تاریخ: ۲۷ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۳:۲۴
بازدید: ۲۴
کد خبر: ۳۶۲۳۱۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عباس آرگون، عضو هیات رئیسه اتاق تهران:

بازده بنگاه‌های صادرات‌محور با حذف سامانه نیما افزایش می‌یابد/ ضرورت دارد دامنه نوسان بازار توافقی ارز متناسب با شرایط تعیین شود و دخالت‌های دستوری در آن کاهش یابد

بازده بنگاه‌های صادرات‌محور با حذف سامانه نیما افزایش می‌یابد/ ضرورت دارد دامنه نوسان بازار توافقی ارز متناسب با شرایط تعیین شود و دخالت‌های دستوری در آن کاهش یابد
‌می‌متالز - عباس آرگون، عضو هیات رئیسه اتاق تهران با بیان این‌که تصمیم جدید بانک مرکزی به واقعی‌تر شدن نرخ ارز کمک می‌کند و بنگاه‌های صادرات‌محور عملا با نرخ واقعی و غیردستوری ارز خود را در این بازار عرضه می‌کنند، گفت: سامانه ارز توافقی باعث رونق بنگاه‌ها به ویژه بنگاه‌های صادرات‌محور می‌شود.

به گزارش می‌متالز، «عباس آرگون» با اشاره به این‌که در بازار ارز توافقی، نرخ ارز به صورت توافقی مورد مبادله قرار می‌گیرد، گفت: تصمیم جدید بانک مرکزی به واقعی‌تر شدن نرخ ارز کمک می‌کند و بنگاه‌های صادرات‌محور عملا با نرخ واقعی و غیردستوری ارز خود را در این بازار عرضه می‌کنند.

او، حمایت بیشتر از صادرات را از دیگر آثار راه‌اندازی بازار ارز توافقی اعلام کرد و گفت: با حذف سامانه ارز نیما، صادرکنندگان با قیمت واقعی‌تری ارز خود را در بازار عرضه می‌کنند و بازده بنگاه‌های صادرات‌محور نیز افزایش می‌یابد.

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهران، اضافه کرد: سال گذشته به دلیل الزام صادرکنندگان به عرضه ارز در سامانه نیما که نرخ پایینی بود، عملا شاهد ناترازی در تجارت خارجی بودیم و همین موضوع باعث شد، میزان صادرات قریب به ۱۷میلیارد دلار کم‌تر از واردات باشد.

او، خروج صادرکنندگان واقعی از مدار صادرات را از تبعات تثبیت نرخ ارز در سامانه نیما برشمرد و توضیح داد: قبل از راه‌اندازی این بازار، بسیاری از صادرکنندگان با زیان روبه‌رو می‌شدند و از مدار صادرات خارج می‌شدند و در برخی موارد در صادرات کم‌اظهاری و در واردات بیش‌اظهاری می‌شد، همه این موارد به ناترازی ارزی دامن زد.

آرگون، راه‌اندازی سامانه توافقی ارز به شرط تعیین نرخ‌ها به صورت کاملا توافقی و بر اساس عرضه و تقاضا را اتفاق مثبتی دانست و تاکید کرد: البته ضرورت دارد، دامنه نوسان متناسب با شرایط بازار و با حجم میانگین قابل قبولی که در این بازار مبادله شود تعیین و دخالت‌های دستوری کاهش یابد. در غیر این صورت سرنوشت آن همانند نیما خواهد بود.

او با بیان اینکه سامانه ارز توافقی باعث رونق بنگاه‌ها به ویژه بنگاه‌های صادرات‌محور می‌شود، گفت: همچنین، این اتفاق، هم به ارزآوری و بازگشت ارز به کشور و هم افزایش سود بنگاه‌ها کمک شایان توجهی می‌کند.

آرگون، حذف رانت و واقعی شدن نرخ‌ها را دستاورد دیگر بازار توافقی ارز ذکر کرد و توضیح داد: صنایع پتروشیمی، فولادی و صادرات‌محور از جمله صنایعی هستند که از این بازار متاثر می‌شوند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده