تاریخ: ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۴:۲۴
بازدید: ۴۰
کد خبر: ۳۸۰۲۱۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تقویت SME‌ها باهدف تولید صادرات محور

تقویت SME‌ها باهدف تولید صادرات محور
‌می‌متالز - معاون ارتقای کسب‌وکار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن اشاره به تمرکز بر روی تولید کالا‌های صادرات محور از سوی بنگاه‌های کوچک مقیاس بر تقویت شرکت‌های مدیریت صادرات تاکید کرد.

به گزارش می‌متالز، امیر روشن‌بخش معاون ارتقای کسب‌وکار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران در گفت‌وگوی خبری، توسعه صادرات را یکی از سیاست‌های اصلی کشور در حوزه تقویت تجارت دانست و افزود: بنگاه‌های کوچک و متوسط نقش غیرقابل انکاری در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور‌ها دارند در حال حاضر بخش قابل توجهی از صادرات آمریکا و چین، از محل شرکت‌های کوچک و متوسط یا همان SME‌ها انجام می‌گیرد؛ عموم این شرکت‌ها تولیدکننده کالا‌هایی هستند که ارزش کالایی آنها نسبت به وزن بیشتر است و به عبارتی به‌دنبال خلق ارزش افزوده بالا در تولید هستند.

وی با بیان اینکه SME‌ها بر تولید صادرات محور متمرکز هستند، اضافه کرد: سازمان توسعه تجارت ایران، در طراحی جدید زنجیره صادراتی، در ابتدایی‌ترین حلقه، نخست شرکت‌های که آمادگی و واجد صادرات هستند را ERA و یا ارزیابی می‌کند؛ اگر بعد از طی کردن ارزیابی‌ها حائز آمادگی لازم تشخیص داده شوند؛ ابزاری دیگر در کنار آنها خواهد آمد و آن شرکت‌های مدیریت صادرات هستند؛ در واقع این شرکت‌ها باهدف کمک به ارتقای ظرفیت صادراتی تولیدات شرکت‌های کوچک مقیاس، به ارتقای ظرفیت صادراتی این شرکت‌ها کمک می‌کنند.

به گفته معاون ارتقای کسب‌وکار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران؛ تمرکز باید بر روی کالا‌های صادرات محور باشد و با تقویت شرکت‌های مدیریت صادرات در کشور زمینه توسعه بازار نیز فراهم خواهد شد؛ بدین سان در این طراحی، این مهم در نظر گرفته شده است که از مسیر شرکت‌های مدیریت صادرات بتوان تولیدات بنگاه‌های کوچک مقیاس تقویت و صادر شوند.

وی با تاکید بر اینکه توزیع، فروش، بازاریابی، مطالعه بازار از مسیر شرکت‌های مدیریت صادرات به‌راحتی میسر خواهد شد، تصریح کرد: اگر به‌دنبال توسعه و رشد صادرات هستیم باید زنجیره ارزش صادرات را در همه ابعاد تقویت کنیم؛ به نظر می‌رسد یکی از مسیر‌های توسعه صادرات با شرکت‌های مدیریت صادرات محقق خواهد شد؛ این شرکت‌ها در بازار هدف کالا‌هایی که ارزش صادراتی بالاتری دارند را عرضه و چنین به تولید کمک می‌شود

روشن‌بخش در پایان بیان‌کرد: سازمان توسعه تجارت ایران به‌ویژه معاونت ارتقای کسب‌وکار‌های بین‌المللی حمایت از SME‌ها را به‌صورت جدی در دستور کار خود قرار داده‌اند؛ تجربه گواه از این مهم است که هرگاه مشوق‌ها از جنس بودجه‌ای شدند نتوانستیم ایده‌های خود را عملیاتی کنیم و در مقابل هرگاه مشوق‌ها از جنس اراده و تصمیم شدند نتایج مثبتی با خود به همراه آوردند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده