تاریخ: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۰:۳۹
بازدید: ۲۸
کد خبر: ۳۷۳۸۲۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در آستانه بر گزاری ایران اکسپو ۲۰۲۵ و اجلاس ایران و آفریقا مطرح شد

۱۱۰ کشور منتظر «ایران‌ اکسپو»

۱۱۰ کشور منتظر «ایران‌ اکسپو»
‌می‌متالز - ایران با ۵۸‌ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در سال، ۷۰‌ میلیارد دلار واردات و همچنین جمعیت حدود ۹۰‌ میلیون نفری مقصد تجاری جذابی است. در این راستا برگزاری هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران و سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری خارجی و معرفی ظرفیت‌های تولیدی و صادراتی ایران منجر شود.

به گزارش می‌متالز، رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو در نشست خبری که دیروز برگزار شد، بر نقش و اثرگذاری این رویداد بر توسعه صادرات، ارزآوری، تعاملات اقتصادی و بین‌المللی تاکید کرد و افزود: نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ به‌ عنوان موفق‌ترین پروژه همکاری دولت و بخش‌ خصوصی مطرح است و فرصتی بی نظیر برای ورود به بازار پرظرفیت ایران ایجاد می‌کند. در آستانه دو رویداد ایران اکسپو ٢٠٢۵ (هفتمین نمایشگاه توانمندی صادراتی ایران) و سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا که هفته آینده برگزار می‌شوند، نشست خبری این دو رویداد با حضور فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت و محمدعلی دهقان‌دهنوی رئیس سازمان توسعه‌ تجارت، برگزار شد.

مخابره فضای امن از ایران

سخنگوی دولت، ایران اکسپو را بستری موثر برای معرفی ظرفیت‌های تولیدی و صادراتی کشور دانست و افزود: حضور فعالان اقتصادی بین‌المللی در ایران، فرصتی کم نظیر برای بخش‌ خصوصی است تا با استفاده از ظرفیت‌های خود، مذاکرات تجاری و بازاریابی موثری را در جهت توسعه صادرات شکل دهد. این نمایشگاه در سه سطح تعامل اقتصادی برگزار خواهدشد: دولت با دولت، دولت با بخش‌ خصوصی و بنگاه با بنگاه.

این سطوح از همکاری امکان انعقاد قرارداد‌های عملیاتی و راهبردی را افزایش می‌دهد. مهاجرانی نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ را فرصتی ارزشمند برای فعال سازی ظرفیت‌های صادراتی کشور و پیوند بخش‌ خصوصی با بازار‌های خارجی دانست و افزود: این اقدام در راستای تاکید رهبر معظم انقلاب و راهبرد کلان دولت در سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» انجام می‌شود و هدف آن، تقویت اشتغال، رشد اقتصادی و افزایش حضور موثر ایران در اقتصاد جهانی است.

وی از رسانه‌ها، خواستار پوشش گسترده و حرفه‌ای این رویداد‌ها شد و بر ضرورت همراهی رسانه‌ها در تبیین دستاورد‌های اقتصادی بخش‌ خصوصی تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه ایران یک کشور با ظرفیت‌های بسیار در حوزه‌های مختلف است، از فرهنگی غنی برخوردار بوده، دارای برنامه‌های اقتصادی بسیار است، بنابراین انعکاس اخبار رویداد‌های این‌چنینی آن، می‌تواند نقش بزرگی در توسعه روابط با دنیا داشته‌باشد. وی در پایان خاطرنشان کرد: ما تلاش خواهیم کرد که سهم خودمان را به بهترین نحو ممکن برای کشورمان ادا کنیم. ایران جایی است که باید مورد‌توجه تجار قرار گیرد و یقینا نفی تصویر دروغین ایران هراسی که بعضا در رسانه‌های معاند مطرح می‌شود، وظیفه همه ماست.

فصل جدیدی از صادرات کشور در ایران اکسپو رقم خواهد خورد

تکبیری، رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو گفت: معاون اول رئیس‌جمهور به‌ عنوان رئیس شورای سیاستگذاری ایران اکسپو بر اهمیت حمایت همه ارکان دولت از نمایشگاه ایران اکسپو تاکید کرد و به جرات می‌توان گفت نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ به‌ عنوان موفق‌ترین پروژه همکاری دولت و بخش‌ خصوصی است.

