تاریخ: ۰۹ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۱۷
بازدید: ۹۴
کد خبر: ۳۶۳۵۳۶
سرویس خبر : انرژی
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره قطعی برق کارخانه‌های تولید مصالح ساختمانی:

قانون مانع‌زدایی از صنعت برق به درستی اجرایی نشده است/ دولت نسبت به صدور گواهی صرفه‌جویی انرژی اقدام کند

قانون مانع‌زدایی از صنعت برق به درستی اجرایی نشده است/ دولت نسبت به صدور گواهی صرفه‌جویی انرژی اقدام کند
‌می‌متالز - نجفی اسپیلی نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس به مشکلات عدم اجرای ماده ۴ قانون مانع‌زدایی از صنعت برق و تاثیر آن بر ناترازی انرژی کشور اشاره کرد و راهکار‌هایی برای بهبود وضعیت ارائه داد.

به گزارش می‌متالز، ابراهیم نجفی‌اسپیلی، در رابطه با قطعی برق صنایع و احتمال افزایش نرخ تولیدات به ویژه در حوزه مصالح ساختمانی گفت: طبق ماده ۴ قانون مانع‌زدایی از صنعت برق، صنایع انرژی‌بر موظف بودند تا پایان سال ۱۴۰۴ حداقل ۹۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی و ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک از محل منابع داخلی احداث و انرژی خود را تامین کنند. در این راستا، دولت موظف بود تسهیلات لازم را فراهم کرده و شرایطی ایجاد کند تا در صورت احداث نیروگاه و تامین برق توسط این صنایع، مازاد تولید برق خود را در بورس عرضه کنند.

وی افزود: با این حال، اجرای این قانون ضعیف است. به عنوان مثال در حوزه انتخابیه خودمان، واحد‌های مستقر در شهر‌های صنعتی اصلاً از وجود چنین قانونی خبر ندارند و وزارت نیرو نیز اطلاع‌رسانی مناسبی نکرده است.

نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه باید در راستای افزایش نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر اقدام کنیم عنوان کرد: بخش عظیمی از کشورمان کویری است و می‌توانیم از ظرفیت پنل‌های خورشیدی بهره‌برداری کرده و برق مورد نیاز را تامین کنیم.

وی ادامه داد: موضوع ناترازی انرژی در قانون برنامه هفتم کاملاً دیده شده است. ماده ۴۲ تا ۴۶ قانون به صراحت بیان کرده که دولت باید برای تمام مصرف‌کنندگان خانگی و صنعتی گواهی صرفه‌جویی انرژی صادر کند. همچنین، رئیس‌جمهور چندین بار اعلام کرده که یارانه پنهان عظیمی در حوزه انرژی پرداخت می‌کنیم و تعرفه برق محاسبه شده با هزینه تولید آن تفاوت زیادی دارد. به مصرف‌کننده اعلام کنیم که صرفه‌جویی تا الگوی مصرف متناسب با مصرف سال قبل توسط دولت خریداری می‌شود. اگر گواهی مصرف برای واحد‌های خانگی و صنعتی صادر کنیم، انگیزه‌ای برای کاهش مصرف ایجاد می‌شود و ناترازی کاهش می‌یابد. انرژی واحد‌های صنعتی تامین شده و آلودگی کمتر می‌شود.

نماینده مردم آستان اشرفیه در مجلس سیمان و فولاد اظهار داشت: این صنایع ادعا می‌کنند که کارخانه ما به دلیل قطعی برق تعطیل بوده و لذا باید قیمت تولید افزایش یابد. در حالی که خود واحد صنعتی باید انرژی خود تامین کنند. اگر دولت قانون برنامه هفتم را اجرایی کند، ناترازی انرژی از بین خواهد رفت.

وی در پایان گفت: ناترازی امروز ناشی از سوء مدیریت بوده و سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها به دلایل متعددی ذخیره نشده است. امیدواریم این مشکلات برطرف شود و دیگر شاهد چنین مواردی نباشیم.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده