به گزارش میمتالز، «جواد ماهر» مدیرعامل شرکت طلای صدر تفتان در نشستی خبری با اصحاب رسانه به ارائه جزئیات بیشتری از کارخانه طلای تفتان پرداخت و گفت: شرکت طلای صدر تفتان یکی از زیرمجموعههای شرکت صدر تامین است؛ این شرکت از سال ۱۴۰۱ ساخت کارخانه تفتان را آغاز کرد که در روزهای آخر تست عملکرد قرار دارد و روند توسعه خود را ادامه خواهد داد. این کارخانه هم اکنون با ظرفیت ۵۰۰ کیلوگرم طلا و ۵۰۰ کیلوگرم نقره در سال کار خود را آغاز کرده که البته قصد داریم ظرف یک سال این ظرفیت را به دو برابر برسانیم. مساحت این کارخانه حدود ۱۰ هکتار است که ما از ابتدا ظرفیت دو برابر شدن را برای ساخت دیده بودیم. امیدواریم به حمایت و کمک شرکت صدر تامین این روند رو به رشد و توسعهای همچنان ادامه داشته باشد. در برنامه سال ۱۴۰۶ این ظرفیت به ۵ تن و در برنامه سال ۱۴۰۹ این ظرفیت به ۱۱ تن خواهد رسید که با این ظرفیت جدید، در مقایسه با ظرفیت طلای کل کشور که ۱۰ تن است، شاهد یک تحول بزرگ در استان سیستان و بلوچستان، شرق کشور و حتی کل کشور در زمینه تولید طلا خواهیم بود.
«جواد ماهر» در ادامه با تاکید بر این موضوع که شرکت صدر تامین با سرمایهگذاری که در این منطقه انجام داده، فراتر از بعد مالی، تاکید بر توسعه پایدار دارد، گفت: متاسفانه سالهای سال در این استان شاهد توسعه قابلتوجهی نبودهایم و هم اکنون این ساختار توسط شرکت تاصیکو بنا نهاده شده است. امیدواریم این روند در کل استان گسترش پیدا کند و سرمایهگذاران بیشتری به این استان ورود کنند، زیرا ظرفیتهای بسیار بالایی در زمینه معادن در استان وجود دارد که میتواند این استان را کاملا متحول کند.
وی در ادامه با تاکید بر این موضوع که اولویتهای ما رعایت مسائل زیستمحیطی است، عنوان کرد: شرکت صدر تامین لحظه به لحظه تمام برنامههای زیستمحیطی را رصد میکند. ما خوشبختانه هیچگونه آلایندگی نداشتیم و با توجه به چیدمانی که انجام دادهایم در آینده نیز آلودگی نخواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت طلای صدر تفتان همچنین درباره نیروی انسانی این مجموعه خاطرنشان کرد: ۹۵ درصد نیروی پرسنل شرکت بومی با میانگین سنی ۳۲ سال هستند و این بینظیر است که در شروع کار یک کارخانه ۹۵ درصد پرسنل آن بومی باشند. اگر به شرکتهای معدنی در کرمان سری بزنید، مشاهده خواهید کرد که پس از ۱۵ سال ممکن است این اتفاق برای آنها افتاده باشد؛ اما ما در این شرکت متعهد شدهایم که از ظرفیتهای بومی استفاده کنیم. در بخشهای مختلف اچاسای HSE، لیچینگ و تولید طلا از نیروهای بومی بهره گرفتهایم.
ماهر افزود: از روش مربیگری و هدایت استفاده کردیم و تعدادی افراد باتجربه به مجموعه اضافه کردیم. هم اکنون وارد فاز دوم شدهایم که مربیها بیرون میروند و اگر مسالهای پیش آمد، از آنها استفاده خواهیم کرد. در کل آموزش نیروی انسانی به بهترین شکل در مجموعه انجام گرفته است و هم اکنون پرسنل سختترین کارها را خودشان انجام میدهند. امیدواریم ۵ درصد نیروی غیربومی نیز از سیستم خارج شوند تا به صورت صد درصد پرسنل بومی شوند.
وی همچنین افزود: استانداردهایی که ما در اینجا پیاده میکنیم، متعلق به بهترین شرکتهای کشور هستند. استانداردسازی در تمام فرآیندها اتفاق میافتد. هرچند پرسنل ما جوان هستند و تا رسیدن به نقطه ایدهآل همچنان فاصله داریم که امیدوارم این فاصله نیز از بین برود و ما شاهد دستاوردهای بزرگی برای استان سیستان و بلوچستان باشیم.
مدیرعامل شرکت طلای صدر تفتان در پاسخ به این پرسش که چند درصد مردم بومی میتوانند در این شرکت سهامدار باشند، بیان کرد: شرکت ما متعلق به تاصیکو و تاصیکو نیز متعلق به مجموعه شستاست، خود شستا نیز متعلق به سازمان تامین اجتماعی است. شرکت صنایع صدر تفتان در دو ماه آینده وارد بورس خواهد شد و به کسانی که این سهم را خریداری کنند سهام تعلق میگیرد. ۳۲ هزار بازنشسته کشور سهامدار این کارخانه هستند.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که عرضه طلا نیز در بورس کالا خواهید داشت، گفت: به زودی این اتفاق خواهد افتاد. ماه آینده شاهد عرضه طلا در بورس کالا خواهیم بود.
وی در پاسخ به خبرنگار «میمتالز» مبنی بر اینکه از چه فناوری برای کارخانه بهره گرفتهاید، همچنین به دنبال سایر عناصر نادر خاکی در این معدن هستید، عنوان کرد: تمام فناوری این کارخانه را بومیسازی کردهایم، مشاور و تجهیزات خارجی نداشتیم، تمام دادهها و خروجی تولیدی ما صحت عملکرد و فرآیند را نشان میدهد و هیچگونه آلایندگی نیز نداریم. در زمینه ذخایر این معدن نیز باید عنوان کرد که ۱۰۰میلیون تن برآورد کانسنگ طلا شده که همراه با طلا، عنصر نقره نیز در معدن وجود دارد. درباره سایر عناصر نادر خاکی در حال تحقیق و مطالعه هستیم. باطله کارخانه دپو میشود تا ببنیم برای چه صنعتی در آینده کاربرد خواهد داشت.
درباره جانمایی کارخانه بعدی نیز خاطرنشان کرد: کارخانه بعدی نیز به عنوان طرح توسعه در همین ناحیه قرار دارد که یک کارخانه ۵ تنی که در حدود ۳۰ تا ۴۰ کیلومتری معدن واقع شده است.
وی درباره خرید و مصرف آرسنیک این مجموعه نیز عنوان کرد: درباره خرید آرسنیک نیز از چند شرکت داخلی پیشنهاد داشتهایم که روی آنها کار میکنیم. سازمان محیط زیست نیز میزان رطوبت و آرسنیک مصرفی را بررسی خواهد کرد. ۸۰ درصد رطوبت که شامل آرسنیک است را جذب میکنیم و باقیمانده آن در یک دمپ دپو میشود و به سمت باطله میرود و امکان نفوذ به آبهای سطحی را ندارد. آلایندگیها نیز به وسیله آزمایشگاه ثالثی اندازهگیری میشود.
مدیرعامل شرکت طلای صدر تفتان همچنین درباره خط انتقال آب عنوان کرد: درباره خط انتقال آب دریای عمان به خراسان توافقهای اولیه انجام شده و در ادامه مذاکرات را نهایی خواهیم کرد.
ماهر در پاسخ به این پرسش که در ساخت کارخانه تاکنون با چه مشکلاتی همراه بودهاید، بیان کرد: مشکلات حل و فصل شده است. البته مسائلی از این دست بیان شده که معدنکاری روی فعالیت آتشفشانی اثر میگذرد؛ در حالی که این مطلب ماهیت علمی ندارد. در این راستا باید اذعان کرد که اثرگذاری رسانه یا افراد علمی در دانشگاه در جامعه کماثر است که شاهد انتشار این مطالب هستیم. ما نتوانستم جامعه را همراه خود کنیم و سلبریتیها در جامعه جریانسازی میکنند. از دانشگاه زاهدان انتظار داریم که هیات علمی رشته معدن این دانشگاه این مطلب را برای مردم توضیح بدهند که آتشباری معدن روی فعال شدن آتشفشان کوه تفتان اثری نخواهد داشت. در کل ما ارتباط خود با نخبگان را بیشتر کردیم تا اگر مورد و مشکلی بود آن را برای مردم توضیح بدهیم.
وی در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان بهره گرفتهاید، گفت: بیشتر تجهیزات ما در کارخانه توسط شرکتهای دانشبنیان ساخته شده حتی برخی از این تجهیزات در ایران برای نخستینبار ساخته شدهاند. در این راستا ما یک تفاهمنامه با پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان منعقد کردهایم تا از ظرفیتهای آنها و محققان استان بهرهمند شویم.
مدیرعامل شرکت طلای صدر تفتان همچنین درباره مسوولیتهای اجتماعی این شرکت عنوان کرد: مسوولیتهای اجتماعی از همان ابتدا در ساختار شرکت تعریف شده است و بودجه مستقلی به آن اختصاص داده شده است. در این راستا مهمترین نیازهای شهرستان مورد بررسی قرار گرفته که مرحله به مرحله در حال اجراست. امیدواریم دوستان ما در شرکت تاصیکو جدولی از این اقدامات را تهیه کنند که چه اقدامات موثری در این راستا انجام دادهاند و چه تفکر بزرگی در حوزه مسوولیتهای اجتماعی در شرکت در حال شکل گرفتن است.