچه میانگین نرخ فرونشست در دشت‌های استان کرمان بین ۷ الی ۸ سانتی‌متر در سال است، اما نرخ فرونشست در برخی نقاط از دشت‌های استان، به بیش از ۳۰ سانتی متر در سال نیز می‌رسد.

رشیدی همچنین از تهیه اطلس لرزه زمین‌ساخت سبزواران در مقیاس یک‌بیست و پنج هزارم در چارچوب طرح ملی تهیه اطلس لرزه‌خیزی کشور خبر داد و گفت: تهیه این نقشه از سال گذشته آغاز شده و برداشت‌های میدانی آن تا پایان سال تکمیل و نقشه و گزارش نهایی تا نیمه اول سال آینده در دسترس خواهد بود.

منبع: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور

عناوین برگزیده