به گزارش میمتالز، «رحمان رحمتزهی» عضو موظف شرکت توسعه معادن پارس تامین زیرمجموعه هلدینگ صدر تامین و مجموعه شستا در گفتگوی اختصاصی با «میمتالز» عنوان کرد: بیش از ۵ سال در بخشهای مختلف کارشناسی و مدیریتی مجموعه پارس تامین و طلای صدر تفتان مشغول خدمت هستم. در آن سالها شرکت پارس تامین به عنوان یک شرکت پروژهمحور بود و ما نیز در حوزه اکتشافات فعالیت داشتیم. در ابتدا برای معدن طلای تفتان نیز گواهی کشف ۲۴ میلیون تن را گرفتیم که هم اکنون ذخیره این معدن بیش از ۴ برابر شده و به میزان ۱۰۰ میلیون تن کانسنگ طلا رسیده و اکتشافات معدنی آن ادامه دارد. یکی از برنامههای دولت این بود که زنجیره تامین این معدن از اکتشاف، استخراج تا فرآوری را در استان سیستان و بلوچستان ایجاد کند و به همت شرکت سرمایهگذاری صدر تامین (تاصیکو) هم اکنون سه شرکت در این منطقه فعالیت دارند و زنجیره کامل معدن در بخشهای اکتشاف، استخراج و فرآوری در آن فعال است.
وی در ادامه با اشاره به این موضوع که بر اساس تاکید مقام معظم رهبری که باید جلوی خامفروشی را گرفت، بیان کرد: در این راستا در مجموعه شستا و بدنه پارس تامین، دو شرکت دیگر ایجاد شد، یکی شرکت اکتشاف و حفاری صدر تامین که پیمانکاری شرکتهای حفاری را برعهده دارد که خود شرکت مستقلی است که در استانهای دیگر نیز فعالیت دارد. همچنین از دل شرکت پارس تامین، شرکت طلای صدر تفتان در فاز اول با ظرفیت نیم تن طلا در سال ایجاد شد و فاز دوم آن در سال آینده با ظرفیت یک تن راهاندازی خواهد شد و در سالهای آینده نیز دو فاز هر کدام با ظرفیت ۵ تن برای این مجموعه تعریف شده است که با این مجموعه امیدواریم در صنعت طلا در کشور به خودکفایی لازم رسیده باشیم. این موضوع در بحث اقتصاد ملی است. در زمینه اقتصاد محلی نیز این معدن میتواند کمک حال استان سیستان و بلوچستان باشد که یک استان کمتر برخوردار است. البته بیانصافی است که لقب محروم به این استان بدهیم، چراکه دولت خدماتی را به این استان ارائه داده است، اما به دلیل برخی مسائل مانند دوری راه و سایر مسائل از برخی امکانات کمتر برخوردار شده است. در کنار این مجموعه دولت، علما، نخبگان و دانشگاهیان حضور داشتند و تفتان به یک هاب طلایی ایران تبدیل شده است که امیدواریم در آینده با با فاز کنونی و دو فاز ۵ تنی (۱۱ تن) به عنوان یک هاب بینالمللی شناخته شود.
رحمتزهی ادامه داد: من فرزند استان سیستان و بلوچستان هستم و در آن حضور دارم. اکنون خوشحال هستم که یک شرکت بزرگ در ایران حدود ۱۴۰ نفر بومی را از طریق فراخوان و برگزاری آزمون استخدامی جذب کرده است. این افراد بومی توسط کارشناسان و متخصصین طلای موته و در محل کارخانه طلای موته آموزشهای لازم را در بخشهای مختلف به مدت دو ماه گذراندند و سپس در کارخانه استحصال طلای صدر تفتان جذب شدند. این جوانان قابلیت این موضوع را دارند که در آینده به عنوان سفیران ایران در سطح بینالمللی حرفهای بسیاری برای گفتن داشته باشند.
