تاریخ: ۲۸ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۰۶
بازدید: ۵۷
کد خبر: ۳۶۲۶۸۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

مدیریت هوشمند انرژی محور کلیدی تحول در فولاد خوزستان

مدیریت هوشمند انرژی محور کلیدی تحول در فولاد خوزستان
‌می‌متالز - شرکت فولاد خوزستان به عنوان یکی از صادرکنندگان اصلی شمش فولاد برای عبور از بحران انرژی به سمت تعریف استراتژی تامین پایدار رفته است. یکی از اصلی‌ترین محور‌ها در این استراتژی مدیریت هوشمند انرژی است که می‌تواند دستاوردی مهم‌تر برای این مجموعه به همراه داشته باشد.

به گزارش می‌متالز، شرایط تامین انرژی برای صنایع مختلف از جمله صنعت فولاد وارد دوران بحرانی خود شده است که در صورت عدم اجرای راهکار‌های کارشناسی شده می‌تواند فعالیت واحد‌های تولیدکننده فولاد را از توجیه اقتصادی خارج کند.

این در حالی است که در دهه اخیر سرمایه‌گذاری چشمگیری در صنعت فولاد کشور انجام شده است که می‌تواند مسیر صنعتی شدن کشور را با تامین مواد اولیه صنایع پایین‌دستی کوتاه کند. اما امروز چالش انرژی باعث شده تا تولیدکنندگان فولاد بر مسائل دیگری غیر از رسالت اصلی خود متمرکز شده و بخشی از سرمایه‌گذاری خود را راهی اجرای طرح‌ها و پروژه‌هایی در حوزه انرژی کرده‌اند.

در این میان شرکت فولاد خوزستان نیز در بحث تامین انرژی وارد میدان شده و در کنار سرمایه‌گذاری برای اجرای طرح‌هایی همچون ساخت نیروگاه به دنبال برخی تحولات درون سازمانی نیز بوده و آنها را در دستور کار دارد. درواقع این مجموعه استراتژی توسعه پایدار خود را تدوین کرده است که در این استراتژی ۴ محور کلیدی برای مدیریت چالش‌های انرژی را عنوان کرده است.

مدیریت هوشمند انرژی، توسعه اقتصاد چرخشی، بهینه‌سازی مالی و عملیاتی و مدیریت سرمایه انسانی و فناوری ۴ محور یاد شده هستند.

در این بین مدیریت هوشمند انرژی می‌تواند سهم به سزایی در تامین نیاز این مجموعه به انرژی داشته باشد.

البته شرکت فولاد خوزستان در سال‌های اخیر موفق شده است مصرف انرژی خود را به‌طور قابل‌توجهی کاهش دهد. بر اساس گزارش‌های منتشرشده در تیرماه ۱۴۰۱، مصرف برق در واحد‌های فولادسازی و کوره‌های قوس الکتریکی این شرکت به ترتیب به ۸۱۲ و ۷۲۸ کیلووات‌ساعت به‌ازای هر تن تولید کاهش یافته است.

این ارقام کمترین میزان مصرف در ده سال گذشته بوده و نشان دهنده بهبود بهره‌وری انرژی در فرآیند‌های تولیدی این شرکت است.

اما حال مدیریت هوشمند انرژی می‌تواند این مصرف را بهینه‌تر از گذشته کند. فولاد خوزستان با هدف‌گذاری تأمین ۵۰ درصد برق مصرفی از منابع داخلی تا تابستان ۱۴۰۴ و همکاری با نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، در مسیر کاهش وابستگی به شبکه سراسری و تضمین بهره‌وری بیشتر قرار گرفته است. دستیابی به رکورد آماده بکاری تجهیزات در تابستان ۱۴۰۳، نشان‌دهنده توانمندی این شرکت در مدیریت بحران‌های فصلی و بهره‌وری از ظرفیت‌های موجود است.

درواقع در بحث مدیریت هوشمند این مجموعه تلاش می‌کند تا در انرژی به تامین پایدار دست پیدا کند. رسیدن به نقطه تامین پایدار انرژی می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های این مجموعه را حل و به طور خودکار تولید را هم به سمت پایدار شدن ببرد. تامین پایدار انرژی که به دنبال آن شاهد افزایش تولید خواهیم بود می‌تواند سهم این مجموعه را از میزان فعلی در زنجیره ارزش فولاد افزایش دهد.

از سویی دیگر فولاد خوزستان طرح‌های توسعه‌ای مختلفی را در دستور کار دارد و یا به فاز بهره‌برداری رسانده است همچون طرح زمزم ۳ که این مجموعه را به بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفنجی تبدیل کرده است، باید در مسیر مدیریت هوشمند انرژی در حرکت باشد تا بتواند به بالاترین میزان در بهره‌وری دست پیدا کند.

امروز شرکت‌هایی همچون فولاد خوزستان برای حفظ تولید و همچنین سهم بازار نیازمند سرمایه‌گذاری در تامین انرژی هستند در غیر این صورت افزایش عمق این بحران می‌تواند مانند سیاه چاله‌ای سرمایه‌گذاری‌های انجام شده را به درون خود خواهد کشید.

منبع: تیتر ۲۰

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده