
به گزارش میمتالز، بازدید از شرکت پتروشیمی اروند با حضور فعالان بازار سرمایه و اصحاب رسانه و به همت کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران، همزمان با شمارش معکوس برای عرضه اولیه سهام این شرکت برگزار شد. محمدرضا کریمی، مدیرعامل پتروشیمی اروند، در نشست خبری پیش از عرضه اولیه سهام این شرکت، با اشاره به ویژگیهای منحصربهفرد پتروشیمی اروند، اظهار کرد: ورود به بورس با هدف افزایش شفافیت صورت میگیرد. پتروشیمی اروند در سه سال گذشته همواره آمادگی حضور در بازار سرمایه را داشته است.
وی افزود: تفاوت اصلی پتروشیمی اروند با سایر شرکتهای پتروشیمی در دسترسی پایدار به خوراک است. نمک مورد نیاز شرکت بهصورت داخلی تأمین میشود و بهرهمندی از خط اتیلن غرب نیز مزیت رقابتی مهمی برای ما به شمار میآید.
کریمی همچنین به قراردادهای بلندمدت تأمین اتیلن اشاره کرد و گفت: با چندین شرکت تأمینکننده اتیلن قراردادهای بلندمدت داریم و از این حیث، مشکلی در تأمین خوراک نخواهیم داشت. از سوی دیگر، زیرساختهای یوتیلیتی شرکت طی هفت سال گذشته بدون هیچ مشکلی فعالیت کردهاند و در این بخش نیز ریسک خاصی وجود ندارد.
مدیرعامل پتروشیمی اروند با تأکید بر نقش مهم محصول کاستیک در سبد محصولات شرکت، خاطرنشان کرد: کاستیک از محصولات با حاشیه سود بالای پتروشیمی اروند است و در سراسر کشور مشتری دارد؛ از صنایع لبنی گرفته تا شرکت آلومینیای ایران.
وی در ادامه به فعالیتهای صادراتی شرکت اشاره کرد و گفت: ماهیانه یک کشتی صادرات کاستیک داریم و این محصول با قیمت جهانی عرضه میشود، که ثبات قیمتی آن را نیز تضمین میکند.
در بخش دیگری از این نشست، کریمی درباره اهمیت محصول PVC اظهار داشت: ۱۳ صنعت کشور به PVC نیاز دارند و در منطقه خاورمیانه نیز کمبود این محصول بهشدت محسوس است. از این رو، بازار این محصول بهطور عمده در اختیار پتروشیمی اروند قرار دارد.
محمدرضا کریمی، مدیرعامل پتروشیمی اروند، در ادامه نشست خبری پیش از عرضه اولیه سهام این شرکت، با اشاره به تابآوری پتروشیمی اروند در برابر تحریمها گفت: پتروشیمی اروند در دوران تحریم کمترین آسیب را متحمل شد و با کاهش وابستگیها، عملکرد پایداری از خود نشان داد. وضعیت کارخانه مطلوب است و تولیدات ما کاملاً منطبق با نیاز بازار انجام میشود.
وی با اشاره به تأثیر تفاوت نرخ ارز بر فعالیتهای شرکت افزود: با توجه به اینکه عمده فروشهای ما بهصورت ارزی انجام میشود، نوسانات نرخ ارز فشار زیادی بر شرکت وارد نخواهد کرد. تمامی محصولات پتروشیمی اروند از طریق بورس کالا به فروش میرسند که این مساله به شفافیت مالی و عملیاتی ما کمک شایانی کرده است.
کریمی در تشریح ساختار هزینههای شرکت تصریح کرد: در پتروشیمی اروند، سهم هزینه خوراک ۳۲ درصد و یوتیلیتی نیز ۳۲ درصد است، که این نسبت در میان شرکتهای پتروشیمی، کمنظیر محسوب میشود. ما فرآیند تولید را از نمک آغاز کرده و به محصول نهایی PVC میرسیم؛ حاشیه سود فعلی شرکت، چند برابر پتروشیمی غدیر است.
کریمی با توصیف پتروشیمی اروند بهعنوان شرکتی «یونیک و استراتژیک» افزود: با ظرفیتها و زیرساختهای موجود، این شرکت توان ادامه فعالیت مطمئن تا ۲۰ سال آینده را دارد. مساحت کارخانه حدود ۱۰۸ هکتار است و ۱۷ درصد از سهام پتروشیمی الماس نیز در اختیار اروند قرار دارد.
وی همچنین از فعالیتهای هوشمندسازی در شرکت خبر داد و گفت: کارخانه شستوشوی نمک پتروشیمی، که خارج از منطقه ویژه اقتصادی قرار دارد، به سیستمهای کنترلی مدرن و مناسبی تجهیز شده است. تلاش کردهایم از فناوریهای هوش مصنوعی در فرآیندها استفاده کنیم؛ البته با توجه به ملاحظات پدافند غیرعامل، ورود این فناوری به صنعت پتروشیمی با تأخیر صورت گرفته است.
مدیرعامل پتروشیمی اروند با اشاره به طرح توسعهای این شرکت تحت عنوان «اروند ۲»، اظهار داشت: اجرای این پروژه میتواند بستر مناسبی برای توسعه صادرات، ارتقای ظرفیتهای تولید و کاهش وابستگی به منابع داخلی محدود فراهم کند.
وی در ادامه درباره سازوکار تعیین نرخ خوراک اتیلن توضیح داد: این نرخ طبق ضوابط انجمن صنفی صنعت پتروشیمی و بر مبنای ۹۵ درصد بهای جهانی محاسبه میشود. اگرچه در حال حاضر سهم صادرات از کل فروش چندان بالا نیست، اما با افزایش عرضه مازاد، روند صادراتی در مسیر رشد قرار گرفته و انتظار میرود قیمتهای بینالمللی نیز بهبود یابند.
در بخش دیگری از این جلسه، مدیرعامل پتروشیمی اروند به موضوع مذاکرات جاری پیرامون دریافت تخفیف در قیمت خوراک اشاره کرد؛ موضوعی که در صورت دستیابی به توافق، میتواند تأثیر چشمگیری بر سودآوری شرکت داشته باشد.
منبع: بورس نیوز