تاریخ: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۰۰:۲۰
بازدید: ۴۷
کد خبر: ۳۷۵۳۳۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در گفت‌و‌گو با «می‌متالز» عنوان کرد:

عملیاتی شدن افزایش سرمایه تجلی دو ماه طول می‌کشد/ سهامداران «تجلی» دغدغه ملی دارند

عملیاتی شدن افزایش سرمایه تجلی دو ماه طول می‌کشد/ سهامداران «تجلی» دغدغه ملی دارند
‌می‌متالز - شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات به‌ عنوان نخستین شرکت پروژه‌محور در کشور است که در صنایع معدنی سرمایه‌گذاری‌های وسیعی انجام داده است. این شرکت در ابتدای سال‌ جاری با برگزاری یک مجمع فوق‌العاده اقدام به افزایش سرمایه کرد.

به گزارش می‌متالز، «مرتضی علی‌اکبری» مدیرعامل شرکت تجلی توسعه و معادن فلزات در گفت‌و‌گو با «می‌متالز» و در پاسخ به این پرسش که افزایش سرمایه شرکت از ۲۱۰۰ میلیارد تومان به ۳ هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان چقدر طول خواهد کشید، عنوان کرد: ما بر اساس اصلاحات اساسنامه سازمان بورس که انجام داده‌ایم، افزایش سرمایه از ۶۰ روز به ۳۰ روز کاهش پیدا کرده است، از این‌ رو این افزایش سرمایه را به سرعت عملیاتی خواهیم کرد و طی یک ماه سهامداران می‌توانند در آن مشارکت داشته باشند. ما نیاز به این پول داریم و هرچه سریع‌تر به‌ دنبال این هستیم که این افزایش سرمایه را به ثبت برسانیم. یک ماه نیز برای ثبت مجوز سازمان بورس نیاز داریم، بنابراین این افزایش سرمایه از امروز تا بیش از دو ماه طول می‌کشد. پس اگر بخواهیم مجمع شرکت را آخر خردادماه برگزار کنیم، به مجمع دیگری برای افزایش سرمایه بعدی نخواهیم رسید. اواخر تیر یا مردادماه با اخذ مصوبه هیات‌ مدیره بخش دوم افزایش سرمایه را خواهیم داشت.

سهامداران باید صبور باشند

علی‌اکبری همچنین در پاسخ به این پرسش که اگر افزایش سرمایه انجام بگیرد وضعیت سهم کنونی ارتقا خواهد یافت، گفت: وقتی افزایش سرمایه می‌دهیم، به تعداد سهام اضافه می‌شود و نرخ آن پایین می‌آید و این نرخ بر اساس میزان ارزش سرمایه تغییر پیدا می‌کند. البته پس از این تغییر فضای بورس فضای مثبت‌تری خواهد بود، چراکه امیدواری‌های بسیاری بابت مذاکرات وجود دارد و با توجه به اینکه بورس به پیشواز می‌رود رشد سهام شکل می‌گیرد. تاکنون رشد سهام روی صنایع خودرو، بانک‌ها و صنایع غذایی بوده است و زمانی که سهام این صنایع پر شوند، سهام‌های دیگر به تبع آنها رشد خواهند کرد؛ هرچند صنایع در حامل‌های انرژی با مشکلاتی رو‌به‌رو هستند که این مشکلات را بانک‌ها ندارند یا صنایع غذایی کم‌تر با این مشکلات مواجه هستند و مصرف انرژی بسیار پایینی دارند، بنابراین سهامداران بازار بورس توجه بیشتری به این صنایع دارند، هرچند همواره صنعت فولاد و فلزات و معدن مورد توجه اهالی بازار سرمایه بوده و خواهد بود و همیشه جایگاه خود را دارند، زیرا این شرکت‌ها پتانسیل ذاتی قوی دارند، در حالی‌ که بانک‌ها این پتانسیل را ندارند یا صنایع دیگر ممکن است که کم‌تر این ظرفیت را داشته باشند و این صنایع جزو پورتفوی سهامداران باقی خواهد ماند، ولی رشد آن ممکن است با یک کندی همراه باشد که سهام «تجلی» نیز جزو این صنایع محسوب می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که چه پروژه‌هایی را تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسانید، گفت: ما هم‌ اکنون بالای ۲۰ معدن در اختیار داریم که برخی از این معادن لیتیوم و عناصر همراه آن است که ارزش عناصر همراه آن کم‌تر از لیتیوم نیست. اگر کار اکتشافی ما به پایان برسد و لیتیوم به اندازه‌ای بود که صرفه اقتصادی داشته باشد، آن پروژه را آغاز خواهیم کرد. عناصر همراه نیز شامل پتاس، سدیم و منیزیم است که به میزان قابل ملاحظه‌ای دیده شده است و اگر بتوانیم این عناصر را به بهره‌برداری خواهیم رساند. در عناصر نادر خاکی با حمایت سهامداران عمده به خصوص توسعه معادن و فلزات و با توجه به صحبت‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت کار‌های اولیه برای تولید انبوه را آغاز خواهیم کرد به غیر از معادن در بخش صنعت نیز ۴ تا ۵ پروژه را اگر بتوانیم در سال ۱۴۰۴ تأمین نقدینگی کنیم، از یک پروژه تا ۴ پروژه را می‌توانیم به بهره‌برداری برسانیم که یکی از آنها فولاد شرق خراسان است، دیگری فولاد سیمین هرمز است، دو پروژه در سرمد، یکی فولادسازی و آهن اسفنجی و همچنین آهن اسفنجی کردستان است. برای این پروژه‌ها به‌ دنبال تامین نقدینگی به روش‌های دیگری نیز هستیم.

مدیرعامل تجلی توسعه معادن و فلزات همچنین در پاسخ به این پرسش که با تغییر مدیریت فولاد سرمد و رفتن آقای رحیم این واحد با مشکلی رو‌به‌رو نیست، گفت: مدیرعامل قبلی همچنان دغدغه کار‌های فولاد سرمد را دارند و در این راستا به ما کمک می‌کنند؛ البته یک سرپرست نیز از طریق شرکت چادرملو معرفی شده است. همچنین معاونان مدیرعامل قبلی نیز کماکان هستند و با قوت لازم کار را به جلو می‌برند. ما نیز در جلساتی با معاونان و سرپرست پیگیر امور این واحد هستیم و مشکل خاصی وجود ندارد. البته به‌ زودی مدیرعامل آن تعیین تکلیف خواهد شد.

علی‌اکبری همچنین افزود: در سیمین آقای مهندس همت دارای صلاحیت لازم در زمینه صنعت فولاد و معدن هستند با وی در این رابطه صحبت کرده‌ایم و مطمئن هستم آقای رحیم در آنجا بیش از گذشته به ما کمک خواهند کرد.

هیچ نکته منفی در سهام «تجلی» نیست

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به پروژه‌محور بودن شرکت «تجلی» و نگاه متفاوت به سهام این شرکت در بازار بورس چه قوت قلبی می‌توانید به سهامداران خود بدهید، گفت: هیچ نکته منفی در این سهم وجود ندارد، زیرا هیچ نکته منفی در پروژه‌های ما وجود ندارد، به غیر از اینکه روز به روز این پروژه‌ها در حال پیشرفت هستند و ما برای نخستین‌بار در کشور به پروژه‌های هایتک ورود پیدا کرده‌ایم و موفق به بهره‌داری از آن نیز شده‌ایم، بدون شک آینده خوبی در انتظار سهامداران است تا بتوانند صبور باشند و سهم خود را نگه دارند و توجه داشته باشند که این شرکت یک شرکت پروژه‌محور است و فرهنگ سهامداران پروژه‌محور یک فرهنگ خاصی است و در مجامع خود شاهد این موضوع هستیم که سهامداران خرد در برابر تقسیم سود مقاومت دارند و حتی توصیه می‌کنند که این سود را صرف پیشرفت پروژه‌ها کنیم. این سهامداران دغدغه ملی دارند و حتی با وجود یک سهم، در توسعه صنعت کشور ما ایران نیز سهیم باشند.

گفت‌و‌گو از علیرضا جعفری‌نژاد؛ پایگاه خبری فلزات خاورمیانه (می‌متالز)

عناوین برگزیده