
به گزارش میمتالز، رضا خداییفرد روز یکشنبه افزود: ورود ماشینآلات معدنی نو با چالشها و موانعی مثل تحریمها مواجه است.
خداییفرد به فرمول شرکت نفت برای محاسبه سوخت ماشینآلات معدنی اشاره کرد و گفت: این فرمول برای ماشینآلات نو پاسخگو است درحالیکه وقتی ماشینآلات بر اثر فعالیت مستهلک میشود، میزان مصرف سوخت آنها افزایش مییابد و این موضوع باید در محاسبه سهمیه سوخت تخصیصی لحاظ شود.
وی خاطرنشان کرد: این نحو محاسبه سوخت، محل مناقشه بین تامین کننده و مصرف کننده سوخت است و پیرامون این موضوع اختلاف نظرهایی وجود دارد و به راحتی قابل حل نیست.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان گفت: از طرفی کمبود برق و گاز در شرایط اوج مصرف باعث شده است تا بهرهوری در معادن و صنایع معدنی تحت تأثیر قرار گیرد و این موضوع موجب گلایه فعالان این بخش شده است که باید برنامه ریزی لازم برای رفع این معضل صورت گیرد.
خداییفرد اظهار کرد: راهکارهایی مثل کاهش زمان خاموشیها در صنایع مطرح شده است تا چالش بهرهوری در صنایع معدنی تا اندازهای رفع شود.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای نظام مهندسی معدن، افزود: این نهاد، بازوی اجرایی و فعال بخش معدن در وزارت صنعت، معدن و تجارت است و اموری که تصدیگری دولت نمیتواند آنها را به انجام برساند از طریق سازمان نظام مهندسی معدن انجام میشود.
خداییفرد گفت: تاکنون شمار اعضای نظام مهندسی معدن استان به هزار و ۵۰۳ نفر رسیده است و این سازمان البته با عضویت نفرات جدید، روز به روز بزرگتر میشود.
وی در خصوص تعداد پروانههای اشتغال صادر شده، گفت: تاکنون ۳۵۶ فقره پروانه اشتغال در چهار رشته اصلی مهندسی معدن، مهندسی نقشهبرداری، زمینشناسی و مهندسی متالورژی برای اعضای سازمان نظام مهندسی استان صادر شده است و برای آنان ارجاع کار در حوزه معدن و صنایع معدنی انجام میشود.
خداییفرد افزود: تاکنون هزار و ۷۹۳ مورد ارجاع کار برای دارندگان پروانه اشتغال استان صورت گرفته است.
بنا بر اعلام اداره صنعت، معدن و تجارت استان زنجان تاکنون بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد ریال در معادن استان سرمایهگذاری انجام شده است که ارزش روز آن بسیار بیشتر است.
زنجان دارای ۳۶ نوع ماده معدنی بوده و جزو معدود استانهای کشور با این تنوع مواد معدنی است.
استان زنجان ۱۶۵ معدن و ۲۹۲ واحد صنایع معدنی فعال دارد.
شمار معادن ثبت شده در این استان به ۳۸۹ مورد میرسد.