
به گزارش میمتالز، به گزارش روابط عمومی اتاق شهرکرد، کمیسیون کارآفرینی، توسعه اقتصاد و دانشبنیان اتاق شهرکرد با دستور کار بررسی و حمایت از شرکتهای نرمافزاری و استارتاپها در استان در زمینه مالکیت معنوی برگزار شد.
شهرام زارع، رئیس اتاق شهرکرد نیز با اشاره به اینکه اقتصاد دیجیتال در کشور بهطور چشمگیری در حال افزایش است، اظهار کرد: حدود ۱۵ درصد اقتصاد جهان در حوزه اقتصاد دیجیتال است، امروزه هوش مصنوعی بهتمامی حوزههای کسبوکار ورود کرده است.
وی افزود: حمایت مالی از طرحهای دانشبنیان و حوزه فناوری اطلاعات اهمیت بالایی دارد، بایستی بخش خصوصی مشاورههای لازم را به فعالان این حوزه بدهد، طرحها قبل از ارائه باید دقیق چکشکاری شود.
زارع با تأکید بر اینکه نوسانات نرخ ارز تأثیر مستقیم بر کسبوکارهای حوزه فناوری اطلاعات دارد، گفت: باید این مسئله در حمایت مالی از فعالان این حوزه و اعطای کمبهره مورد توجه جدی قرار بگیرد.
رئیس اتاق شهرکرد بیان کرد: واحد هوش مصنوعی اتاق شهرکرد بهتازگی راهاندازی شده است و درصدد هستیم تا از این تکنولوژی برای پیشبرد اهداف استفاده کنیم.
ایمان اخوان، رئیس کمیسیون کارآفرینی، توسعه اقتصاد و دانشبنیان اتاق شهرکرد با اشاره به اینکه ثبت مالکیت معنوی در حوزههای دانشبنیان دارای اهمیت است، اظهار کرد: پیشنهاد میشود دورههای آموزشی تخصصی ویژه فعالان این حوزه برگزار شود تا حداقل این افراد با قوانین موجود آشنا شوند.
وی افزود: گاهی به علت عدم آگاهی افراد نمیتوانند ایدهها و اختراعات خود را ثبت کنند.
اخوان در ادامه با اشاره به اینکه پیشنهادات میشود یک بسته تأمین مالی ویژه شرکتهای فعال در زیرمجموعه نظام صفی رایانهای و فعال در حوزه فناوری اطلاعات، توضیح داد: در این بسته باید موضوع ارائه تسهیلات، خدمات مشاورهای، توسعه زیرساختها، شبکهیابی و بازاریابی، سیاستهای تشویقی و ... در نظر گرفته شود.
سختگیری بیمورد و تسهیلگیریهای غیرفنی در حوزه کسبوکارهای دانشبنیان و حوزه فناوری اطلاعات آسیبزننده است
در ادامه احمد مختار- عضو هیات نمایندگان اتاق شهرکرد گفت: سختگیری بیمورد و تسهیلگیریهای غیرفنی هر دو مورد در حوزه کسبوکارهای دانشبنیان و حوزه فناوری اطلاعات آسیبزننده است و باید متخصصان این حوزه بستههای تخصصی در این حوزه برای فعالیت و اخذ مجوز آماده کنند.
وی افزود: پیشنهاد میشود ۳ طرح فناورانه در حوزه IT و دانشبنیان در رویداد سرمایهگذاری چهارمحال و بختیاری به دبیرخانه کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی ارائه شود، همچنین پیشنهادات در حوزه تأمین مالی فعالان این حوزه نیز قابل ارائه به این کمیسیون برای پیگیری است.
سعید فیاضی، نائب رئیس اتاق شهرکرد با اشاره به اینکه تشکیل انجمنهای تخصصی مزایای بالایی دارد، اظهار کرد: پیشنهاد میشود یک انجمن در حوزههای کسبوکار دیجیتال در اتاق بازرگانی تشکیل شود.
وی افزود: انجمن کسبوکارهای دیجیتال میتواند مطالبات و مشکلات فعالان این حوزه را در یک بستر مناسب پیگیری کند، همچنین بودجهای به صورت فصلی به این انجمن اختصاص پیدا میکند.
فیاضی خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی در راستای حمایت معنوی میتواند رویداد، جشنواره و استارتآپ برای کسبوکارهای حوزه دانشبنیان و دیجیتال برگزار کند.
بهنام امانی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه برنامهریزی، هماهنگی نظارت بر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر عهده این دستگاه است، اظهار کرد: مجموعههای نیز در ذیل این شرکت در حال خدمات به کسبوکارهای این حوزه و استارتاپها هستند.
وی با بیان اینکه تمامی ۴۳ شهر چهارمحال و بختیاری به زیرساخت اینترنت پرسرعت ۴G متصل هستند و زیرساخت فیبرنوری برای منازل و کسبوکارها در حال انجام است، گفت: دسترسی به اینترنت پرسرعت نیز در روستاهای بالای ۲۰ خانوار نیز در دستور کار قرار دارد و پیشبینی میشود تا پایان سال تمای این روستاها به اینترنت پرسرعت ۴G متصل شوند.
امانی با بیان اینکه در گذشته کسبوکارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای فعالیت در چهارمحال و بختیاری نیازمند اخذ مجوز از نظام صنفی یارانهای بودند، عنوان کرد: برای اخذ مجوز صاحبان کسبوکار باید به استان مجاور مراجعه میکردند که خوشبختانه نظام صنفی رایانهای استان تشکیل شد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه فعالان حوزه IT برای دریافت تسهیلات میتوانند در سامانه کات ثبتنام و تا سقف ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای طرح در سطح ملی دریافت کنند.
وی ادامه داد: حمایت از سرمایهگذاری از طرحهای نیمهتمام در حوزه IT با پیشرفت فیزیکی بالا و سکوهای ارائه دهنده خدمات در این حوزه انجام میشود.
امانی عنوان کرد: شعبه پارک فاوا در چند استان کشور ایجاد شده است، پیشنهاد میشود پیگیری لازم برای ایجاد این پارک در چهارمحال و بختیاری با همکاری بخش خصوصی پیگیری شود.