وی همچنین یادآور شد: یکی از برنامههای امسال ما این است که بر اساس سیاستهای بالادستی در وزارتخانه بر دو امر تاکید شود، یکی موضوع آموزش و پرورش و دیگر حوزه فنی و حرفهای است. به زودی هیات امنای فنی و حرفهای استان سیستان و بلوچستان در سازمان فنی و حرفهای تشکیل خواهد شد و طبق گفته مسوولین فنی و حرفهای استانی و کشوری، مجموعه صدر تامین که سه شرکت فعال در این استان دارد در هیات امنای فنی و حرفهای استان نماینده خواهد داشت؛ چراکه مهارتآموزی یکی از حلقههای مفقوده آموزش ماست. در این راستا، صنایع تبدیلی برای ما در اولویت قرار دارد. مجموعه طلای صدر تفتان بر فعالیت در حوزه گوهرسنگها و جواهرسازی تاکید داشته و در آینده برای آنها برنامه خواهد داشت. ضمن اینکه در قدمهای بعدی به سمت نوآوری، بومیسازی و هوشمندسازی نیز پیش خواهیم رفت.
این عضو موظف شرکت توسعه معادن پارس تامین همچنین به اعتمادسازی نیز تاکید کرد و گفت: برنامهای که در چشمانداز آتی ما قرار دارد، مساله اعتمادسازی است که بر اساس درآمدی که از این منطقه استخراج میشود، طی سالهای آینده صرف توسعه خود این منطقه شود. توسعه امری دستوری نیست و باید از طریق فرهنگ آن را اجرا کرد، باید در کنار کارخانهها، پیوستهای فرهنگی، مسائل محیطزیستی و عدالتخواهی و توسعه تعریف شود. من به هماستانیهای خود این نوید را میدهم که با همکاری مجموعه وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی، استان سیستان و بلوچستان در حوزه معدن حرفهای بسیاری برای گفتن داشته باشد و تبدیل به برند طلایی کشور شود، به ویژه با این جوانانی که ما آموزش دادهایم که همواره ثابت شده که جوانان مستعد از مناطق کمتر برخوردار هستند.
رحمتزهی با تاکید بر این موضوع که البته ما علاوه بر نگاه محلی باید نگاه ملی و فرامنطقهای نیز داشته باشیم، گفت: در این راستا ما فرش قرمز پهن خواهیم کرد و از متخصصان کشور دعوت به عمل خواهیم آورد تا سیستان و بلوچستان را دریابند، همانگونه که مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۰ سند توسعه منطقه را تدوین کردند. امیدواریم در دولت چهاردهم، در حوزه سرمایهگذاری و تامین اجتماعی و بر اساس سند توسعه هفتم، برنامه توسعه در استان سیستان و بلوچستان اجرایی شود.
وی در پاسخ به این پرسش که وضعیت امنیت در این استان چگونه است، بیان کرد: از لحاظ آسیبهای اجتماعی از زمانی که حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر جوانان خود این منطقه در این معدن مشغول به کار شدهاند، میزان آسیبهای اجتماعی کاهش یافته است، زیرا بیش از هزار شغل غیرمستقیم نیز بابت این معدن ایجاد شده است؛ البته امنیت به صورت مستقیم با سرمایهگذاری و اشتغال در ارتباط است، اگر این دو ایجاد شوند، استان نیز به امنیت کامل خواهد رسید و در حوزه مسوولیتهای اجتماعی و فرهنگی نیز باید کار کنیم و در زمینه اتحاد اقوام و مساله هویت گام برداریم. در هر صورت بزرگترین حسن این طرح ایجاد اشتغال است و با توجه به سرانه تامین اجتماعی این بیشترین میزان اشتغال بوده که تاکنون صورت گرفته است.
رحمتزهی افزود: با توجه به سرانه اشتغالزایی شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) در مناطق محروم و با وجود شرکتهای توسعه معادن پارس تامین، طلای صدر تفتان و شرکت اکتشاف و حفاری صدر تامین از لحاظ سرانه اشتغال نسبت به درصد جمعیت، رشد قابل توجهی را داشتهایم.
عضو موظف شرکت توسعه معادن پارس تامین در پایان خاطرنشان کرد: باید در استان سیستان و بلوچستان برای جذب سرمایهگذاران و متخصصان ملی فرش قرمز پهن کنیم تا شاهد توسعه همهجانبه این استان باشیم.