تاریخ: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۳۲
بازدید: ۵۰
کد خبر: ۳۷۶۶۴۰
سرویس خبر : انرژی
طهماسبی عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح کرد:

بخش اعظمی از ناترازی برق به دلیل تامین انرژی برای ماینر‌ها است

بخش اعظمی از ناترازی برق به دلیل تامین انرژی برای ماینر‌ها است
‌می‌متالز - عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: عمده مشکل ناترازی برق به وجود ماینر‌ها برمی‌گردد و توان نظارت دولت و وزارت نیرو هم بر این بخش کافی نیست.

به گزارش می‌متالز، فرهاد طهماسبی، در ارائه راهکار برای تامین برق صنایع به طوری که به بخش منازل مسکونی آسیبی وارد نشود، گفت: وزارت نیرو اعلام کرده است که با کمبود برق مواجه هستیم چرا که تعدادی از سد‌ها و نیروگاه‌های برق آبی از مدار خارج شده است و این در حالی است که این مشکل را می‌توانند از طریق واردات برق از کشور‌هایی همچون ازبکستان، تاجیکستان، ارمنستان و ترکمنستان که نیروی برق آبی مناسبی دارند، حل کنند و در این زمینه می‌توان به بخش خصوصی مجوز داد که نسبت به واردات این بخش اقدام کند و بر اساس وارداتی که انجام می‌‎شود هزینه به آنها پرداخت کنند تا هم تبعیض برق یارانه‌ای برطرف شود و هم بتوان برق بخش خانگی را تامین کرد.

نماینده مردم استهبان، نی‌ریز و بختگان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: یک بخش دیگری از ناترازی موجود مربوط به ماینر‌ها است که متاسفانه در وضعیت کنونی که قیمت‌های رمزارز‌ها در بازار جهانی بالا است، بخش اعظمی از برق این بخش تامین می‌شود. عمده مشکل ناترازی برق به این ماینر‌ها برمی‌گردد و توان نظارت دولت و وزارت نیرو هم بر این بخش کافی نیست چرا که بعضی از کارکنان آنها که در این حوزه شریک هستند قبل از بازرسی‌ها اطلاع می‌دهند و نظارت بر این بخش را بی‌اثر کرده‌اند.

طهماسبی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون در دماوند و رودهن تعداد زیادی مزارع رمزارز وجود دارد و این مساله باعث کمبود برق شده و به صنایع آسیب رسانده است.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، یادآور شد: در فرآیند تولید فولاد به روش‌های کوره‌بلند و قوس الکتریکی، نیروی برق یارانه‌ای که به بعضی واحد‌های تولیدی با خط تولید قوس الکتریکی پرداخت می‌شود تفاوت فاحشی با واحد‌های تولیدی با روش کوره بلند وجود دارد که با سوخت زغال سنگی که آزاد خریداری می‌کنند نسبت به تامین انرژی مورد نیازشان اقدام می‌کنند و سود‌های کلان می‌برند و بهای حاشیه سود آنها از طریق مصرف برق یا گاز یارانه‌ای از سبد مردم هزینه می‌شود.

عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: قطعا اگر اراده‌ای از سوی دولت بالاخص وزارت نیرو برای مدیریت صحیح این بخش‌ها وجود داشته باشد می‌توان به راحتی مشکل ناترازی برق را هم در بخش خانگی و هم صنعتی رفع کرد.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

عناوین برگزیده