تاریخ: ۰۵ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۵۲
بازدید: ۲۸
کد خبر: ۳۶۳۱۴۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس مطرح کرد:

۴ عامل رشد بورس در ۶۰ روز گذشته/ تصویب قوانین متعدد به حداقل می‌رسد/ قصد مداخله مخرب در بازار را نداریم

۴ عامل رشد بورس در ۶۰ روز گذشته/ تصویب قوانین متعدد به حداقل می‌رسد/ قصد مداخله مخرب در بازار را نداریم
‌می‌متالز - حمید یاری، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، کاهش ریسک‌های سیاسی، رسیدن بازار سهام به کف تاریخی قیمت به بازده، حذف ارز نیمایی و افزایش اعتماد به متولیان بازار سرمایه را از مهم‌ترین عوامل رشد بازار در ۲ ماه گذشته اعلام کرد و گفت: تصویب قوانین متعدد در بازار سرمایه به حداقل می‌رسد.

به گزارش می‌متالز، حمید یاری، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار،  ضمن روشن دانستن آینده بازار سرمایه، اعلام کرد: کاهش ریسک‌های سیاسی، رسیدن بازار سرمایه به کف تاریخی قیمت به بازده، حذف ارز نیمایی و اعتماد به متولیان بازار سرمایه از مهم‌ترین عوامل رشد بازار در ۲ ماه گذشته بوده است.

او افزود: ارتقای دانش و سواد مالی در میان افراد جامعه در سال‌های اخیر باعث شده که افراد در بازار بر خلاف گذشته به‌صورت بی‌محابا و فقط با توصیه و سیگنال به خرید سهام اقدام نکنند.

یاری با بیان این‌که رشد سواد مالی در میان آحاد سرمایه‌گذاران، به پایداری و توسعه بازار کمک شایانی خواهد کرد، اضافه کرد: این امر باعث می‌شود تصمیمات سرمایه‌گذاران بر اساس اطلاعات دقیق‌تر و تحلیل‌های عمیق‌تر اتخاذ شود و از نوسانات بی‌دلیل بازار کاسته شود.

او، کاهش ریسک‌های بازار سرمایه را اتفاق مثبتی ارزیابی کرد و افزود: با بهبود شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری در تصمیم‌گیری‌های کلان، ریسک‌های بازار کاهش یافته و اعتماد سرمایه‌گذاران به بورس افزایش یافته است.

اهمیت پیش‌بینی‌پذیری رویداد‌های آینده

معاون نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، با تاکید بر اهمیت پیش‌بینی‌پذیری رویداد‌های آینده برای تحلیل‌گران و فعالان بازار تاکید کرد: تحلیل‌گران و فعالان بازار نیاز دارند که در فضایی شفاف و با کم‌ترین نااطمینانی فعالیت کنند تا بتوانند با تحلیل و پیش‌بینی اتفاقات آینده به معامله در بازار اقدام کنند. در این زمینه سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر موظف است بستر این پیش‌بینی‌پذیری را در بازار فراهم کند.

فعالان بازار و دیده‌بان‌های اقتصادی

او، تحلیل‌گران و فعالان بازار سرمایه را همانند دیده‌بان‌های اقتصادی دانست و افزود: فعالان بازار سرمایه بنا به ماهیت شغلی خود می‌بایست تمام اخبار، اطلاعات و داده‌های رسمی و غیررسمی را رصد و تاثیر آن بر صورت‌های مالی آینده را تحلیل و بر اساس آن تصمیم به ورود و خروج از صنایع خاص و خرید و فروش سهام خاص کنند؛ بنابراین ما در این بازار با افرادی سروکار داریم که به نوعی دیده‌بان‌های اقتصادی در خط مقدم اقتصاد هستند و مشکلات آینده را زودتر از بقیه از صورت‌های مالی و داده‌های اقتصادی متوجه می‌شوند، اما متاسفانه از پتانسیل این گروه، در تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری، بهره مناسب برده نمی‌شود. به‌طور مثال، سال‌هاست که فعالان بازار سرمایه مشکل ناترازی انرژی را در اقتصاد ایران پیش‌بینی می‌کردند و نسبت به آن انذار می‌دادند، اگر به این هشدار‌ها توجه ویژه انجام می‌گرفت ناترازی‌های جاری در کشور، لااقل به این شدت به‌وجود نمی‌آمد.

حضور مستمر و فعال سازمان بورس در مراکز تصمیم‌گیری

یاری تاکید کرد: در دوره فعلی مدیریت بازار سرمایه، سعی بر آن است تا با حضور مستمر و فعال در مراکز تصمیم‌گیری، قبل از تصویب آیین‌نامه‌ها و قوانینی که بر بازار سرمایه تاثیر قابل توجه دارند، نظر کارشناسی سازمان بورس و فعالان بازار به سمع قانون‌گذاران رسانده شود تا از تصویب موارد زیان‌بار تا حد ممکن کاسته شود.

معاون نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، دستکاری مداوم بازار را سمی مهلک اعلام کرد و با تاکید بر این‌که سازمان بورس هیچ وقت قصد مداخله مخرب در بازار را ندارد، تاکید کرد: تصویب قوانین جدید و بخش‌نامه‌های بی‌شمار شرایط ناگواری را برای بازار سهام رقم می‌زند و باعث می‌شود بازار از شرایط طبیعی خود خارج شود از این رو، تصویب قوانین متعدد به حداقل خواهد رسید.

تبعات تغییر مداوم سیاست‌ها و قوانین

او هم‌چنین، با اشاره به این‌که تغییر مداوم سیاست‌ها و قوانین، باعث ایجاد بی‌ثباتی در بازار و کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران می‌شود، گفت: اعمال قوانین یک شبه، تاثیرات نامطلوبی بر بازار سرمایه دارد، برای ایجاد یک بازار پویا و پایدار، به سیاست‌های پایدار و قابل پیش‌بینی نیاز است.

یاری در پایان این نکته را اضافه کرد که؛ با این‌که آینده بازار سرمایه ایران روشن است، اما با توجه به وجود ابزار‌های متنوع، با سطح ریسک‌های مختلف، سهامداران می‌بایست در خرید و فروش‌های خود با در نظر گرفتن سطح ریسک قابل تحمل خود، به معامله اقدام کنند. سهامداران غیرحرفه‌ای و کسانی که فرصت کافی برای تجزیه و تحلیل بازار ندارند هم، بهتر است به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری اقدام کنند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد
توضیحات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره حواشی مجمع بیمه ملت:

علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد