
به گزارش میمتالز، فرهاد فرشاد با بیان این مطلب گفت: ایمیدرو از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ۲ هزار و ۴۸۹ میلیارد و ۵۵۰ میلیون ریال برای حوزه پژوهش و فناوری هزینه کرده است.
وی افزود: از این میزان، یک هزار و ۸۶۵ میلیارد و ۵۱۰ میلیون ریال برای طرحهای پژوهشی و ۶۲۴ میلیارد و ۴۰ میلیون ریال برای حمایت از همایشها، برگزاری دورههای آموزشی (طرح فاجد و طرح گوهرسنگ)، اجرای فرآیند ارزیابی بهرهوری، برگزاری کارگاههای آموزشی در مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران و غیره، اختصاص داده شد.
سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری ایمیدرو خاطرنشان کرد: طرحهای پژوهشی مذکور در زمینه پرعیارسازی باطلههای معدنی، تولید گاز سنتزی برای نیروگاه برق، شبیهسازی و توسعه فناوری واقعیت مجازی جهت ارتقای سطح مهارتهای ایمنی کارکنان معدن، امکانسنجی ایجاد نیروگاه حرارتی خورشیدی، طراحی سکوی جامع هوشمند مطالعات اکتشافی به همراه تلفیق هوشمند دادههای اکتشافی و آموزش شبیه ساز اپراتورهای بیل مکانیکی است.
وی ادامه داد: از دیگر طرحهای پژوهشی شامل سامانه ضد تصادف ماشینآلات معدنی، زیستبوم نوآوری و فن آوری، شبیهسازی فرآیند تولید گاز سنتز مورد نیاز واحدهای احیای مستقیم آهن اسفنجی با استفاده از زغال سنگ، بررسی وضعیت تجارت گوهرسنگها و راهکارهای توسعه آن، توسعه دستگاه خردایش پالس الکتریکی فشارقوی، ایجاد اَبر معدن و صنایع معدنی به منظور یکپارچهسازی زیرساخت دادههای معدن و صنایع معدنی، شناسایی و اکتشاف هیدروژن زمینشناسی/طبیعی در ایران، توسعه فناوری تبدیل انواع سنگ آهن به مگنتیت با استفاده از روش بستر سیال (SMR) در مقیاس پایلوت، بازیابی ذرات نرمه و فوق نرمه فرآیند فلوتاسیون در مقیاس پایه و نیمه صنعتی، امکانسنجی ایجاد پناهگاههای نجات در معادن زیرزمینی زغال سنگ و ... است.
فرشاد با اشاره به جزئیات قراردادهای پژوهشی منعقد شده و در حال انعقاد ایمیدرو تصریح کرد: طی پارسال، انعقاد ۷ قرارداد پژوهشی توسط شرکت ملی فولاد ایران و ۶ طرح توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در راستای مصوبه تفویض فعالیتهای ساتع انجام شد.
وی افزود: ۲۵ طرح پژوهشی و فناورانه نیز در ایمیدرو تصویب شدند که ۲۰ طرح عقد قرارداد شدهاند و ۵ طرح نیز در مرحله عقد قرارداد هستند.
منبع: ایمیدرو