به گزارش میمتالز، در ابتدای معاملات، بازار فضایی مثبت داشت، اما در ادامه تحت تأثیر نوسانات منفی قرار گرفت. با این حال، در دقایق پایانی معاملات، تقاضا جان تازهای گرفت و بسیاری از نمادهای خودرویی و بانکی با صف خرید به کار خود پایان دادند.
این روند نشاندهندهی تقابل میان انتظارات سرمایهگذاران در نمادهای مختلف و شرایط کلی بازار است که همچنان بر اساس تغییرات لحظهای شکل میگیرد.
بازار سرمایه در آخرین روز کاری هفته، با رشد حدود ۱۷۰۰ واحدی شاخص کل همراه شد و این دماسنج بازار در ارتفاع ۲ میلیون و ۸۴۸ هزار واحدی به کار خود پایان داد. این عملکرد باعث شد بازدهی هفتگی شاخص کل به بیش از ۶ درصد برسد و روند مثبتی را برای بازار به ثبت برساند.
اما برخلاف روز گذشته که شاخصها همجهت حرکت میکردند، امروز شرایط متفاوتی رقم خورد. شاخص هموزن با افت نیمدرصدی به کار خود پایان داد و اختلاف بازدهی آن با شاخص کل به ۳.۶ واحد درصد رسید. این تفاوت در عملکرد نشاندهنده تمرکز بیشتر تقاضا بر نمادهای بزرگتر بازار نسبت به نمادهای کوچکتر است.
بازار سرمایه امروز شاهد ثبت رکوردی تازه در ارزش معاملات خرد بود؛ این شاخص از مرز ۲۱ هزار میلیارد تومان عبور کرد و بالاترین سطح خود از اردیبهشت ۱۴۰۳ تاکنون را به ثبت رساند.
در جریان معاملات امروز، حدود ۱۱۶ میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شد، اما این میزان تنها یکدهم ورود پول روز گذشته بود و نشاندهنده کاهش نسبی ورود سرمایه حقیقی به بازار است.
در آخرین روز معاملاتی هفته، نمادهای خودرویی، پالایشی و شیمیایی در صدر ارزش معاملات قرار گرفتند. افزایش تقاضا در گروه خودرویی بهویژه تحت تأثیر خبر واگذاری سهام ایرانخودرو و سایپا به بخش خصوصی رقم خورد که توجه سرمایهگذاران را به این گروه جلب کرد.
بازار سرمایه امروز (چهارشنبه ۰۵ دیماه ۱۴۰۳) شاهد ثبت رکوردی تازه در ارزش معاملات خرد بود؛ که از مرز ۲۱ هزار میلیارد تومان عبور کرد و بالاترین سطح خود از اردیبهشت ۱۴۰۳ تاکنون را به ثبت رساند.
در جریان معاملات امروز (چهارشنبه ۰۵ دیماه ۱۴۰۳)، حدود ۱۱۶ میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شد، اما این میزان تنها یکدهم ورود پول روز گذشته بود و نشاندهنده کاهش نسبی ورود سرمایه حقیقی به بازار است.
در آخرین روز معاملاتی هفته، نمادهای خودرویی، پالایشی و شیمیایی در صدر ارزش معاملات قرار گرفتند. افزایش تقاضا در گروه خودرویی بهویژه تحت تأثیر خبر واگذاری سهام ایرانخودرو و سایپا به بخش خصوصی رقم خورد که توجه سرمایهگذاران را به این گروه جلب کرد
صعود دلار توافقی: نرخ دلار توافقی با افزایش ۲۲۰ تومانی نسبت به روز گذشته به ۶۴،۳۴۰ تومان رسید و بار دیگر توجه فعالان بازار ارز را به خود جلب کرد.
دلایل رشد دوماهه بازار سهام از زبان معاون سازمان بورس: حمید یاری، معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس، کاهش ریسکهای سیاسی، رسیدن بازار به کف تاریخی، حذف ارز نیمایی و افزایش اعتماد به مسوولان بازار سرمایه را از مهمترین دلایل رشد بازار در دو ماه اخیر دانست. وی تأکید کرد که تصویب قوانین جدید در بازار کاهش پیدا کرده و این روند حداقلی ادامه خواهد داشت.
ارزش دلاری بازار زیر ذرهبین: صحبتها درباره ارزش دلاری بازار سرمایه همچنان ادامه دارد. ارزش دلاری بازار اکنون به ۱۳۰ میلیارد دلار رسیده که با وجود رشد اخیر، بازدهی قابلتوجهی احساس نمیشود. جالب اینکه این رقم حتی از کف سال ۱۴۰۱ که ۱۳۱ میلیارد دلار بود نیز کمتر است.
آخرین وضعیت واگذاری سهام خودروسازان: زهره عالیپور، رئیس سازمان خصوصیسازی، اعلام کرد روند ارزشگذاری سهام ایرانخودرو و سایپا هنوز به پایان نرسیده و قیمتگذاری نهایی نشده است. همچنین، تصمیم نهایی درباره نحوه واگذاری سهام دولت در این دو شرکت هنوز اتخاذ نشده و سازمان خصوصیسازی در حال بررسی روشهای واگذاری سهام باقیمانده دولت است.
توضیحات عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره افزایش نرخ دلار: شعبان فروتن، عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق، افزایش ۲۵ درصدی نرخ دلار در بازار غیررسمی را غیرعجیب دانست و گفت با توجه به تورم ۳۷ درصدی، این موضوع طبیعی است. وی افزود که در صورت کاهش ریسکهای سیاسی، بازار به ثبات بیشتری خواهد رسید.
کارشناسان میگویند: در سه ماه گذشته، دلار نیمایی از زیر ۴۰ هزار تومان به بالای ۶۰ هزار تومان رسید که تأثیر زیادی بر شرکتهای بزرگ بازار مانند پتروشیمیها، فولادیها و پالایشیها داشت. این افزایش باعث رشد بیش از ۵۰ درصدی قیمت فروش این شرکتها شد. اما تأثیر مشابه در نمادهای کوچکتر بازار کمتر از ۲۰ درصد بود. همچنین، ورود پول جدید به بازار و تمایل سرمایهگذاران به نمادهای بزرگ و شناختهشده به دلیل نقدشوندگی بالا و محدودیت دامنه نوسان، موجب توجه بیشتر به این نمادها شد.