تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۲:۵۷
بازدید: ۶۸
کد خبر: ۳۷۶۲۰۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

تحولی جدی در روند درآمدزایی «کچاد»

تحولی جدی در روند درآمدزایی «کچاد»
‌می‌متالز - درآمد فروردین ۱۴۰۴ «کچاد» در مقایسه با میانگین سال گذشته، رشد خیره‌کننده ۵۸ درصدی و نسبت به میانگین دو سال قبل، رشد ۵۲ درصدی را نشان می‌دهد.

شروعی پرقدرت برای غول سنگ‌آهنی بورس

به گزارش می‌متالز، در حالی که طی هفته‌های اخیر بازار سرمایه با چرخش جریان نقدینگی به سمت گروه‌های دلاری و کامودیتی‌محور همراه بوده، گروه معدنی نیز از این روند بی‌نصیب نمانده و سهام شرکت‌های بزرگ این صنعت، به ویژه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با نماد «کچاد»، با استقبال چشم‌گیری مواجه شده‌اند. انتشار گزارش عملکرد فروردین‌ماه ۱۴۰۴ چادرملو نیز مهر تأییدی بر این اقبال بوده و نشان می‌دهد که این شرکت توانسته سال جدید را با رشد قابل‌توجهی در درآمد آغاز کند.

رشد چشم‌گیر درآمد ماهانه؛ فراتر از انتظارات

مطابق با گزارش منتشر شده، چادرملو در فروردین ۱۴۰۴ موفق به ثبت درآمد عملیاتی ۷،۴۸۶.۸ میلیارد تومانی شده است. این رقم نسبت به ماه قبل ۸ درصد و در مقایسه با میانگین فروش ماهانه سال گذشته، بیش از ۵۸ درصد رشد را نشان می‌دهد. همچنین در مقایسه با دوره مشابه در سال ۱۴۰۳، درآمد شرکت بیش از ۸۳ درصد افزایش یافته است که این موضوع حکایت از تحولی جدی در روند درآمدزایی شرکت دارد.

نکته قابل توجه در گزارش، ترکیب درآمدی شرکت است. محصولات «فولاد» و «کنسانتره آهن خشک» به ترتیب با سهم ۳۷ و ۲۹ درصدی از کل فروش، نقش اصلی را در درآمد شرکت ایفا کرده‌اند. درآمد حاصل از فروش فولاد در این ماه، به ۲،۷۳۹ میلیارد تومان رسیده که با نرخ فروش ۲۹۴ میلیون ریال به ازای هر تن، نسبت به دوره مشابه در سال گذشته ۳۷ درصد رشد نرخ را تجربه کرده است.

مقایسه عملکرد با سال‌های گذشته

برای تحلیل دقیق‌تر عملکرد شرکت، لازم است درآمد فروردین‌ماه ۱۴۰۴ با میانگین درآمد سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مقایسه شود. میانگین درآمد ماهانه در سال ۱۴۰۳ معادل ۴،۷۳۱ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ برابر با ۴،۹۲۳ میلیارد تومان بوده است. از این رو، درآمد فروردین ۱۴۰۴ در مقایسه با میانگین سال گذشته، رشد خیره‌کننده ۵۸ درصدی و نسبت به میانگین دو سال قبل، رشد ۵۲ درصدی را نشان می‌دهد.

البته باید توجه داشت که درآمد فروردین‌ماه نسبت به میانگین سال ۱۴۰۲ کاهش حدود ۲.۶ درصدی دارد. این کاهش می‌تواند ناشی از عوامل فصلی، تأثیر تعطیلات نوروزی یا تغییرات جزئی در الگوی تقاضای بازار باشد، اما در مقابل رشد نسبت به سال ۱۴۰۳ اهمیت بیشتری دارد؛ چراکه سال گذشته برای اکثر شرکت‌های فولادی و معدنی سالی پرچالش با کاهش نرخ‌های جهانی و رکود تقاضا بود.

وضعیت سودآوری و چالش‌های گذشته

چادرملو در نه‌ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۳ توانسته حدود ۱۴.۱ هزار میلیارد تومان سود خالص شناسایی کند. این رقم اگرچه قابل توجه است، اما نسبت به دوره مشابه در سال ۱۴۰۲ کاهشی ۱۴ درصدی را تجربه کرده که نشان‌دهنده فشار مضاعف بازار جهانی بر نرخ‌های فروش و کاهش مقدار فروش در برخی دوره‌ها بوده است. همچنین مجموع فروش شرکت در سال ۱۴۰۳ معادل ۵۷ هزار میلیارد تومان گزارش شده که نسبت به فروش ۵۹ هزار میلیارد تومانی سال ۱۴۰۲ کاهش ۵ درصدی را نشان می‌دهد.

عمده دلیل این کاهش، افت نرخ محصولات سنگ‌آهنی و فولادی در بازار‌های جهانی و کاهش حجم صادرات بوده است. با این حال، در سال جاری و به‌ ویژه فروردین ۱۴۰۴، علائم مثبتی از برگشت روند در حال ظهور است. رشد نرخ فروش، بهبود قیمت‌های جهانی گندله و کنسانتره و تثبیت نسبی هزینه‌های تولید در کشور می‌تواند زمینه‌ساز بازگشت رشد سودآوری برای شرکت‌هایی نظیر «کچاد» باشد.

چشم‌انداز صنعت سنگ‌ آهن و سیگنال مثبت برای بازار سرمایه

افزایش قیمت‌های جهانی سنگ‌ آهن و گندله، به همراه کاهش نسبی محدودیت‌های صادراتی و بازگشت تقاضای چین، شرایط را برای رشد دوباره شرکت‌های این حوزه فراهم کرده است. از طرف دیگر، اصلاح نسبی نرخ ارز در بازار داخلی و همچنین بهبود فضای کلی بازار سرمایه، موجب شده سرمایه‌گذاران دوباره به سمت نماد‌های کامودیتی‌محور با بنیاد قوی حرکت کنند.

در چنین فضایی، «کچاد» به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و باسابقه‌ترین شرکت‌های معدنی کشور، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. رشد قابل توجه درآمد در آغاز سال، می‌تواند نویددهنده بازگشت به مسیر رشد پایدار در سال ۱۴۰۴ باشد.

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با عملکرد مثبت فروردین‌ماه ۱۴۰۴، توانست جایگاه خود را به‌ عنوان یک نماد بنیادی و با پتانسیل بالا در بازار سرمایه تثبیت کند. رشد ۸۳ درصدی درآمد نسبت به فروردین سال گذشته و افزایش نرخ فروش محصولات کلیدی، نشان از بهبود شرایط عملیاتی و احتمال بازگشت رشد سودآوری در ماه‌های آتی دارد.

در کنار بهبود نرخ‌های جهانی، اگر شرکت بتواند در ماه‌های پیش‌ رو حجم فروش خود را نیز افزایش دهد و هزینه‌ها را کنترل کند، می‌توان انتظار داشت که «کچاد» یکی از بازیگران اصلی بازار در سال جاری باشد. با ادامه روند ورود پول به صنعت معدنی، این نماد می‌تواند همچنان در کانون توجه سرمایه‌گذاران قرار گیرد و به عنوان پیشران شاخص کل عمل کند.

گزارش از پایگاه خبری فلزات خاورمیانه (می‌متالز)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده