تاریخ: ۰۵ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۲۴
بازدید: ۴۴
کد خبر: ۳۶۳۳۷۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سو‌گیری ساختار صمت متناسب با سیاست دولت چهاردهم/ بهره‌وری جایگزین توسعه در برخی صنایع مادر می‌شود

سو‌گیری ساختار صمت متناسب با سیاست دولت چهاردهم/ بهره‌وری جایگزین توسعه در برخی صنایع مادر می‌شود
‌می‌متالز - وزیر صمت ساختاربندی تشکیلات وزارت صمت متناسب با سیاست دولت چهاردهم را اقدام ضروری ماه‌های آغازین وزارت عنوان کرد و از سوگیری امکانات برای تحقق مطالبات مردم و دولت برای ایجاد تحول در نظام صنعت، معدن و تجارت خبر داد.

به گزارش می‌متالز، «سیدمحمد اتابک» وزیر صمت، در دیدار مدیران صمت استانی با تشریح نقایص موجود در ساختار قبلی و گسستگی در حلقه‌های واسط و به تبع آن از بین رفتن انسجام ساختاری وزارت صمت، اظهار کرد: ساختار فعلی با همفکری نخبگان، وزرای پیشین و مدیران سابق و همکاری با سازمان امور اداری و استخدامی مورد ارزیابی و در نهایت تصویب قرار گرفت.

وی در همین رابطه افزود: ساختار با اجزای منفصل و بدون امکان نظارت، در عمل؛ بی‌ساختاری است و این اشکال با بهره‌مندی از توان نیرو‌های داخلی اصلاح و گزینش افراد برای مناصب با تشکیل کمیته انتصابات و بر مبنای صلاحیت، اهلیت، تعهد و تخصص، از نیرو‌های موجود و در موارد محدود از مدیران جدید در مسوولیت‌ها به کار گرفته شد.

وزیر صمت، با یادآوری تاکیدات رئیس‌جمهور در مشارکت همه اقوام ایرانی در چارچوب اصل شایسته‌سالاری برای تصدی مسوولیت‌ها ادامه داد: به دور از مسایل سیاسی و به تاسی از رییس‌جمهور مناصب مدیریتی را در اختیار منتخبین کمیته انتصابات گذاشتیم و پیرو توصیه اکید دکتر پزشکیان تعدادی از مسوولیت‌ها را به مدیران زن سپردیم.

وی انتخاب مسوولان و تعیین ساختار را از آن جهت مهم ارزیابی کرد که به گفته وی وزارت صمت ۳۵ الی ۳۸ درصد GDP کشور را در اختیار دارد و این مقدار می‌تواند تاثیر به‌ سزایی در سفره و معیشت مردم داشته باشد، آنهم در شرایطی که سیاست‌گذاری کلی این وزارت با بعضی از ارکان دولت در مسایل مانند ارز و ناترازی انرژی مواجهه دارد.

اتابک با تاکید بر نگاه ویژه رئیس‌جمهور به سیاست‌های بالادستی و از جمله برنامه هفتم توسعه از مسوولان ستادی و استانی در پیروی از این سیاست اصولی دولت چهاردهم، پافشاری کرد.

وی دریا‌محوری را از دیگر سیاست‌های راهبردی دولت و خواسته مقام معظم رهبری عنوان کرد و به مدیران تاکید کرد: این سیاست راهبردی نظام است و توان صمت برای تحقق این خواست حاکمیتی جهت‌گیری خواهد شد.

وزیر صمت، از تغییر ریل برخی از سیاست‌های دهه هشتاد به دلیل محدودیت منابع و لزوم ارتقای ارزش‌افزوده در تولید گفت و تاکید کرد: توسعه‌ای که امروز در برنامه گنجانده شده با تداوم سیاست‌های پیشین قابل دستیابی نیست؛ در دهه هشتاد سرمایه‌گذاری سنگینی روی برخی از صنایع مادر مانند فولاد و سیمان انجام شد که رشد خوبی هم در پی داشت ولیکن امروزه فقط با ارتقای بهره‌وری می‌توان این صنایع را اقتصادی کرد و وزارت صمت برای ایجاد ارزش‌افزوده بیشتر، توسعه فلزاتی مانند مس و فلزات گرانبها را در برنامه خود قرار داده است.

وی در همین حال به موضوع معادن هم پرداخت و یادآور شد: اکتشاف معادن از دیگر راهبرد‌های وزارت صمت است، امروزه اعتقاد غالب بر این است که از معادن به اندازه لازم بهره‌برداری نمی‌شود و دولت چهاردهم با هدف دستیابی به اهداف برنامه هفتم توسعه به دنبال ارتقای این بخش است.

ساختار جدید بر مبنای پایش و کنترل مدیرت در همه سطوح وزارت شکل گرفته است

اتابک، در ادامه به ویژگی‌های ساختار جدید در تسریع عملیاتی شدن تصمیم‌ها و رفع تعلل در پیگیری امور پرداخت و تصریح کرد: بر این اساس برای استان‌ها از میان معاونین و مشاورین وزیر، «مُعین» تعیین شده و این افراد در تعامل نزدیک با مدیران استانی ضمن رفع نقایص و تضاد‌های درونی استانی، تصمیمات گرفته شده را روی میز اجرا قرار می‌دهند و به این ترتیب از مراجعه مدیران استانی به تهران و بروز تعلل به دلیل دامنه‌دار شدن برخی از پیگیری‌های وزارت، جلوگیری می‌شود.

وی، پایش و ارزیابی را از دیگر وجوه مورد نظر در ساختار جدید عنوان کرد و افزود: مدیریت‌ها با ایجاد سازو کار رصد و کنترل مدیریت در هر فصل پایش می‌شود و کمیته‌های تخصصی نتایج ارزیابی را در تصمیمات لحاظ خواهند کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت، مدیریت در استان‌ها را در تعامل با دیگر دستگاه‌های اجرایی استانی دانست و از مدیران استانی صمت خواست نسبت به ایجاد همدلی در شورای مدیران استان برای پیشبرد برنامه‌های توسعه و پیشرفت کشور تلاش خود را به کار گیرند.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده