
به گزارش میمتالز، «علی وروانیفراهانی» اظهار کرد: در نهم فروردینماه سال جاری با حضور معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی و مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی از معدن شماره ۵ شن و ماسه شهرستان شازند بازدید به عمل آمد و عملیات جستوجوی چهارمین مفقودی حادثه ریزش این معدن مورد پایش و بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به وجود سنگهایی با احجام سنگین در مکان انجام عملیات جستوجو که روند آواربرداری را با سختی و مشقت مواجه کرده است، گفت: در جریان این بازدید مقرر شد که با پیگیری اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی، نظام مهندسی معدن نظریه کارشناسی خود را برای تسریع در عملیات اجرایی جستوجوی مفقود چهارم معدن و نیز عملیات انفجار برای خرد کردن سنگهای با احجام سنگین اعلام کند تا کار آواربرداری برای پیدا کردن پیکر مفقودی حادثه ریزش تسهیل شود.
وروانیفراهانی افزود: از طرفی، انفجار در معدن احتمال ریزش مجدد را در پی خواهد داشت که در جریان این پایش مقرر شد، کارشناسان نظام مهندسی معدن در این خصوص نیز نظریه خود را اعلام کنند تا کار انفجار و خرد کردن سنگها به قطعات کوچکتر در امنیت کامل انجام شود.
سرپرست فرمانداری شازند همچنین به پرواز پهپاد برای بررسی دقیق عملیات انفجار نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس برنامه زمانبندی حداکثر ظرف ۱۵ روز آینده نظریه نظام مهندسی معدن و کارشناسان اعلام و پس از انجام انفجار کار آواربرداری با به کارگیری ماشینآلات بیشتری انجام میشود و تفحص برای یافتن پیکر مفقودی چهارم با شدت بیشتری دنبال خواهد شد.
پیش از ظهر یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ در پی حادثه ریزش معدن شماره ۵ شن و ماسه شهرستان شازند، چهار نفر شامل دو راننده کمپرسی و دو راننده بیل مکانیکی که در محل حادثه مشغول فعالیت بودند، زیر آوار حبس شدند که با تلاش امدادگران، عصر همان روز پیکر دو نفر از مفقودین پیدا شد و کار جستوجوی دو کارگر دیگر ادامه پیدا کرد.
چندی بعد، بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در جلسه ستاد مدیریت بحران استان و با دستور استاندار مرکزی، با توجه به شرایط خاص منطقه و لزوم رعایت تمامی ملاحظات فنی و ایمنی در آواربرداری، عملیات جستوجوی دو مفقود باقیمانده حادثه ریزش معدن به گروه مهندسی رزمی ۴۲ قدر سپاه واگذار شد تا با همکاری عوامل امدادی و هماهنگی اداره کل صمت، اقدامات میدانی لازم دنبال شود.
در ۱۹ تیرماه محل قرارگیری سومین کارگر مفقود شده مشخص و عملیات خارج شدن این پیکر از زیر آوار در همان روز انجام شد.
به دنبال حادثه ریزش معدن شازند چهار کارگر به اسامی «محمد بوالحسنی» «نصرتاله یارمحمدی» «آیتالله رضایی» و «مجتبی رضایی» مفقود شدند که پیکر سه مفقودی پیدا شد، اما تاکنون هنوز خبری از پیکر «آیتالله رضایی» نیست و در حال حاضر جستوجو برای یافتن پیکر چهارمین مفقودی ادامه دارد.