مجید تکبیری گفت: ایران اکسپو تنها یک نمایشگاه تجاری نیست، بلکه یک اکوسیستم کامل از فرصت‌های تجاری، فرهنگی و اقتصادی است. این رویداد، بستری مناسب برای معرفی آخرین دستاورد‌های صنعتی، نوآوری‌ها و فناوری‌های نوین ایرانی به جهانیان است و به شرکت‌های داخلی این امکان را می‌دهد تا با حضور در عرصه بین‌المللی، برند خود را تقویت‌کرده و سهم بیشتری از بازار جهانی را به خود اختصاص دهند. تجار و بازرگانان خارجی نیز با حضور در ایران اکسپو، فرصتی بی نظیر برای ورود به بازار پرظرفیت ایران را به‌دست می‌آورند. آنها می‌توانند با شناسایی شرکای تجاری بالقوه، عقد قرارداد‌های تجاری و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مختلف، از مزایای حضور در این بازار پویا بهره‌مند شوند.

رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری‌ اسلامی‌ ایران با بیان اینکه بیش از ۸۰۰ شرکت صادراتی در ۶‌ گروه کالایی در نمایشگاه ایران کسپو جانمایی شده‌اند، ادامه‌داد: تاکنون بیش از ۴۰۳۰ بازرگان از ۱۱۰‌کشور برای شرکت در نمایشگاه ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد تاکنون برای ۲۵۴۰ نفر دعوتنامه ارسال شده‌است. وی افزود: امسال نیز برنامه ریزی بهتری برای برگزاری ایران اکسپو انجام شد و ثبت نام‌ها از اواسط سال‌قبل آغاز شد و تجار نیز هدفمند انتخاب شدند. به‌طور کلی هدف این است که مدعوین رویداد ایران اکسپو را کیفی سازی کنیم. به بیان دیگر میزبان مهمانانی باشیم که خواهان جذب تولیدات و توانمندی‌های ایران هستند تا کمکی به رشد و رونق صادرات غیرنفتی کشور بشود.

تکبیری با تاکید بر حمایت دولت و سازمان توسعه‌ تجارت ایران در برگزاری ایران اکسپو، اضافه کرد: دولت شهید‌رئیسی، تمام‌قد از برگزاری ایران اکسپو حمایت و به این پروژه ملی کمک کرد؛ در دولت چهاردهم نیز معاون اول محترم رئیس‌جمهور به‌ عنوان رئیس شورای سیاستگذاری ایران اکسپو، همه ارکان دولت را ملزم به حمایت کرده‌است، خوشبختانه همه ارکان پای کار هستند تا ایران اکسپو ۲۰۲۵ موفق‌ترین پروژه همکاری دولت و بخش‌ خصوصی نام گذاری شود. تکبیری گفت: تاکنون حضور ۲۷ وزیر و معاون وزیر، ۲۴ رئیس اتاق بازرگانی و ۳۰ نفر از روسای انجمن‌های حوزه تجارت و بازرگانی قطعی شده‌است.

رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری‌اسلامی ایران (ایران اکسپو) در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه همانند دوره قبلی نمایشگاه، فرصتی جهت بازدید‌های صنعتی از محصولات ساخت ایران برای تُجار و بازرگانان خارجی در ایام برگزاری نمایشگاه فراهم خواهیم کرد، گفت: بیش از ۳۰۰ مترجم تجاری در ۶ زبان زنده دنیا (انگلیسی، چینی، روسی، عربی، اسپانیولی و فرانسوی) جذب‌شده و در حال آموزش هستند. تکبیری گفت: این رویداد، نقش مهمی در توسعه صادرات غیرنفتی و افزایش درآمد‌های ارزی کشور ایفا می‌کند. نمایشگاه ایران اکسپو با ایجاد فضایی رقابتی و تشویق تولیدکنندگان به ارتقای کیفیت محصولات و خدمات خود، به افزایش حجم صادرات و تنوع کالا‌های صادراتی کمک می‌کند. علاوه‌بر جنبه‌های تجاری، ایران اکسپو به‌ عنوان یک رویداد فرهنگی نقش مهمی در معرفی فرهنگ و تمدن غنی ایران به جهانیان ایفا می‌کند. حضور هنرمندان، صنعتگران و فعالان فرهنگی در این نمایشگاه، فرصتی را فراهم می‌آورد تا بازدیدکنندگان با جنبه‌های مختلف فرهنگ ایرانی آشنا شده و تصویری واقعی و جذاب از ایران را در ذهن خود ترسیم کنند و در واقع ایران اکسپو، واقعیت‌های ایران امن و زیبا را به جهانیان نشان می‌دهد.

