به گزارش میمتالز، در این جلسات به صورت جداگانه با حضور دادستان دیوان محاسبات کشور، معاونان و حسابرسان این نهاد نظارتی در حضور مسوولانی از سازمان برنامه و بودجه و همچنین وزارت امور اقتصاد و دارایی، بودجه سال ۱۴۰۴ سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و همچنین شرکت ملی حفاری ایران را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
در این نشست، دادستان دیوان محاسبات اظهار داشت: با تدبیر رئیس کل محترم دیوان محاسبات و در پی آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی مبنی بر بررسی بودجه شرکتهای دولتی توسط این نهاد نظارتی، موضوع از چند ماه گذشته در برنامه قرار گرفت و به صورت هفتگی و منظم شاهد برگزاری نشستهای تخصصی با محوریت بررسی بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ شرکتهای دولتی و مقایسه آن با بودجه امسال بودیم.
داوود محمدی افزود: بدون شک برگزاری این جلسهها، دستاوردهای مثبتی در گرهگشایی از مشکلات شرکتها و شفافسازی به همراه دارد.
دادستان دیوان محاسبات کشور به اهتمام جدی این نهاد نظارتی در ایجاد انضباط مالی و واقعی سازی بودجه اشاره کرد و گفت: در جلسات بررسی بودجه کم کاریها و انحرافات احتمالی که ممکن است توسط شرکتها اتفاق افتاده باشد نیز تذکر داده شده و بر پیگیری و رفع آن تاکید میشود.
بر اساس این گزارش، در نشست بررسی بودجه سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت ملی حفاری ایران مسوولان مربوطه به ارایه گزارشی از بودجه پیشنهادی و چالشهای موجود در بخش پتروشیمی و نفت پرداختند.
ارایه گزارش از آخرین دستاوردها و تولیدات صنعت پتروشیمی، توسعه میادین نفتی، برنامهریزی برای کاهش استفاده از مشعلهای سوزان در پالایشگاهها از موضوعاتی بود که مورد بحث قرار گرفت.
همچنین با توجه به قرار گرفتن این شرکتها در استان خوزستان، کعب عمیر مدیر کل دیوان محاسبات این استان نیز به ارائه گزارشی از آخرین حسابرسیهای صورت گرفته از سازمان منطقه ویژه استان خوزستان، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و همچنین شرکت ملی حفاری ایران پرداخته و خواستار کمک به رفع مشکلات موجود در این شرکتهای تاثیرگذار در عرصه نفت و پتروشیمی از جمله نصب دکلهای جدید نفتی شد.
توجه به شفافسازی و جلوگیری از بیانضباطی مالی و پاسداشت بیت المال و نظارت مستمر بر جریان امور مالی نیز از دیگر موضوعاتی بود که در این سه جلسه مسوولان دیوان محاسبات بر آن تاکید کردند.