
به گزارش میمتالز، عصر امروز بود که در پی انتشار گاز در معدن زغال سنگ مهماندویه دامغان هفت نفر دچار گازگرفتگی و مسمومیت شده و جان خود را از دست دادند.
براین اساس، این معدن غیرفعال و مربوط به بخش خصوصی بوده و فعالیت رسمی نداشته و افراد بهصورت غیرقانونی وارد این معدن شدهاند که سه نفر از افراد فوت شده تابعیت کشورهای همسایه را داشتهاند.
براثر این حادثه، اسکندر مومنی وزیر کشور دستور لازم را به محمدجواد کولیوند صادر کرد تا ابعاد این حادثه هرچه سریعتر بررسی شود.
استاندار سمنان با بیان جزئیات این حادثه به خبرنگار آنا گفت: از دقایق ابتدایی وقوع این حادثه هلالاحمر، اورژانس، آتشنشانی و مدیری بحران استان سمنان، معاون عمرانی استاندار سمنان و فرماندار دامغان پای کار آمدهاند و در محل حادثه حضور دارند و اورژانس کار خود را به خوبی انجام میدهد.
محمدجواد کولیوند با بیان اینکه متأسفانه افراد فوتی رعایت موارد ایمنی را نکرده بودند، ادامه داد: معدن مهماندویه دامغان هم غیرفعال بوده و فعالیت رسمی نداشته و افراد بدون هیچ امکاناتی وارد این معدن شده بودند و حال یا گمانهزنی کرده بودند یا موضوع دیگری بوده که در حال بررسی است، اسیر و قربانی گاز مونوکسیدکربن شدند و جان باختند.
وی متذکر شد: چهار نفر از افراد فوتی ایرانی هستند و سه نفر نیز تبعه کشور افغانستان، استنباط این است که افراد قربانی بدون مجوز وارد این معدن شدهاند و در حال بررسی هستیم و تا ساعاتی دیگر اطلاعات دقیقتری میتوانم به شما بدهم.
استاندار سمنان متذکر شد: دادستان دامغان در محل حضور دارد و با ریاست دادگستری هم صحبتهای لازم صورت گرفته و بررسی اولیه در حال انجام است و اینکه اصولاً تخلفی در حادثه بهوجود آمده رخ داده یا خیر؟ با بررسی دقیقتر دادستان دامغان مشخص خواهد شد.
کولیوند تشریح کرد: فقط در جریان این موضوع باشید که معدن زغال سنگ مهماندویه دامغان غیرفعال بوده و فعالیت رسمی نداشته و از همه مهمتر به بخش خصوصی تعلق داشته و قائدتاً افراد نباید وارد این معدن میشدند.
وی یادآور شد: ابتدا باید مشخص شود که افراد قربانی چرا وارد معدن شدهاند و از همه مهمتر اینکه بدون رعایت استانداردهای ایمنی وارد معدن شدهاند و در استان سمنان نظارت لازم روی فعالیت معادن وجود دارد و برخی از معادن هم متروکه هستند و بهکلی از حیّض و انتفاع درآمده است.
استاندار سمنان تصریح کرد: از سویی ابتدای راه آقایان مجوز اکتشاف در معادن را صادر میکنند، درحالی که قبل از اکتشاف باید موارد ایمنی رعایت شود، بهخصوص معادنی که متعلق به بخش خصوصی است.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی هم درباره حادثه تلخ رخ داده در معدن زغال سنگ مهماندویه دامغان بیان کرد: بنده بهتازگی در جریان این اتفاق قرار گرفتهام و در حال جمعآوری اخبار هستم، بالاخره اتفاق تلخی رخ داده که باید تمامی جوانب آن بررسی شود.
علیاکبر علیزاده برمی در ادامه توضیح داد: متأسفانه هفت نفر بر اثر این اتفاق جان خود را از دست دادهاند و وزیر کشور هم دستور پیگیری داده تا بررسیهای لازم انجام شود.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان سمنان نیز تبیین کرد: جانباختگان نهایی به هفت نفر میرسند (شامل چهار ایرانی و سه افغانستانی) که اسامی آنان مشخص است و پایان عملیات هم اعلام میشود.
حسین درخشان متذکر شد: معدن زغال سنگ مهماندویه دامغان حدود یک ماه بود عملاً فعالیت استخراج انجام نمیداد و در معادنی هم که عملیات استخراج ندارند تجمیع گاز را داریم و قربانیان هم برای بررسی شرایط آغاز عملیات استخراج در یک ماه آینده بودند.
وی در ادامه توضیح داد: ابتدا اتباع افغانستانی وارد معدن میشوند و بعد از مدتی ایرانیها متوجه تأخیر اتباع میشوند که صاحب معدن هم جزء افرادی بود که وارد معدن شده بود، البته ایرانیها با تجهیزات وارد میشوند، اما، چون حجم گاز شدید بوده، جانشان را از دست میدهند.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان سمنان ادامه داد: این معدن دارای آب هم بوده، اما بهدلیل حجم بالای گاز افراد جانشان را از دست میدهند و دو نفر برای کمک وارد میشوند که شامل مسمومیت جزئی میشوند و کار مداوای این افراد نیز انجام شد و مشکل خاصی وجود ندارد.
درخشان افزود: از چند ساعت گذشته همکاران ما، تیمهای نجات و نیروهای آتشنشانی درگیر تخلیه معدن بودند که صاحب معدن هم برای بررسی وضعیت وارد میشود که با این اتفاق تلخ مواجه میشوند.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان سمنان در بخش دیگری با اعلام هویت افراد فوت شده در در معدن زغال سنگ مهماندویه اعلام کرد: مرتضی شکاری، احمد شکاری، مهدی گیلکی و هانی گیلکی معدنچیان ایرانی فوت شده بر اثر گازگرفتگی بودهاند، همچنین طلاحسین ابراهیمی ۲۰ ساله، مجتبی اکبری ۲۵ ساله و علی ابراهیمی ۲۵ ساله از معدنچیان اتباع خارجی کشته شده در معدن جواهر زغال دامغان به دلیل استنشاق گاز CO بودهاند.
به گزارش تسنیم، ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه امروز، دوشنبه هجدهم فروردینماه ۱۴۰۴، حادثه تلخ گازگرفتگی کارگران در معدن جواهرزغال دامغان به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات EOC جمعیت هلالاحمر استان سمنان و مرکز اورژانس دانشگاه علوم پزشکی این استان گزارش شد.
معدن زغال سنگ روستای مهماندویه دامغان ۴۰ متر طول و ۲۰ متر عمق دارد.
منبع: خبرگزاری آنا