تاریخ: ۲۷ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۵۳
بازدید: ۱۰۵
کد خبر: ۳۶۲۳۰۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

افت شاخص بورس پس از روند صعودی اخیر/ بازار سرمایه در فاز استراحت است؟

افت شاخص بورس پس از روند صعودی اخیر/ بازار سرمایه در فاز استراحت است؟
‌می‌متالز - بازار سرمایه که طی هفته‌های اخیر روندی صعودی را تجربه کرده بود، امروز (سه‌شنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۳) با افت مواجه شد. پس از عرضه سنگین صف‌های خرید در روز گذشته، معاملات امروز با فشار فروش و تشکیل صف‌های فروش در بسیاری از نماد‌ها آغاز شد. از همان دقایق ابتدایی بازار، قدرت عرضه بر تقاضا غالب بود و در نهایت شاهد عرضه صف خرید در نماد‌های اهرمی و برخی سهم‌هایی بودیم که طی چند روز گذشته در صف خرید قرار داشتند.

به گزارش می‌متالز، در این روز (سه‌شنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۳) رکورد ارزش معاملات صندوق‌های اهرمی با ثبت رقم ۳ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان شکسته شد. این اتفاق در حالی رخ داد که شاخص کل بورس با افت ۱۲ هزار واحدی تا سطح ۲ میلیون و ۶۷۳ هزار واحد عقب‌نشینی کرد.

برخلاف روز گذشته (دوشنبه ۲۶ آذرماه ۱۴۰۳) که نماد‌های کوچک بازار مسیر متفاوتی از بزرگان بورس طی کردند، امروز (سه‌شنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۳) هم‌راستا با نماد‌های بزرگ حرکت کردند و کاهش ۱.۲ درصدی را به ثبت رساندند.

رکوردشکنی ارزش معاملات خرد/ خروج سنگین پول از بازار

در چهارمین روز معاملاتی هفته، دومین رکورد ارزش معاملات خرد در ۲۰ ماه گذشته ثبت شد و در محدوده ۱۷ همتی قرار گرفت. این در حالی بود که روز گذشته با رقم ۱۹ همت، بالاترین ارزش معاملات خرد به ثبت رسید.

روز سه‌شنبه به دنبال افزایش عرضه‌ها، خروج سنگین پول از بازار سهام رخ داد که حدود ۲ همت برآورد شد. همچنین خروج پول از صندوق‌های سهامی با رقم ۶۹۱ میلیارد تومان رکورد جدیدی را ثبت کرد.

در معاملات امروز (سه‌شنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۳)، گروه فلزات اساسی، فرآورده‌های نفتی و بانکی‌ها بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.

از سوی دیگر، صندوق‌های درآمد ثابت پس از ۸ روز خروج پول، امروز شاهد ورود ۸۳ میلیارد تومانی بودند.

همچنین صندوق‌های طلا امروز مثبت بازگشایی شدند و ورود پول ۳۰۷ میلیارد تومانی را ثبت کردند.

اخبار مهم روز

در بازار ارز، نرخ دلار مرکز مبادله به محدوده ۶۲ هزار تومان رسید و دلار بازار آزاد نیز در کانال ۷۷ هزار تومان معامله شد.

«فتح‌الله توسلی» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد: این روز‌ها دولت و مجلس به جای توجه به حوزه‌های پولی و مالی، تمرکز خود را بر بازار سرمایه قرار داده‌اند تا با مدیریت مناسب، بازار سرمایه به منبعی برای تجهیز منابع مالی خرد و تأمین مالی تولید و صنایع تبدیل شود.

«علی سعیدی» مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا گفت: در بازار ارز توافقی، اکنون قرارداد‌هایی بین صادرکننده و واردکننده ایجاد شده که ضمانت‌های حقوقی و اجرایی به همراه دارد. اگر صنایع پتروشیمی و فولاد بتوانند محصولات خود را با قیمت بهتری بفروشند، سرمایه‌گذاری بیشتر خواهد شد و ارز بیشتری وارد کشور می‌شود که در نهایت به توسعه پایدار کمک می‌کند. از طرفی صادرکنندگان در صورت اطمینان از فروش ارز در بازار شفاف و منطقی و دریافت به‌ موقع منابع خود، با سهولت بیشتری وارد این بازار می‌شوند و به اقتصاد کشور کمک خواهند کرد.

تحلیل‌گران معتقدند استراحت فعلی بازار مقطعی است و با توجه به پارامتر‌های بنیادی مانند ارز توافقی، کاهش نرخ بهره و تجدید ارزیابی دارایی‌ها، در روز‌های آینده می‌توان انتظار افزایش تقاضا در بازار سرمایه را داشت.

چشم‌انداز پیش رو بازار سرمایه

کارشناسان معتقدند از نظر بنیادی، وضعیت فعلی بازار نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است. آنها معتقدند که در دولت قبل، سرکوب قیمتی وجود داشت و نرخ فروش شرکت‌ها به چالش کشیده می‌شد. اما امسال دیگر چنین مشکلاتی نداریم و چشم‌انداز سودآوری شرکت‌ها به مراتب بهتر است. البته چالش‌هایی مثل قطعی گاز و برق همچنان وجود دارد و امسال به دلیل سرمای هوا و مسائل مربوط به تعمیرات نیروگاه‌ها این مشکلات کمی بیشتر شده است.

در حال حاضر، هم صنایع بزرگ و هم صنایع کوچک ارزنده هستند. سهم‌های بزرگ که عمدتاً دلاری هستند با توجه به افزایش نرخ دلار جذابیت دارند. دلار نیما که قبلاً ۵۵ هزار تومان در ذهن بازار بود، اکنون به بالای ۶۰ هزار تومان رسیده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به ۶۵ هزار تومان نیز برسد. این رشد دلار می‌تواند سودآوری شرکت‌ها را به‌طور قابل‌توجهی افزایش دهد.

به باور تحلیل‌گران؛ بازار سرمایه در حال حاضر با اصلاحی که داشته و با توجه به شرایط بنیادی مثبت و چشم‌انداز نرخ دلار، از جذابیت زیادی برخوردار است، بازار همچنان مستعد رشد است و فرصت‌های سرمایه‌گذاری خوبی در صنایع مختلف وجود دارد.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده