تاریخ: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۴:۲۵
بازدید: ۳۷
کد خبر: ۳۷۵۱۳۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
فلز زرد نزدیک به ۸۰ دلار رشد کرد

شارژ طلا با تقاضای چینی

شارژ طلا با تقاضای چینی
‌می‌متالز - روز گذشته با آغاز معاملات طلای جهانی، قیمت هر اونس از این فلز ارزشمند با رشد بیش از ۲.۲ درصدی به کانال قیمتی ۳۳۱۰ دلار رسید. کارشناسان، دلیل این رشد قیمت را افزایش تقاضای طلا در شرق آسیا، تحت‌تاثیر نااطمینانی‌های تجاری و تعرفه‌های اعمال شده از سوی ایالات‌متحده می‌دانند.

شارژ طلا با تقاضای چینی

به گزارش می‌متالز، روز گذشته که نخستین روز کاری در بازار‌های جهانی بود، قیمت طلا با جهش قابل توجهی روبه‌رو شد. معاملات این فلز گران‌بها در ابتدای روز در قیمت ۳۲۳۸ دلار در هر اونس گشایش شد و در ادامه روز قیمت آن به بالای ۳۳۱۰دلار رسید. در عین حال، ارزش دلار آمریکا در برابر برخی ارز‌های مهم مانند یورو، پوند، ین و... بیش از ۰.۴درصد کاهش یافت و بار دیگر به زیر ۱۰۰ واحد رسید.

در هفته‌های اخیر، بازار طلای جهانی تحت تاثیر دو نیروی اصلی بوده است؛ فشار فروش از سوی سرمایه‌گذاران غربی و تقاضای مداوم از سوی سرمایه‌گذاران چینی. طبق گزارش بانک ساکسو، سرمایه‌گذاران چینی، به‌ویژه خریداران خرد، اکنون به بازیگران اصلی بازار طلا تبدیل شده‌اند و نقش مهمی در حفظ قیمت طلا ایفا می‌کنند. این درحالی است که طلا با افت قیمت ناشی از فروش‌های غربی مواجه شده است. این تقاضا در چین بازتابی از نگرانی‌های اقتصادی داخلی و نااطمینانی نسبت به روابط بلندمدت با ایالات متحده است.

در بورس کالای نیویورک (COMEX)، معاملات آتی طلا، دومین هفته پیاپی کاهش قیمت را تجربه کرد. با این حال، ضعف ارزش دلار در روز‌های اخیر سبب شد بخشی از این افت جبران شود. تحلیلگران بانک ANZ بیان کردند که کاهش تقاضای پناهگاه امن و افزایش تمایل به ریسک در بازار، باعث افت قبلی قیمت طلا شده بود؛ به‌ویژه در پی انتشار داده‌هایی که نشان می‌داد اقتصاد آمریکا با وجود فشار‌های تجاری همچنان قوی است. از سوی دیگر، نشانه‌هایی از پیشرفت نسبی در مذاکرات تجاری آمریکا و چین، موجب تقویت دلار شد؛ عاملی که به‌طور معمول میل به خرید طلا را کاهش می‌دهد. با این حال، عدم قطعیت در این مذاکرات هنوز ادامه دارد. سخنان اخیر ترامپ مبنی بر تمایل چین به توافق، اگرچه فاقد جزئیات بود، اما باعث شد بار دیگر طلا به عنوان دارایی امن مورد توجه قرار گیرد. همچنین، تضعیف دلار موجب شد طلا برای خریداران غیرآمریکایی جذاب‌تر شود. اکنون نگاه‌ها به جلسه آتی فدرال‌رزرو در روز هفتم ماه مه دوخته شده است.

انتظار می‌رود در این جلسه نرخ بهره ثابت بماند. اما با توجه به تحولات اخیر به‌ویژه اعمال تعرفه‌های گسترده توسط دونالد ترامپ، این ممکن است آخرین تصمیم بدون چالش برای سیاستگذاران پولی باشد. با این حال، ترامپ بار دیگر خواهان کاهش سطح نرخ بهره شده تا بازار کار ایالات متحده، در بحبوحه جنگ تجاری، قدرت خود را از دست ندهد. در همین راستا، تعرفه‌هایی که ترامپ وضع کرده، موجب کاهش اعتماد مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها، افت تولید صنعتی و رشد واردات پیش‌دستانه شده است؛ امری که به کاهش غیرمنتظره تولید ناخالص داخلی آمریکا در فصل گذشته انجامید. در همین حال، برخی شرکت‌های بزرگ از جمله مک‌دونالد، اپل و جنرال‌موتورز نیز هشدار داده‌اند که افزایش هزینه‌ها ناشی از این تعرفه‌ها به‌شدت بر درآمدشان تاثیر خواهد گذاشت.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده