
به گزارش میمتالز، صنعت پتروشیمی ایران در سالهای اخیر با اجرای برنامههای توسعهای گسترده، به یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشور تبدیل شده است. این صنعت با هدف افزایش ظرفیت تولید، تکمیل زنجیره ارزش، توسعه صادرات و ارتقای فناوری، گامهای بلندی برداشته است.
در چارچوب برنامههای توسعهای، صنعت پتروشیمی ایران تا پایان سال ۱۴۰۳ به ظرفیت تولید سالانه ۹۷ میلیون تن دست یافته است. از این میزان، ۷۵ میلیون تن تولید واقعی بوده و حدود ۴۲ میلیون تن محصول نهایی در صنعت پتروشیمی به فروش رسیده که ارزش این محصولات بالغ بر ۲۴ میلیارد دلار بوده است.
از این میزان، حدود ۲۹ میلیون تن مربوط به صادرات با ارزشی معادل ۱۳ میلیارد دلار و حدود ۱۳ میلیون تن نیز مربوط به فروش داخلی با ارزشی در حدود ۱۱ میلیارد دلار بوده است.
برنامهریزیها نشان میدهد که با بهرهبرداری از ۶۰ تا ۶۱ طرح پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه، ظرفیت تولید به ۱۳۵ میلیون تن خواهد رسید. همچنین، در افق برنامه هشتم توسعه، ظرفیت صنعت پتروشیمی ایران به ۱۸۶ میلیون تن افزایش خواهد یافت.
ظرفیت اسمی صنعت پتروشیمی ایران به ۹۷ میلیون تن در سال رسیده و با بهرهبرداری از طرحهای جدید، در آستانه عبور از مرز ۱۰۰ میلیون تنی است.
اگر برنامهریزیهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران محقق شود، سال ۱۴۰۴ یکی از پررونقترین سالها در بهره برداری از طرحهای پتروشیمی خواهد بود. برنامهریزی شده ۱۵ طرح جدید پتروشیمی با مجموع ظرفیت ۸ میلیون تن در سال جاری بهبهرهبراری برسد.
محسن پاکنژاد، وزیر نفت، ۲ روز پیش با اشاره به طرحهای متعدد در آستانه تکمیل صنعت پتروشیمی، گفت: "از ابتدای خرداد تا پایان امسال، هر ماه یک طرح بزرگ در بخش نفت و پتروشیمی به بهرهبرداری میرسد. "
همچنین، حسن عباسزاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در این خصوص گفت: "سال ۱۴۰۴، سالی متفاوت و پرکار برای صنعت پتروشیمی خواهد بود. در این سال، شاهد بهرهبرداری از ۱۵ طرح پتروشیمی خواهیم بود که مجموعاً ظرفیت تولید این صنعت را حدود ۸ میلیون تن افزایش خواهد داد. به اعتقاد من، چنین برنامهای در سالهای گذشته سابقه نداشته و با همت مجموعه مدیران و کارشناسان در حال تحقق است. "
علاوه بر این ۱۵ طرح پتروشیمی، ۴ طرح مربوط به خوراک صنعت پتروشیمی نیز در سال جاری افتتاح میشود و برآورد شده که با بهرهبرداری از طرحهای امسال، ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی کشور در پایان ۱۴۰۴ به حدود ۱۰۶ تا ۱۰۷ میلیون تن خواهد رسید. بر اساس برنامهریزیها، هدفگذاری شده در سال ۱۴۰۴ حدود ۸۳ میلیون تن محصول نهایی تولید شود که از این میزان، حدود ۳۵ میلیون تن صادرات و ۱۶ میلیون تن نیز به بازار داخلی عرضه خواهد شد.
منبع: خبرگزاری تسنیم