تاریخ: ۳۰ تير ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۰:۵۵
بازدید: ۴۳
کد خبر: ۳۸۰۰۱۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

لغو قرارداد اماراتز گلوبال آلومینیوم و گینه

لغو قرارداد اماراتز گلوبال آلومینیوم و گینه
‌می‌متالز - دولت جمهوری گینه قرارداد استخراج معدنی خود را با شرکت آلومینای گینه (GAC) زیرمجموعه شرکت امارتز گلوبال آلومینیوم، لغو کرده است.

به گزارش می‌متالز، این لغو قرارداد در زمانی صورت می‌پذیرد که گینه به‌دنبال افزایش ارزش اقتصادی منابع معدنی خود بوده و تلاش می‌کند به شرکت‌های معدنی فشار آورد تا واحد فرآوری آلومینای داخلی احداث کنند. دولت نظامی گینه که در سال ۲۰۲۱ به قدرت رسید از شرکت‌های معدنی خارجی درخواست کرده که در داخل گینه، بوکسیت را به آلومینا تبدیل کنند. این قاعده شامل حال GAC نیز می‌شود.

به‌ گزارش شرکت اگا (EGA)، علیرغم تلاش شرکت GAC (شرکت آلومینای گینه) جهت همکاری، از پاییز ۲۰۲۴ این مجموعه با مشکل اساسی ساختاری مواجه بوده است. از آن زمان تاکنون دولت در مسیر سنگ‌اندازی برسر راه شرکت اماراتز گلوبال بوده به طوری‌که از هر نوع دسترسی این شرکت به خطوط آهن جلوگیری شده و امکان جابجایی و صادرات بوکسیت فراهم نبوده است. این نوع سنگ‌اندازی درنهایت منتهی به توقف کلی تولید در GAC شده است. تأثیر مستقیم پایان تولید، کاهش فرصت‌های شغلی و اخراج کارگران بوده است. این روند بر ۲۰۰۰ نفر نیروی کاری و نیروی قراردادی تأثیرگذار بوده است. درحال‌حاضر، کاهش نیرو از منطقه بوکه (Boke) آغاز شده است. GAC در این منطقه به‌عنوان اصلی‌ترین سرمایه‌گذار و مهم‌ترین کارفرما شناخته می‌شود.

شرکت GAC طی ۴۰ سال گذشته بزرگترین سرمایه‌گذار داخلی یا گرینفیلد در گینه محسوب گردیده است. طی این مدت، ۳۲۰۰ فرصت شغلی ایجاد کرده که ۹۶ درصد از این تعداد، از میان شهروندان گینه بوده‌اند. همچنین این مجموعه در سال ۲۰۲۴، به‌طور مستقیم ۲۴۴ میلیون دلار برای اقتصاد گینه آورده مالی داشته است.

عبدالناصر بن کلبان (Abdulnasser Bin Kalban)، مدیر ارشد اجرایی شرکت امارتز گلوبال در این رابطه گفت: "رفتار‌های اخیر دولت گینه موجب شده که تولید در GAC غیرممکن شود و لذا فرآوری آلومینا متوقف گردد. جریان توقف تولید همراه با کاهش فرصت‌های شغلی است که مطلقاً به نفع اقتصاد گینه نخواهد بود."

به‌گفته کلبان، شرکت اماراتز گلوبال تا جایی‌که توان داشته واحد گینه را فعال نگه داشته تا مردم عادی متضرر نشوند، اما این اقدام دیگر ممکن نخواهد بود.

علاوه بر موارد مذکور، شرکت بوکسیت گینه (des Bauxite de Guinee) هر نوع تحویل بوکسیت به شرکت اماراتز گلوبال در امارات‌ متحده‌ عربی را متوقف کرده است، لذا این شرکت به‌دنبال جایگزین مناسب برای تحویل بوکسیت است. شرکت اماراتز گلوبال توقف تولید را یک معضل می‌داند و معتقد است "دود این مسأله" مستقیماً به چشم کارگران خواهد رفت.

منبع: باشگاه آلومینیوم

عناوین برگزیده