
به گزارش میمتالز، «حمیدرضا داورکیا» فرماندار بجستان، در خصوص جزئیات این حادثه گفت: با توجه به طبقاتی بودن معدن، حادثه در طبقه دوم و در عمق ۲۰ متری، در پی جدا شدن یک سنگ از بدنه و سقوط بر روی یکی از نیروهای ایمنی اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به فعالیت نیروهای ایمنی در طبقه پایین معدن، تصریح کرد: بر خلاف موارد مطرح شده معدن ریزش نکرده است.
فرماندار بجستان با اعلام اینکه حادثه معدن در روستای آهنگ شهرستان بجستان رخ داده است، افزود: گروه ایمنی متشکل از سه نفر بوده و تا این تیم از کارگاه خارج نمیشدند ۱۰۰ نفر نیروی دیگر اجازه ورود نداشتند.
وی با بیان اینکه این افراد مشغول ایمنسازی دیوارههای معدن برای ورود کارگران بودهاند، گفت: متأسفانه این حادثه منجر به فوت نیروی ۴۶ ساله اهل تربتجام شد.
داورکیا در خصوص وضعیت دیگر مصدومان این حادثه گفت: دو نیروی دیگر این گروه دچار مصدومیتهای جزئی شده بودند که پس از انتقال به بیمارستان آیتالله مدنی بجستان خوشبختانه با جدی نبودن مصدومیت، پس از سرمتراپی ترخیص شدند.
وی با اشاره به اینکه در این معدن در مجموع ۸ نفر نیروی ایمنی حضور داشتهاند که ۳ نفر در داخل و عمق ۲۰ متری و ۵ نفر در بالا حضور داشتند، افزود: این افراد، در حالت نیمخیز، به سمت یک فضای باز که به منظور تهویه هوا و انتقال تجهیزات مورد استفاده قرار میگرفته، در حال حرکت بودند که پس از جدا شدن سنگ و در حین فرار آنها، سنگ ناپایدار شده و بر روی آنان ریزش کرده و منجر به جانباختن یک نفر از آنان میشود.
فرماندار بجستان ادامه داد: طی تماسی که امروز با مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گرفته شد تأکید داشتیم معاونین و کارشناسان فردا پنجشنبه برای بررسی دقیقتر حادثه در منطقه حضور پیدا کنند.
وی با بیان اینکه فردا جلسهای فوقالعادهای برای بررسی وضعیت ایمنی دیگر معادن در شهرستان برگزار میشود، افزود: حدود دو تا سه معدن در شهرستان فعالیت دارند.
داورکیا گفت: به دلیل شرایط نامطلوب و غیرایمنی یکی دیگر از معادن شهرستان، دستور داده شد تا توسط دستگاه قضا پلمب شود، البته باقی معادن روباز هستند و مشکل خاصی ندارند.
وی خاطرنشان کرد: این معدن، یکی از معادن خوب استان محسوب میشود که این حادثه در آن اتفاق افتاده، البته سال قبل هم حادثه دیگری در آن رخ داد که در پی وقوع این حادثه برای ایمنسازی معدن مبلغ ۱۰ میلیارد تومان هزینه شد.
فرماندار بجستان با اشاره به اینکه توسط نیروی انتظامی و سپاه، گزارشی تهیه شده و معدن گرچه مشکل خاصی ندارد، اما خواسته شده تا اطلاع ثانوی فعالیتی نداشته باشد، گفت: بر اساس گزارشهای اولیه، اتفاق پیش آمده به دلیل بیاحتیاطی افرادی که مسوول ایمنی معدن بودهاند رخ داده، اما تا زمانی که گزارش نهایی تهیه نشود امکان بیان علت قطعی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه معدن فلورین پس از معدن سنگ آهن خواف جز معادن پر درآمد بوده و تاییدیه ایمنی داشته است، گفت: طی سه ماه گذشته دو مرتبه بازدید ایمنی از معدن صورت گرفته و تاییدیههای لازم را داشته است؛ اکنون در شهرستان بجستان یک معدن فلورین، دو معدن آهک و یک معدن سرب و روی فعالیت دارند.
وی خاطرنشان کرد: البته در خصوص معدن سرب و روی شهرستان به دلیل ناایمن بودن دستور داده شده تا زمانی که ایمنی آن تأمین نشود، پلمب باقی بماند و از ادامه فعالیت آن جلوگیری شود.
فرماندار بجستان در ادامه با اعلام اینکه اغلب معادن شهرستان متروکه و غیرقابل بهرهبرداری هستند، افزود: شهرستان بجستان ۴۳ معدن دارد که اغلب آنها معادن سنگ هستند.
وی با بیان اینکه از ۴۳ معدن موجود در شهرستان بجستان، حدود ۳۹ معدن متروکه هستند و کاری در آنها انجام نمیشود و رها شدهاند، تصریح کرد: همه معادن شهرستان باید از شرایط ایمنی و استاندارد برخوردار باشند تا دیگر شاهد وقوع چنین حوادث تلخی در شهرستان نباشیم.
داورکیا در ادامه گفت: با توجه به اهمیت وجود نیروی انسانی، معادن در حوزه ایمنی حتماً باید شرایط اچ اس سی را رعایت کنند. همچنین تکلیف کردهایم اداره صمت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی نظارتهای لازم را داشته باشند.