
به گزارش میمتالز، اعطای این امتیاز به شرکت روسی همچنین نشان دهنده تعمیق روابط اقتصادی بین دولت نظامی بورکینافاسو و روسیه همزمان با دور شدن این کشور ساحل غربی آفریقا از شریکان سنتی غربی مانند فرانسه است. معدن طلای «نیو» در استان «کورویوگو» بورکینافاسو، منطقهای به مساحت ۵۲.۸ کیلومتر مربع را در حوزه مجوز اکتشافی شرکت «جیلبی بورکینا» در بر میگیرد. کنترل این شرکت اکنون در اختیار شرکت «نوردگلد» قرار گرفته است و این شرکت روسی پیش از این بهرهبرداری از معادن «بیسا» و «بولی» را نیز در اختیار داشته است.
شورای وزیران دولت نظامی بورکینافاسو اعلام کرد که انتظار میرود معدن نیو در طول دوره هشت ساله بهرهبرداری در حدود ۲۰.۲۲ تُن طلا تولید کند. شرکت جیلبی بورکینا ۸۵ درصد سهم این پروژه و دولت نیز ۱۵ درصد را در اختیار دارند. شورای وزیران افزود که این پروژه در طول مدت اجرا ۵۱.۵ میلیارد «فرانک غرب آفریقا» (معادل ۸۹ میلیون دلار) به بودجه دولت کمک خواهد کرد.
قیمت طلا در بازارهای جهانی در سال جاری به علت بیثباتیهای ژئوپلیتیک و سیاستهای تجاری دولت آمریکا بیش از ۲۵ درصد افزایش یافته است. بورکینافاسو از تولیدکنندگان اصلی طلا به شمار میرود و بنا بر آمار موسسه غیردولتی «سوئیساید» در سال ۲۰۲۳ بیش از ۵۷ تن طلا تولید کرد.
کشورهای بورکینافاسو، مالی و نیجر در منطقه ساحل غربی آفریقا که در سالهای اخیر شاهد به قدرت رسیدن حکومتهای نظامی بودهاند، در اعتراض به تحریمهای اکوواس و ناتوانی این سازمان از پرداختن به مشکلات امنیتی آنها اواخر سال گذشته از سازمان منطقهای موسوم به «جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا» «اکوواس» خارج شدند. خبرگزاری غربی بلومبرگ بتازگی در گزارش نوشته بود که کشورهای مالی، نیجر و بورکینافاسو به همکاریهای امنیتی با فرانسه پایان داده و به کشورهایی از جمله روسیه، ایران و ترکیه نزدیکتر شدهاند.