تاریخ: ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۶:۱۲
بازدید: ۶۱
کد خبر: ۳۷۷۳۶۴

کاهش ۴۷ درصدی آب ورودی به سد‌های تهران

کاهش ۴۷ درصدی آب ورودی به سد‌های تهران
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: ورودی آب به سد‌های تهران از ابتدای سال آبی جاری نسبت به دوره بلندمدت، ۴۷ درصد کاهش یافته است.

به گزارش می‌متالز، بهزاد پارسا اعلام کرد که ورودی آب به سد‌های تهران از آغاز سال آبی جاری نسبت به دوره بلندمدت ۴۷ درصد کاهش یافته است. وی افزود که حجم کل مخازن سد‌های استان تهران در حال حاضر ۴۶۵ میلیون متر مکعب است که نسبت به ۶۱۷ میلیون متر مکعب سال گذشته ۱۵۲ میلیون متر مکعب کاهش نشان می‌دهد و همچنین نسبت به میانگین بلندمدت ۹۶۷ میلیون متر مکعبی انتهای خردادماه، ۵۰۲ میلیون متر مکعب کاهش را تجربه کرده است.

پارسا گفت: به علت کاهش بیش از ۴۳.۴ درصدی بارش‌ها در استان تهران نسبت به متوسط بلندمدت، منابع تأمین آب شرب در سد‌های لار، لتیان، ماملو و به ویژه سد امیرکبیر با کاهش قابل توجهی روبه‌رو شده است. او اشاره کرد که ذخیره آب موجود در سد‌های امیرکبیر، لتیان، لار و ماملو تنها ۱۶ درصد مجموع گنجایش این سد‌ها را تشکیل می‌دهد. هم اکنون حجم آب در مخزن سد امیرکبیر حدود ۷۷ میلیون متر مکعب است که نسبت به میانگین بلندمدت ۱۷۸ میلیون متر مکعبی انتهای خردادماه ۱۰۱ میلیون متر مکعب کاهش دارد. همچنین حجم آب ذخیره شده در سد طالقان به ۲۲۷ میلیون متر مکعب رسیده که در مقایسه با میانگین بلندمدت ۳۴۳ میلیون متر مکعبی انتهای خردادماه ۱۱۶ میلیون متر مکعب کاهش را نشان می‌دهد.

وی افزود: میانگین حجم مخزن سد لار در انتهای خرداد معادل ۲۰۴ میلیون متر مکعب بوده که موجودی فعلی آن ۸۱ میلیون مترمکعب است و در مقایسه با میانگین بلندمدت ۱۲۳ میلیون متر مکعب کاهش داشته است. همچنین میانگین حجم مخزن سد ماملو در انتهای خرداد ماه معادل ۱۶۶ میلیون مترمکعب است و هم اکنون حجم آب موجود در مخزن این سد ۲۸ میلیون متر مکعب بوده که نسبت به میانگین آخر این ماه ۱۳۸ میلیون متر مکعب کاهش را نشان می‌دهد. در نهایت، حجم ذخیره آب موجود در سد لتیان نیز در این روز معادل ۵۲ میلیون متر مکعب است که نسبت به میانگین بلندمدت ۷۶ میلیون متر مکعبی انتهای خردادماه ۲۴ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران تاکید کرد که چهار سد اصلی تأمین‌کننده آب شرب تهران تنها ۱۶ درصد و با احتساب سد طالقان در مجموع ۲۵ درصد حجم مخزن خود را در اختیار دارند.

پارسا در خصوص میزان بارش‌ها نیز گفت: از ابتدای سال آبی تاکنون ۱۴۵.۵ میلی‌متر بارش ثبت شده که این میزان در سال گذشته ۲۱۰.۵ میلی‌متر بوده است. بر این اساس، میزان بارش‌ها نسبت به سال آبی قبل ۳۱ درصد و نسبت به بلندمدت ۴۳.۴ درصد کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه منابع آب محدود است و با کاهش بارش‌ها و پایین آمدن سطح آبخوان‌ها، تأمین آب بیش از این با چالش مواجه خواهد بود، افزود: با توجه به میزان نزولات جوی تا این لحظه و کاهش حجم آب موجود پشت سدها، مشارکت همگانی در حفاظت از منابع آبی و مدیریت بهینه مصرف ضروری است و امیدواریم با همدلی و همراهی مردم بتوانیم تابستان پیش‌رو را بدون مشکل سپری کنیم.

منبع: بورس نیوز

عناوین برگزیده