تاریخ: ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۰۸
بازدید: ۶۰
کد خبر: ۳۷۳۴۹۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

درآمد معادن؛ صرف هزینه جاری یا سرمایه‌گذاری برای آینده؟

درآمد معادن؛ صرف هزینه جاری یا سرمایه‌گذاری برای آینده؟
‌می‌متالز - رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان با انتقاد از ناکارآمدی ساختار اقتصادی موجود، خواستار بازنگری جدی در شیوه حکمرانی اقتصادی کشور و توجه واقعی به بخش خصوصی شد.

به گزارش می‌متالز، سیدمهدی طبیب‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان امشب در نشست مشترک فعالان اقتصادی این استان با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تصویب قوانین حمایتی در حوزه تولید، دانش‌بنیان‌ها و سرمایه‌گذاری هرچند مفید است، اما نمی‌تواند به‌تنهایی منجر به رشد اقتصادی شود، اظهار داشت: مشکل ما نه در قانون، بلکه در مسیر پرچالش اجرای آن است؛ بسیاری از قوانین در روند اجرا دگرگون می‌شوند و از اهداف اصلی خود فاصله می‌گیرند.

وی تأکید کرد که بخش خصوصی سال‌هاست مورد غفلت قرار گرفته و تا زمانی که دولت باور نکند که باید میدان را به این بخش واگذار کند، اقتصاد کشور از رکود خارج نخواهد شد.

طبیب‌زاده با اشاره به تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری در حمایت از بخش خصوصی، گفت: اگرچه این فرمایشات به‌کرات مطرح شده، اما متأسفانه هنوز در بدنه دولت و سایر نهاد‌های تأثیرگذار، باور و اراده‌ای برای اجرای آن دیده نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی با موانعی از جمله انحصارات دولتی، رقابت‌های ناسالم و ساختار بوروکراتیک ناکارآمد مواجه است و بدون اصلاح این ساختارها، نمی‌توان انتظار جهشی در توسعه اقتصادی داشت.

صنعت برق؛ نماد انحصار و رقابت ناسالم

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان با اشاره به صنعت برق به عنوان یکی از نمونه‌های بارز انحصار، تصریح کرد: رقابت ناعادلانه‌ای میان دولت و بخش خصوصی در جریان است که نشان‌دهنده ناکارآمدی اقتصاد دولتی و ضعف ساختاری است؛ مجلس باید با جسارت وارد این میدان شود و اصلاحات ساختاری را در دستور کار قرار دهد.

معادن، نعمتی که بی‌برنامه مصرف می‌شود

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سفر اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس به استان کرمان، بر لزوم توجه به آینده پس از اتمام فعالیت‌های معدنی تأکید کرد و گفت: بیشتر درآمد‌های معادن و صنایع معدنی استان در اختیار شرکت‌های دولتی است؛ اما متأسفانه این شرکت‌ها هیچ برنامه‌ای برای دوران پس از پایان ذخایر معدنی ندارند و این درآمد‌ها نباید صرف هزینه‌های جاری شود؛ بلکه باید به‌صورت هدفمند برای توسعه و سرمایه‌گذاری در استان به کار گرفته شود.

لزوم حمایت واقعی از کسب‌وکار‌های بومی و دانش‌بنیان‌ها

طبیب‌زاده همچنین خواستار تدوین سیاست‌های الزام‌آور برای شرکت‌های بزرگ دولتی و شبه‌دولتی شد تا بخشی از مواد اولیه، تجهیزات و خدمات مورد نیاز خود را از شرکت‌های بومی استان تأمین کنند و بر لزوم تدوین برنامه‌های مشخص برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و کسب‌وکار‌های نوآور نیز تأکید کرد.

بخش خصوصی متوسط؛ نیازمند بازار و فرصت

در پایان این نشست، طبیب‌زاده یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های سفر اعضای کمیسیون صنایع و معادن به استان کرمان را توجه به بازارسازی برای بخش خصوصی متوسط و تقویت زیست‌بوم نوآوری در استان دانست و اظهار امیدواری کرد که این مطالبات در قالب پیوست این سفر، در دستور کار جدی قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده