تاریخ: ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۶:۳۷
بازدید: ۴۲
کد خبر: ۳۸۱۳۲۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

هدف اصلی قانون مالیات بر سوداگری، تقویت بازار سرمایه است

هدف اصلی قانون مالیات بر سوداگری، تقویت بازار سرمایه است
‌می‌متالز - عباس قدرتی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر ضرورت شفافیت اطلاعات اقتصادی گفت: اجرای قانون مالیات بر سوداگری زمانی می‌تواند به خروج سرمایه از بازار‌های موازی و هدایت آن به بازار سرمایه منجر شود که زیرساخت‌های داده‌ای و نظارتی آن به‌درستی فراهم شده باشد.

به گزارش می‌متالز، عباس قدرتی، با اشاره به ابلاغ قانون مالیات بر سوداگری و اثر آن بر بازار سرمایه، اظهار داشت: برای اثربخشی این قانون، ابتدا باید شناخت دقیقی از ماهیت بازارها، کالاها و رفتارهای اقتصادی داشته باشیم. یکی از چالش‌های اصلی کشور در این زمینه، نبود دسترسی به اطلاعات جامع و شفاف است. در نبود داده‌های کافی، نمی‌توان تصمیم‌گیری دقیقی انجام داد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس افزود: هدف اصلی، تقویت بازار سرمایه به عنوان بازار مولد کشور است، اما تا زمانی که مسیرهای فرار مالیاتی بسته نشود و شفاف‌سازی لازم انجام نگیرد، نمی‌توان انتظار داشت که با وضع مالیات، سرمایه‌ها از بازارهای غیرمولد به بازار سرمایه منتقل شوند.

قدرتی با اشاره به تجربیات مشابه در حوزه مالیات بر خانه‌های خالی و خودروهای لوکس گفت: این پرسش مطرح است که آیا در آن موارد داده‌های کافی در اختیار داشتیم؟ اگر پاسخ مثبت است، چرا قانون به‌درستی اجرا نشده است؟ اگر خیر، باید زیرساخت‌های اطلاعاتی لازم را فراهم کنیم تا قوانین از مرحله تصویب تا اجرا اثربخش باشند.

او با بیان این‌که در بسیاری از کشورها بدون وابستگی به منابع نفتی، سیستم مالیاتی منسجم و مبتنی بر داده توسعه یافته است، تأکید کرد: قانون مالیات بر سوداگری می‌تواند نقش مهمی در سامان‌دهی بازارها و هدایت سرمایه‌ها به سمت بازار سرمایه ایفا کند، به شرطی که مبنای آن بر شفافیت اطلاعاتی و جلوگیری از فرارهای مالیاتی باشد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در پایان گفت: بازار سرمایه در شرایط فعلی نیازمند حمایت و توجه جدی است و اجرای هدفمند این قانون می‌تواند بخشی از این نیاز را تأمین کند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

عناوین برگزیده