
به گزارش میمتالز و به نقل از مس پرس و روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، «مرضیه مظفری» گفت: از جمله اقدامات مرتبط با سلامت و ایمنی مواد غذایی که در مجتمع صورت گرفته، میتوان به رفع موارد عدم انطباق رستورانها و اماکن مرتبط با طبخ غذا و پیادهسازی و استقرار سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی ISO۲۲۰۰۰:۲۰۱۸ و انجام ممیزی مراقبتی مرحله اول و دوم اشاره کرد.
وی با قدردانی از امورهای نظارت بر پیمانکاران، مدیریت سیستمها و تضمین کیفیت، انبارها و سفارشات، آموزش و توسعه شایستگی، حراست و حفاظت فیزیکی در راستای استقرار سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی ISO ۲۲۰۰۰:۲۰۱۸ بیان کرد: به منظور استمرار استانداردسازی فعالیتها و حصول اطمینان از رعایت الزامات ایمنی مواد غذایی مطابق با استانداردهای ملی و بینالمللی در همه رستورانهای مجتمع، مطابق با الزامات سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی بر مبنای استاندارد بینالمللی ISO۲۲۰۰۰، ۲۰۱۸، نسبت به یکپارچهسازی و تدوین مستندات و مدارک، اهداف، برنامهها، خط مشی ایمنی مواد غذایی و استراتژیهای موجود و به روزرسانی الزامات قانونی مرتبط و سایر الزامات مطابق سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی اقدام شد، که این رویکرد برای نخستینبار در مجتمع مس سرچشمه به عنوان اولین مجتمع صنعتی و معدنی انجام شد.
به گفته وی، از دستاوردهای مهم استقرار این استاندارد، رفع تعداد قابل توجه موارد عدم انطباق بهداشتی اماکن مرتبط با تهیه، طبخ و توزیع غذا، ارتقای بهداشت و امنیت مواد غذایی، حفظ سلامت کارکنان، کاهش پسماند، افزایش رضایتمندی کارکنان و … بوده است. تجهیز و راهاندازی آزمایشگاه مواد غذایی، تهیه تجهیزات پرتابل و انجام پایشهای موادغذایی و نصب و راهانداری سردخانه بالای صفر در شهر مس سرچشمه به منظور نگهداری گوشت تا زمان مصرف از دیگر اقدامات انجام شده است.
سرپرست بهداشت محیط مجتمع مس سرچشمه رفسنجان گفت: الزام پروژهها و شرکتهای پیمانکاری در تأمین غذای کارکنان از رستورانهای مورد تایید اداره محیط زیست و بهداشت محیط و همچنین پیگیری تسریع در روند احداث ساختمان آشپزخانه مرکزی ضمن رعایت الزامات سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی، از دیگر اقدامات انجامشده در راستای سلامت و ایمنی مواد غذایی بوده است.
مظفری درباره اقدامات مرتبط با بهداشت و سلامت آب آشامیدنی، گفت: حذف گاز کلر از فرآیند گندزدایی آب با همکاری امور محترم آب و بازیافت طی سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ با هدف تغییر تکنولوژی، و بازسازی و نوسازی سیستمهای گندزدایی آب آشامیدنی مجتمع مس سرچشمه با سیستم الکترولیز نمک طعام انجام شد، این تکنولوژی ضمن حذف میکروارگانیسمها و گندزدایی آب آشامیدنی، سبب کاهش مخاطرات ایمنی و بهداشت کار با گاز کلر با حذف مخازن و سیلندرهای گاز کلر (تعداد ۱۲ عدد مخزن ۱۰۰۰ کیلویی و ۷ عدد مخزن ۵۰۰ کیلویی گاز کلر)، اطمینان از مطابقت مقدار کلر آزاد باقیمانده در آب آشامیدنی با استاندارد ۱۰۵۳، کیفیت بالای محصول، سهولت در بهرهبرداری، عدم تولید پساب و مواد جانبی و امکان کنترل اتوماتیک شده است.
سرپرست بهداشت محیط مجتمع، در ادامه به اقدامات مرتبط با بهداشت محیط و سلامت کارکنان نیز پرداخت و گفت: نصب سیستمهای بوزدا در رختکنهای امورهای مختلف مجتمع، پیگیری نوسازی و بهسازی اماکن عمومی، آگاهیبخشی به کارکنان درخصوص پشه آئدس و تب دنگی و ویروس متاپنومو و همچنین آگاهی کارکنان درخصوص رعایت الزامات بهداشت مواد غذایی با توجه به اهمیت بهداشت و امنیت مواد غذایی ازطریق ساخت موشنگرافی و ارسال لینک آموزشی، از جمله اقدامات مرتبط با بهداشت محیط و سلامت کارکنان بوده است.
منبع: مس پرس