تکبیری تاکید کرد: ایران اکسپو، نه‌تنها یک نمایشگاه تجاری، بلکه بستری برای توسعه صادرات، ارزآوری، تعاملات اقتصادی و بین‌المللی است. این رویداد در دوره‌های گذشته، نقش به سزایی در افزایش صادرات غیرنفتی و ارزآوری برای کشور داشته‌است. این نمایشگاه، فرصتی را برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی فراهم می‌کند تا محصولات و خدمات خود را به بازار‌های بین‌المللی عرضه کنند و با مشتریان جدیدی از سراسر جهان آشنا شوند. آمار‌ها نشان می‌دهد؛ حجم قرارداد‌های صادراتی منعقدشده در ایران اکسپو، به‌طور قابل‌توجهی افزایش‌یافته‌است. این امر، نشان‌دهنده موفقیت این نمایشگاه در تسهیل صادرات و ایجاد فرصت‌های تجاری جدید برای شرکت‌های ایرانی است.

علاوه‌بر این، حضور تجار خارجی در ایران اکسپو، به جذب سرمایه‌گذاری خارجی و انتقال فناوری به کشور کمک می‌کند. رئیس ستاد برگزاری ایران اکسپو همچنین اظهار کرد: همزمانی برگزاری اجلاس آفریقا با ایران‌اکسپو، یک فرصت استثنایی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و کشور‌های آفریقایی است. این همزمانی، به تجار و بازرگانان آفریقایی اجازه می‌دهد تا با محصولات و خدمات ایرانی آشنا شوند و فرصت‌های تجاری جدیدی را در ایران شناسایی کنند، همچنین شرکت‌های ایرانی می‌توانند از این فرصت برای ورود به بازار آفریقا و گسترش فعالیت‌های صادراتی خود استفاده کنند.

حضور وزرای اقتصادی آفریقا در اجلاس ایران و آفریقا

محمدعلی دهقان‌دهنوی در ادامه این نشست گفت: ایران با ۵۸‌ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در سال و ۷۰‌ میلیارد دلار واردات و جمعیتی ۹۰‌میلیون نفری مقصد تجاری جذابی به‌شمار می‌آید. معاون وزیر صمت هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری‌ اسلامی‌ ایران و سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا را بزرگ‌ترین رویداد تجاری کشور دانست و افزود: در قالب نمایشگاه ایران اکسپو میزبان ۴‌ هزار تاجر از ۱۱۰ کشور خواهیم بود؛ شرکت‌کنندگان از میان این افراد گزینش خواهند شد تا موثرترین و پربازده‌ترین روابط با ایران برقرار شود.

وی از استقبال شرکت‌های ایرانی از این رویداد خبر داد و افزود: حدود هزار شرکت در قالب ۸۰۰ غرفه در این رویداد حضور پیدا کردند؛ همچنین حدود ۴۰۰ شرکت داخلی متقاضی اضافه‌شدن به اکسپو امسال هستند. رئیس‌کل سازمان توسعه‌ تجارت افزود: خوشبختانه فضای سیاسی کشور هم به سمت رفع محدودیت‌ها پیش‌می‌رود و امیدواریم اتفاقات بزرگ اقتصادی در کشور رقم بخورد. معاون وزیر صمت با بیان اینکه پیش‌نیاز‌های توسعه‌ تجارت با آفریقا فراهم است، گفت: برای توسعه‌ تجارت با آفریقا نیاز به تقویت کشتیرانی کشور داریم؛ همچنین در تجارت با آفریقا برقراری ارتباطات پولی و بانکی مهم است که باید مورد پیگیری قرار بگیرد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده