به گزارش میمتالز، روز گذشته حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در نشست شورای برنامهریزی و توسعه شهرستانهای امیدیه، آغاجاری و هندیجان در محل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری با اشاره به دشواری کار در مناطق گرمسیری خوزستان اظهار کرد: "امیدیه و آغاجاری از گرمترین نقاط کشور هستند و فعالیت در این مناطق به نوعی جهاد محسوب میشود. وظیفه همه ما خدمت به مردم خوزستان است و در تلاش هستیم افزون بر صنعت نفت، در زمینههای دیگر اقتصادی نیز اشتغال ایجاد کنیم. "
وی با اشاره به تعهد این شرکت به اجرای مسوولیتهای اجتماعی افزود: "برخی اقدامهای لازم را میتوان در قالب مسوولیتهای اجتماعی این شرکت انجام داد، ما هر ساله سهم آلایندگی شهرهای مختلف را به امور مالیاتی و برنامه و بودجه اعلام میکنیم، اما متأسفانه سهم آلایندگی از یک درصد به نیم درصد کاهش یافته که لازم است نمایندگان مجلس شورای اسلامی این موضوع را پیگیری کنند. "
مناطق نفتخیز که ستونهای اقتصادی کشور محسوب میشوند، بهدلیل آثار زیستمحیطی پروژههای نفتی مشمول دریافت سهمی از درآمدهای نفتی بهعنوان عوارض آلایندگی هستند که به گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، این سهم از یکدرصد به نیمدرصد کاهش یافته است.
علی دهقانی، رییس کل دادگستری خوزستان آبانماه امسال بود که از وصول ۳۸ هزار و ۹۲۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی و ارزش افزوده در ۷ ماهه ابتدایی سال در استان خوزستان خبر داد و گفت: "در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیش از ۱۶ هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی در این استان وصول شد. "
حق آلایندگی صنایع در خوزستان بهعنوان یکی از ابزارهای قانونی برای جبران بخشی از آسیبهای زیستمحیطی، از صنایع و واحدهای آلاینده دریافت میشود. این عوارض در صورت وصول بهموقع و کامل و همچینن هزینه کرد در محل مورد هدف میتواند برای کاهش آلودگیها، بهبود زیرساختها، و توسعه استان هزینه شود.
در تبصره (۱) ماده (۳۸) قانون مالیات بر ارزش افزوده ـ مصوب ۱۳۸۷ - آمده است: "واحدهای تولیدی آلاینده محیط زیست که استانداردها و ضوابط حفاظت از محیط زیست را رعایت نمینمایند، طبق تشخیص و اعلام سازمان حفاظت محیط زیست (تا پانزدهم اسفندماه هر سال برای اجراء در سال بعد)، همچنین پالایشگاههای نفت و واحدهای پتروشیمی، علاوه بر مالیات و عوارض متعلق موضوع این قانون، مشمول پرداخت یک درصد (۱%) از قیمت فروش به عنوان عوارض آلایندگی میباشند. "
منبع: خبرگزاری تسنیم