تاریخ: ۰۹ مرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۲:۳۶
بازدید: ۷
کد خبر: ۳۸۰۸۷۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

راه‌های دسترسی معادن سرنجیانه در بن‌بست؛ نیاز فوری به ورود دستگاه‌ها

راه‌های دسترسی معادن سرنجیانه در بن‌بست؛ نیاز فوری به ورود دستگاه‌ها
‌می‌متالز - مدیرکل صمت کردستان گفت: نبود راه دسترسی به معادن سرنجیانه، ضمن نارضایتی در میان روستاییان، بهره‌برداری از معادن را با چالش مواجه کرده و ورود فوری و مؤثر دستگاه‌های اجرایی را می‌طلبد.

به گزارش می‌متالز، بختیار خلیقی صبح پنجشنبه در جلسه بررسی مشکلات معادن این منطقه اظهار کرد: معادن منطقه سرنجیانه، این روز‌ها نه با کمبود مواد معدنی که با بحران زیرساختی مواجه‌اند و می‌تواند سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده را به مرز تعطیلی بکشاند.

مشکل دسترسی مناسب به معادن سرنجیانه

وی اظهار داشت: یکی از چالش‌های اصلی واحد‌های معدنی در سرنجیانه، نبود مسیر دسترسی مناسب است؛ مشکلی که بار‌ها در جلسات مختلف طرح شده، اما همچنان بدون راه‌حل باقی مانده است.

خلیقی با بیان اینکه تردد ماشین‌آلات سنگین از جاده‌های محلی موجب اعتراض اهالی روستا‌های اطراف شده، گفت: این اعتراض‌ها سبب توقف عملیات حمل‌ونقل معدنی در برخی معادن منطقه شده و ادامه این وضعیت، می‌تواند زمینه تعطیلی واحد‌ها را فراهم کند.

وی با تأکید بر لزوم حفظ سرمایه‌گذاری‌های موجود، تصریح کرد: با توجه به نام‌گذاری سال جاری به‌عنوان "سال سرمایه‌گذاری برای تولید"، انتظار می‌رود نهاد‌های مرتبط با ارائه راهکار‌های عملیاتی، در رفع این مشکل همکاری لازم را داشته باشند.

مدیرکل صمت کردستان همچنین به مانع بزرگ تملک زمین برای احداث جاده اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، هیچ ردیف بودجه‌ای برای تملک زمین در سطح ملی تعریف نشده و دستگاه متولی نیز در این زمینه با محدودیت کامل مواجه است.

سهم چشمگیر کردستان از پرداخت حقوق دولتی معادن

خلیقی با اشاره به سهم چشمگیر استان از پرداخت حقوق دولتی معادن بیان کرد: در سال گذشته بیش از ۲،۸۰۰ میلیارد تومان حقوق دولتی از معادن کردستان اخذ شده که ۹۲ درصد آن از شهرستان قروه بوده است.

وی ادامه داد: طبق تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن، این اعتبارات باید به همان منطقه‌ای بازگردد که حقوق دولتی از آن وصول شده است، اما متأسفانه این قانون تاکنون به‌درستی اجرا نشده و استان از منافع خود بی‌بهره مانده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در جریان جزئیات موضوع قرار گرفته، گفت: انتظار می‌رود با تأمین اعتبارات لازم، زمینه رفع بحران راه‌های دسترسی فراهم شود تا هم رضایت مردم محلی جلب شده و هم فعالیت اقتصادی معدن‌کاران استمرار یابد.

منبع: خبرگزاری مهر

عناوین برگزیده